PREPARARE
20Gatire
30Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
15FEL
DESERTBlat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Acest tort cu fructe de pădure fără coacere este un tort foarte delicios, răcoritor, numai bun pentru zilele călduroase de vară. Tortul cu fructe de pădure poate conține: zmeură, afine, mure, coacăze, etc. Aroma fructelor de pădure este foarte delicioasă în combinație cu frisca. Dacă vă plac torturile fără coacere, vă recomand și această rețeta de cheesecake fără coacere. De ce mai aveți nevoie pentru realizarea acestui tort delcios? De o tavă detașabilă din silicon. Eu am folosit tava detașabilă de 25 cm cu sticlă temperată, care se găsește în magazinul meu online. Am încredere că vă va ieși un tort minunat! Mult spor!
Mod de preparare blat tort cu fructe de pădure:
Zdrobim biscuiții, adăugăm untul topit peste ei, omogenizăm bine și turnăm compoziția în tava detașabilă. Nivelăm și o dăm la frigider, timp în care ne ocupăm de mousse.
Mod de preparare mousse:
Pentru început, punem gelatina la hidratat în apă rece, pentru aproximativ 10 minute. Batem frișca puțin, până observăm că este semibătută.
Punem apoi într-o oală pe foc fructele de pădure, zahărul și lichiorul de portocale. Lăsăm să fiarbă la foc mic, pentru aproximativ 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, zdrobim fructele foarte fin și le trecem printr-o sită pentru a retrage semințele din fructe. Stoarcem gelatina de apă și o introducem in piure-ul de fructe, amestecând energic până se topește (daca e nevoie mai punem puțin pe foc până se topește gelatina). Lăsam piure-ul să ajungă la temperatura camerei, după care îl turnăm peste frișca semnibatută și omogenizăm bine. Turnăm compoziția peste blatul de biscuiți, nivelăm și dăm tava la frigider peste noapte, sau minim 4 ore.
Decor:
Decorăm cu frișcă pe margini, pe mijloc răzuim ciocolata, iar la final vom așeza câteva fructe deasupra, după gustul fiecaruia.

Sper din tot sufletul că veți încerca această rețetă și vă invit să postați pozele pe grupul meu culinar Rețete Culinare Împreună – Anyta Cooking. Multă sănătate!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *