PREPARARE
30Gatire
90Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTStrat ciocoaltă albă:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată alba
- – 10 gr gelatină
Strat ciocoalta cu lapte:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată cu lapte
- – 10 gr gelatina
Strat ciocolată neagră:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată neagră cu peste 50% cacao
- – 10 gr gelatină
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei feluri de ciocolată, Tort cu 3 mousse-uri de ciocolata sau Tort cu 3 tipuri de ciocolată. Oricum l-ați denumi, rămâne o delicatesă aparte și vă recomand să-l încercați când întâmpinați o ocazie specială. Veți primi doar aprecieri. Mult spor!
Mod de preparareCUM SE FACE TORT TRIO DE CIOCOLATA PAS CU PAS?
Pregătirea acestui tort constă în trei etape.
Pasul 1:
Pentru început vom incepem cu ciocolata alba, punem gelatina la hidratat in apa rece pentru aproximativ 10 minute. Punem pe foc într-o oală smântâna pentru frișcă, laptele și lăsăm să se înfierbânteze. Când laptele este fierbinte oprim focul, adăugăm ciocolata albă și amestecăm continuu, până se topeste toată. Stoarcem gelatina de apă, o adăugăm peste ciocolată și amestecăm până se dizolvă. Turnăm compoziția intr-o forma guguluf de silicon de 22 cm și o băgăm la congelator, timp de o oră jumătate.
Pasul 2:
Pregătim compoziția la fel ca si la primul pas doar ca folosim ciocolată cu lapte, dăm din noua tava la congelator și pregatim ultima capa de ciocolata.
Pasul 3:
Pregătim ultima capa dar cu ciocolata neagra,dam tortul la congelator pentru 3 ore.
Decor:
Eu am decorat tortul la baza cu perluțe, iar deasupra am decorat cu bomboane de ciocolată. Poftă bună!
Sper să încercați rețeta mea și să vă placă și vouă, iar până la următoarea rețetă vă doresc toate cele bune și Domnul să vă binecuvinteze! Dacă v-a plăcut acest tort distribuiți-l și celor apropiați.
Vezi rețeta video aici:

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (2)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *