Retete Anyta Cooking
Prăjituri
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING
Blat:
- -10 albușuri
- -10 linguri zahăr pudră
- -10 linguri pesmet
- -10 linguri nucă măcinată
Crema:
- -10 gălbenușuri
- -250 g zahăr pudră
- -350 g unt
- -2 plicuri zahăr vanilat/esență de vanilie
Krantz:
- -100 g zahăr
- -100 g miez de nucă
02-05-2023
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking
Blat de Vanilie:
- -5 ouă
- -5 linguri lapte de cocos
- -1 praf de sare
- -140 gr zahar
- -150 gr făină
- -5 linguri ulei
- -1 linguriță praf de copt
- -1 linguriță extract de vanilie
Strat de Nutella:
- -250 gr de nutella
Cremă Ganache de cicolată Ruby:
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr ciocolată Ruby Callebaut
- -120 gr de unt
- -2 picături de colorant roșu natural
Strat de Zmeură:
- -260 gr zmeură proaspătă
Cremă de frișcă:
- -380 ml de frișcă
- -110 gr de lapte condensat
- -3 linguri zahăr
- -7 gr de gelatină
Glazură:
- -40 gr de unt cu 82% grăsime
- -100 gr ciocolată albă Callebaut
- -80 ml smântână pentru frișcă
- -câteva picături de colorant roșu
06-12-2020
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking
Blat:
- -200 grame ciocolată neagră
- -150 de grame unt
- -2 linguri de cappuccino
- -130 gr de zahar
- -4 ouă mari
- -20 grame (2 linguri) praf de cacao
- -130 gr faina
- -1 linguriță praf de copt
- -praf de sare
Caramelul cu nuci:
- -100 de gr de nuci prăjite și tăiate mărunt
- -150 grame (3/4 cana) zahăr
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -25 de grame (2 linguri) unt
- -1/2 linguriță sare
Cremă de caramel:
- -450 ml smântână pt friscă
- -200 gr lapte condensat caramelizat
- -7 gr de gelatină
Glazura:
- -120 grame ciocolată neagră
- -80 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
28-11-2020
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking
Conuri:
- – 160 gr unt rece
- – 550 gr făină
- – 150 ml lapte
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – 50 gr zahar pudră
- – 2 ouă
Cremă de Vanile:
- – 1 L lapte
- – 80 gr amidon de porumb
- – 3 lingurițe esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
- – 300 gr. zahăr
- – 12 galbenușuri
14-11-2020
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking
Blat:
- – 6 ouă
- – 150 gr zahăr
- – 50 ml ulei
- – 100 gr făină
- – 1/2 pachet praf de copt
- – 50 gr de cacao
- – vârf cuțit de sare
Crema:
- – 650 gr brânză dulce
- – 300 gr cremă de brânză
- – 200 gr zahăr
- – 300 gr unt 82% grăsime
- – coaja de la 1 portocală
Glazură de ciocolată:
- – 200 gr ciocolată 54% cacao
- – 50 gr unt
14-11-2020
NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
10-11-2020
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
05-11-2020
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
16-05-2020
Eclere - Anyta Cooking
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
07-11-2019
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
03-11-2019
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
30-10-2019
Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas - Anyta Cooking
Blat:
- – 150 g ciocolată neagră
- – 2 lingurițe capuccino
- – 5 ouă
- – 150 g unt
- – 3 linguri de ulei
- – 160 g zahăr
- – 1 lingurița de esență de vanilie
- – 200 g făină
- – 1 lingură de praf de cacao
- – 1 plic praf de copt
- – 1 praf de sare
Cremă:
- – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
- – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
- – 600 ml frișcă lichidă
- – zahăr după gustul fiecăruia
- – 250 g ananas din compot
- – 20 g gelatină
- – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile
Glazură:
- – 100 g ciocolată cu lapte
- – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
- – 1/2 linguriță de unt
30-10-2019
Prăjitură cu brânză dulce (fără aluat) - Anyta Cooking
- 700 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 200 g smântână
- 125 g unt
- 1/2 pliculeț praf de copt
- 1 lămâie
- esență de vanilie
- 6-7 linguri făină
30-10-2019
Prăjitură Boema - Anyta Cooking
BLAT:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță esența de vanilie
SIROP:
- 200 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 linguriță esență de rom
GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ:
- 100 g ciocolată
- 100 g smântână pentru frișcă
GANACHE DE CIOCOLATĂ:
- 200 g ciocolată
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 30 g unt
DECOR:
- 300 g frișcă
- zahăr după gust
- 50 g ciocolată
DECOR:
- bomboane de ciocolată
17-10-2019
Prăjitura Tosca - Anyta Cooking
BLAT:
- tavă 25×30 cm
- 6 albușuri
- 100 g de mac
- 50 g făină
- 50 g nucă de cocos
- 10 g praf de copt
- 1/2 linguriță sare
CREMĂ:
- 6 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 40 g amidon de porumb
- 1 lingură esență vanilie
- 200 g unt
- 24-30 biscuiți
- 200 ml cafea slabă
GLAZURĂ:
- 200 g ciocolată
- 100 g frișcă lichidă
- 30 g unt
17-10-2019
Bomboane Raffaello - Anyta Cooking
- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
14-10-2019
Macarons - Anyta Cooking
MACARONS:
- 200 g pudră de migdale (făină de migdale)
- 200 g zahăr pudră
- 200 g zahăr tos
- 50 ml apă
- 150 g albuș
- un vârf de linguriță colorant
UMPLUTURĂ:
- 350 g gem de zmeură
- mascarpone (opțional)
- ganache de ciocolată albă (după preferințe)
14-10-2019
Prăjitură cu mac și smântână - Anyta Cooking
BLAT:
- 160 g zahăr
- 3 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 150 g unt
- 150 g făină
- 100 g mac
CREMĂ:
- 450 g smântână grasă
- 160 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 pliculeț foițe gelatină
10-10-2019
Prăjitura Albinița glazurată - Anyta Cooking
FOI:
- -8 linguri de lapte
- -4 linguri de miere
- -60 gr unt
- -2 ouă
- -200 gr zahăr
- -făină (cât cuprinde)
- -1 linguriță de bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie sau praf de copt)
CREMĂ:
- -1 l lapte
- -8 linguri zahăr
- 250 gr unt
- -1/2 linguriță esență de vanilie
- -200 gr griș
- -200 gr (aproximativ) gem de caise
GLAZURĂ:
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -150 gr ciocolată albă
08-10-2019
Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking
- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
08-10-2019
Ciocolată de casă, rețetă ușoară - Anyta Cooking
- -700 gr lapte praf
- -250 ml apă
- -250 gr unt de 82% grasime
- -200 gr arahide
- -80 gr. cacao
- -600 gr. zahăr
- -tavă de 25×35 de cm
27-09-2019
Rețetă Lapte prăjit
- – 2 l de lapte
- – 200g de amidon
- – 200g zahăr (sau cât de dulce doriți)
- – scorțișoară
- – 2 ouă
- – făină(în funcție de nevoie)
- – pesmet (în funcție de nevoie)
- – ulei pentru prăjit
27-08-2019
Prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de ness
Blat:
- -6 ouă
- -180 gr zahăr
- -100 gr făină
- -1 linguriță praf de copt
- -3 linguri ulei
- -3 linguri apă rece
Crema:
- -500 ml lapte
- -5 galbenușuri
- -65 gr amidon
- -150 gr zahăr
- -200 gr unt
- -zahăr vanilat sau vanilie
Spumă ness
- -5 albușuri
- -8 linguri zahăr
- -1 lingură ness
- -cacao pentru decor
10-08-2019
Cozonac cu smântână de Rusalii
Aluat:
- -1 kg faină
- -7 gălbenușuri
- -coaja de la o lămâie
- -coaja de la o portocală
- -250 g zahăr
- -300 ml lapte cald
- -50 g unt moale
- -50 ml ulei
- -45 g drojdie proaspătă
- -200 g de smântână
- -1 lingură esență de vanilie
Cremă:
- -5 albușuri
- -400 g de nucă măcinată
- -150 g de zahăr
- -2 linguri cacao
- -1 lingură esența de rom
- -250 gr rahat
16-04-2019
Prăjitura Kinder Felie de Lapte
Blat:
- -8 ouă
- -100 gr zahăr
- -100 gr miere albine
- -100 ml lapte
- -100 ml ulei
- -50 gr griș
- -50 gr cacao
- -150 gr făină
- -1 linguriță praf copt
Cremă:
- -150 ml. lapte
- -100 gr. zahăr
- -1 linguriţă amidon
- -10 gr. gelatină
- -30 ml. apă rece
- -250 gr. mascarpone
- -150 gr. lapte condensat
- -200 ml. smântână pentru frişcă
- -1 linguriță esență de vanilie
- -2 linguri de miere
10-02-2019
Prăjitură cu mac și glazură de lămâie
Foi(Ingredientele sunt pentru o foaie de mac, vom avea nevoie de 2 foi):
- -4 albușuri
- -5 linguri zahăr
- -6 linguri mac măcinat
- -3 linguri făină
Foi de bezea(avem nevoie de 2):
- -4 albușuri
- -5 linguri zahăr
- -5 llinguri făină
- -3 linguri ulei
Cremă de vanilie:
- -6 galbenusuri
- -100 g zahar
- -500 ml de lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 linguri esență de vanilie
Glazură:
- -240 ml lapte condensat
- -100 ml suc de lămâie
- -4 foi de gelatină(5 grame)
- -colorant galben
09-02-2019
Prăjitura Victoria cu Nucă
Blat 1 :
- -8 ouă
- -1 vârf de cuțit de sare
- -8 linguri zahăr pudră
- -4 linguri făină
- -8 linguri nucă macinată
- -1 lingură fulgi de cocos
Blat 2 :
- -6 albușuri
- -10 linguri zahar pudră
- -150 gr nuci tăiate mărunt
- -2 linguri de făină
Cremă de vanilie:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 gr amidon alimentar
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 gr unt
Cremă de brânză:
- -300 gr crema de brânză Philadelphia
- -150 gr zahăr pudră
- -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată
07-02-2019
Prăjitura Floare De Colț
Blat cacao:
- -6 ouă
- -6 linguri de zahăr
- -4 linguri făină
- -2 linguri cacao
- -1 linguriță praf de copt
- -1 praf de sare
Blat de bezea și cocos:
- -4 albușuri
- -6 linguri de zahăr
- -120 g fulgi de cocos
Cremă:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 g amidon alimentar
- -200 ml frișcă lichidă îndulcită
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 g ananas din compot, tăiat bucățele
- -200 g unt
Sirop:
- -150 ml apă
- -3 linguri zahăr
29-01-2019
Cremă de zahăr ars
- -1 l lapte
- -8 ouă
- -7 linguri zahăr
- -5 linguri zahăr pentru caramelizat
- -2 plicuri zahăr vanilat
06-01-2019
Prăjitură Televizor sau Budapesta
Blat pandișpan:
- -7 ouă
- -150 gr zahăr
- -170 gr făină
- -1 vârf cuîit de sare
Foi:
- -2 ouă
- -150 gr zahar
- -75 ml ulei
- -3 linguri cacao
- -1/2 praf de copt
- -500 gr făină
- -90 ml lapte
Cremă:
- -1 litru lapte
- -200 gr zahar
- -10 linguri faină
- -coaja de la o lămâie mare
- -1 lingură esență de vanilie
- -350 gr unt
Glazură:
- -3 linguri apă
- -3 linguri cacao
- -200 gr zahăr
- -50 gr unt
22-08-2018
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Foi:
- -3 ouă
- -13 linguri ulei
- -13 linguri lapte
- -10 linguri zahăr
- -15 linguri făină
- -1 plic praf de copt
- -2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură:
- -800 gr brânză dulce
- -5 linguri zahăr
- -2 ouă
- -1 plic zahar vanilat
- -3 linguri griș
- -coaja rasă de la o lămâie
- -50 g stafide
- -25 ml esență rom
Decor:
- – zahăr pudră cu aromă de vanilie
21-08-2018
Cremșnit American
Blat:
- -7 ouă
- -200 g zahăr pudră
- -15 linguri apă călduță
- -200 g făină
- -1 praf de copt
- -2 linguri cacao
Cremă:
- -3 plicuri budincă de vanilie
- -700 ml lapte
- -7 linguri zahăr
- -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
- -7 albușuri de ou
Frișcă :
- -500 ml smântână pentru frișcă
- -3 linguri zahăr pudră
Decor:
- -100 g ciocolată
28-07-2018
Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone - Anyta Cooking
Foi:
- -150 g miere de albine
- -140 g nucă măcinată
- -500 g făină tip 000
- -70 g unt (minim 80% grăsime)
- -80 gr zahăr
- -2 ouă
- -1 linguriță esență de rom/vanilie
- -un praf de sare
- -1 linguriță praf de copt.
Cremă:
- -250 g mascarpone
- -550 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
- -130 gr zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -50 g nucă măcinată
Glazură:
- -130 g ciocolată albă
- -60 ml smântână pentru frișcă
- -50 g ciocolată neagră
13-07-2018
Prajitură cu Nucă de Cocos și Cirese
Blat:
- -4 ouă
- -200 ml lapte
- -120 ml ulei
- -150 g făină
- -200 g zahăr
- -50 g cacao
- -10 g praf de copt
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -100 g ciocolată albă
- -80 g nuca de cocos
- -400 ml lapte
- -2 gălbenușuri
- -1 lingură amidon
- -150 g zahăr
- -250 ml frișcă lichidă
- -10 g gelatină
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 g cireșe fără sâmburi
14-06-2018
Cozonac PUFOS cu smântână, nucă, cacao și rahat
Aluat:
- -1 kg făină
- -7 gălbenușuri
- -coaja de la o lămâie
- -coaja de la o portocală
- -250 g zahăr
- -300 ml lapte cald
- -50 g unt moale
- -50 ml ulei
- -45 gr drojdie proaspată
- -200 g de smântână
- -1 lingură esență de vanilie
- -1 linguriță de sare
Umplutură:
- -5 albușuri
- -400 g de nucă măcinată
- -150 g de zahăr
- -2 linguri cacao
- -1 esență de rom
25-05-2018
Prăjitură cu mere și bezea
- -2 kg mere
- -500 gr făină
- -250 gr zahăr pudră
- -250 gr margarină
- -o lămâie
- -5 ouă
- -1 lingură esență de vanilie
- -1 linguriță scorțișoară
- -1 praf de copt
- -100 g zahăr
23-04-2018
Ruladă cu cremă de mascarpone și lămâie
Blat:
- -120 g făină
- -4 ouă
- -120 g zahăr
- -coaja de la o lămâie
- -1 vârf cuțit de sare
Cremă:
- -200 g mascarpone
- -300 ml smântână pentru frișcă
- -60 g zahăr
- -coaja de la o lămâie
Glazură:
- -240 ml lapte condensat
- -100 ml suc de lămâie
- -4 foi de gelatină
- -colorant galben
20-04-2018
Piersicuțe fragede
Aluat:
- -5 oua
- -250 ml ulei
- -250 g zahăr
- -1 praf de sare
- -1 lingură esență de vanilie
- -coaja de la o lămâie
- -1 praf de copt
- -850 g făină, tip 000
Umplutură:
- -1 borcan dulceață caise
Decor:
- -colorant galben
- -colorant roșu
- -zahăr pentru tăvaălit piersicuțele
12-04-2018
Prăjitură Carpați sau Cabană - Anyta Cooking
- 10 Foi:
- -1350 g făină
- -400 ml lapte
- -4 ouă
- -300 ml ulei
- -200 g zahăr
- -1 plic praf de copt
- -praf de sare
Cremă:
- -400 g zahăr
- -12 linguri faină
- -1,5 l lapte
- -200 g unt
Glazură:
- -100 g ciocolată
- -50 ml lapte
- -10 g unt
18-11-2017
Ruladă cu fulgi de cocos
- -60 g de zahăr
- -400 g de biscuiți
- -4 linguri cacao
- -200 ml de lapte
- -180 g fulgi de cocos
- -170 g de unt (la temperatura camerei)
- -100 g zahăr pudră
- -1 linguriță esență de vanilie
13-09-2017
Prăjitura Deșteaptă cu Ciocolată - Anyta Cooking
- -270 g zahăr
- -200 g unt topit
- -200 g ciocolată topită
- -40 g cacao
- -150 g făină
- -9 gălbenușuri și albușuri
- -esența de rom
- -praf de sare
- -1 litru de lapte
28-04-2017
Prăjitura Crăiasa Zăpezii - Anyta Cooking
Blat:
- -6 albușuri
- -25 g ulei
- -100 g zahăr
- -110 g făină
- -1 lingură esență de vanilie
- -un vârt de cuțit de sare
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -6 gălbenușuri
- -100 g amidon
- -170 g zahăr
- -130 g ciocolată amăruie
- -600 ml lapte
- -250 g unt
- -1 lingură esență de vanilie
- – aproximativ 300 g de biscuiți simpli
Decor:
- -70 g zahăr
- -250 ml frișcă
- -fulgi de cocos
14-04-2017