PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat :
- -7 ouă
- -7 linguri zahăr
- -7 linguri făină
- -3 linguri cacao
- -3 linguri ulei
- -1 praf de copt
- -o formă de ghiveci (sau orice altă tavă)
Sirop:
- -250 ml apă
- -zahăr după gust
- -esență de rom după gust
Cremă caramel:
- -200 g zahăr
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -100 g unt
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -100 g albușuri de ou( aprox 4 ouă)
- -200 gr zahăr
- -1 lingură zeamă de lâmăie
- -350 g unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)
Ciocolată decor:
- -100 g ciocolată
- -100 ml smântână pentru frișcă
Tort cu cremă de caramel și blat de cacao, sună bine, nu-i așa? Mai ales sub forma unui ghiveci de trandafiri. Încearcă-l și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!
Mod de preparare blat tort cu cremă de caramel:
Mixati albusurile cu zaharul,adaugati galbenusurile. Puneti faina,praful de copt,cacaoa si uleiul,omogenizati bine. Turnati compozitia in forma tapetata cu hartie si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 150 de grade.
Mod de preparare cremă caramel:
Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam 200 ml frisca lichida (aveti griija sa nu va ardeti cu aburi). Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul . Cand compozitia incepe sa se ingroase e moment in care punem si untul, amestecand continuu. Fierbem compozitia pana caramelul ajunge la consistenta dorita,nu lasati foarte multa sa se ingroase deoarece cand o sa se raceasca se va mai ingrosa. Cand caramelul sa racit,am pus smantana pentru frisca peste el si am mixat.
Mod de preparare sirop:
Punem într-un vas apa, zahărul și esența de rom. Când dă în clocot, tragem de pe foc și lăsam să se răcească.
Mod de preparare cremă de unt cu bezea elvețiană:
Puneti un bol de inox pe baie de abur. Adaugati albusurile, zahărul si amestecati energic pana se topeste zaharul. La final adaugati sucul de lamaie. Transferati albusurile in bolul mixerului, care este si el caldut și bateți până se formează bezeaua și este rece. Dupa ce bezeaua este gata, adăugati untul și mixati încă 1 minut.
Mod de preparare ciocolată pt decor:
Puneți ciocolata în smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecați până se topește.
Ansamblare tort:
Tăiați blatul în 5 părți egale. Umpleți tortul cu cremă de caramel, dar nu înainte de a însiropa fiecare blat. Finisați tortul cu crema de unt albă, apoi faceți trandafirii.
Decor:
Am decorat tortul cu ciocolată și am format biluțe din fondant in jurul lui.
Sper să va fie de folos această rețetă. Îndrăzniți să o faceți și voi, că nu este chiar așa de grea. Sunt sigură că vă va ieși un tort cu cremă de caramel delicios! Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă încurajez să o faceți și să-mi scrieți ce fel de rețete ați mai vrea să filmez. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video:

Recenzii (8)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *