PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
14FEL
DESERTBlat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Am pregătit acest Tort Stracciatella de ziua mamei mele, care a împlinit 50 de ani. Este ușor de pregătit și este foarte gustos! Vă las informațiile necesare pentru pregătirea acestui tort Stracciatella. Încercați rețeta și trimiteți-mi opiniile despre ea. Cu drag, Anyta!
Mod de preparare blat tort Straciatella:
Puneți cele 250 g biscuiți zdrobiți într-un bol, împreună cu praful de cacao, apoi amestecați ușor cu untul topit. Aranjați compoziția într-o tavă rotundă cu ajutorul unei lingure sau spatule. Din magazinul nostru online puteți cumpăra tăvi de silicon rotunde, care rezistă la temperaturi între – 40 până la + 230 de grade și fiecare are diametrul de 25 cm. Lăsăm tava la frigider până pregătim restul ingredientelor.
Mod de preparare cremă:
Hidratăm în apă rece cele 25 g de gelatină. Așteptăm până se hidratează bine, apoi introducem gelatina în 100 ml de lapte cald. Punem smântâna pentru frișcă (500 ml) în bolul mixerului și mixăm puțin la treapta mică, apoi la treapta mare, până primește o consistență cremoasă. Adăugăm zahărul și mixăm mai departe până se face o frișcă tare.
Turnăm iaurtul de stracciatella într-un bol împreună cu gelatina dizolvată. Adăugăm compoziția de iaurt în frișcă și amestecăm încet cu mișcări circulare și lente, să nu scoatem aerul din compoziție. La urmă adăugăm și ciocolata tăiată mărunt. Punem crema preparată peste blat. Lăsăm tortul la frigider în timp de 4-5 ore.
Mod de preparare glazură:
Punem ciocolata în smântâna pentru frișcă, amestecăm bine și adaugăm untul, amestecând continuu. Turnăm glazura peste tort și lăsăm la frigider până se răcește bine.
Decorare:
Puteți folosi bucăți/fulgi de ciocolată, sau bucăți de fructe. Pentru un aspect și mai atrăgător puteți folosi setul profesional de duze din magazinul meu.
GATA! Tortul Stracciatella este gata de servit! POFTĂ BUNĂ!
Rețetă de la cremă folosită la tortul Straciatella :
Rețeta video Tort Stracciatella :
✔ VIZITEAZĂ SITE-UL MEU
✔ ABONEAZĂ-TE AICI la canalul meu de Youtube
✔ URMĂREȘTE-MĂ și pe FACEBOOK

✔ TE INVIT ȘI ÎN GRUPUL meu de Facebook (unde zilnic lumea postează rețete făcute acasă, suntem mai mult de 1,2 milioane de membrii )
Recenzii (1)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *