PREPARARE
50Gatire
30Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
14FEL
DESERTBlat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Tort Ferrero Rocher cu Nutella, o combinație demențială! Este perfect pentru ocazii mai speciale, cum ar fi zilele de naștere, mai ales că se prepară rapid și nu este nevoie de coacere. Cred că este imposibil să nu vă placă această rețetă, deci vă încurajez să o încercați. Mult spor!
Mod de preparare blat tort ferrero rocher:
Începem prin a zdrobi biscuiti,eu voi folosi un aparat, voi daca nu aveti ii puteti baga intr-o punga si ii zdrobiti cu ajutorul unui sucitor. Cernem praful de cacao peste biscuiți, adăugăm zahărul, untul (topit în cuptorul cu microunde) și omogenizăm.
Tava mea este 26 cm. Turnam biscuiții în tavă și nivelăm bine cu ajutorul unui pahar. Dăm tava la frigider, timp în care pregătim mousse-ul.
Mod de preparare mousse:
Începem prin a pune gelatina la hidratat, punem peste gelatină apă rece cât să o acopere și o lăsăm așa timp de 10 minute. Tăiem bomboanele ferrero bucățele și le rezervăm. Nutella o vom incalzi putin in cuptorul cu microunde. Peste ea turnăm laptele calduț și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
Batem smântâna pentru frișcă și începem să o încorporăm în compozitia de nutella (trebuie să avem rabdare, folosind mișcări ușoare de sus în jos).
Stoarcem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 15 secunde și o adăugăm peste mousse. Adăugăm și bomboanele ferrero peste mousse și omogenizăm.
Turnăm compoziția peste blatul de biscuiți și cu ajutorul unei spatule împărțim bucătțle de ferrero în tavă pentru a nu ramane toate în același loc. Dăm tava la frigider pentru aproximativ 5 ore.
Mod de preparare Ganache:
Peste ciocolata ruptă bucățele turnăm smântâna pentru frișcă și o topim în cuptorul cu microunde. La final, adăugăm untul și omogenizăm bine.
Când ciocolata ajunge la temperatura camerei, scoatem tava din frigider și turnăm jumătate din ea peste tort, iar cealaltă o acoperim cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 3 ore împreună cu tortul.
După ce au trecut cele 3 ore, scoatem ciocolata din frigider, turnăm peste ea 100 ml de smântână pentru frișcă și mixăm.
Am decorat tortul cu duza numarul 2D din setul meu cu 38 de duze Anyta Cooking, pe care îl puteți găsi în magazinul meu online.
Pentru a da o nota mai eleganta bomboanelor, am folosit spray auriu comestibil.
Vă mulțumesc că ați fost alături de mine. Sper din suflet să încercați această rețetă și să vă placă. Vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!

Recenzii (11)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *