Grid star text-message

BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Data:06-03-2021

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

30

Timp total

60

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

8

FEL

DESERT
  • – 8 oua medii
  • – 400 gr faină
  • – 300 gr zahar
  • – 150 ml ulei
  • – 150 ml apa
  • – 1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita extract vanilie
  • – varf de cutit de sare

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură uimitor de fragedă. Mult spor!

Mod de preparare

Carte Mod de preparare blat:
Am separat gălbenușurile și vom pune într-un bol curat albușurile, praful de sare și vom începe să le mixăm până când se vor albi la culoare (vor deveni spumă). Vom adăuga zahărul și vom continua să mixăm până vom obține o creastă de cocoș, sau până când putem întoarce vasul cu fundul în sus și compoziția nu cade. Adăugăm și gălbenușurile și mai mixăm foarte puțin. Lăsăm deoparte mixerul și vom lucra doar cu spatula.

Punem o linguriță de praf de copt peste făină și vom amesteca bine. Cu ajutorul unei site cernem făina puțin câte puțin peste ouă. Punem un pic de ulei, un pic de apă și încorporăm cu mișcări circulare de sus în jos. Adăugăm apoi o linguriță de extract de vanilie bourbon din Madagascar. Turnăm restul de ulei și toată apa. Amestecăm încet până încorporăm bine toate ingredientele.

Nu uitați înainte să vă apucați de pregătit blatul, să puneți cuptorul la preîncălzit la 160-165 de grade, în funcție de cuptorul fiecăruia.

Eu folosesc o tavă cu diametrul de 20 de cm, este super bună. Personal, nu folosesc nici făină, nici ulei pentru a tapeta tava, dar folosesc un spray antilipire, care își face treaba foarte bine. Se pulverizează foarte puțin, apoi turnăm compoziția pentru tort și batem tava încet de masă, pentru a elimina bulele de aer.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade, pe treapta din mijloc cu ventilație, timp de o oră.

Scoatem tava din cuptor și dezlipim ușor blatul întorcând tava cu fundul în sus. Puteți observa că este un blat foarte moale. Vă recomand cu drag să-l încercați și nu ezitați să faceți și alte bunătăți de pe site-ul meu! Toate cele bune, vă salut cu drag!

Accesați clipul de mai jos și urmăriți rețeta video:

Carte

Recenzii (3)

Recenzii

Ostroveanu Geanina

22-12-2021

Bravo

Aurelia

11-08-2021

SUPER, rețete, magazin, produse și doamna...!

Nicoleta zidarezcu

07-07-2021

Cel mai tare blat pe care l-am făcut. Toate rețetele sunt excepționale.Sun fan rețetele dumneavoastră. Dumnezeu lucrează prin oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: