Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Data:02-11-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Am pregătit acest Tort Stracciatella de ziua mamei mele, care a împlinit 50 de ani. Este ușor de pregătit și este foarte gustos! Vă las informațiile necesare pentru pregătirea acestui tort Stracciatella. Încercați rețeta și trimiteți-mi opiniile despre ea. Cu drag, Anyta!

Ingrediente

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort Straciatella:
Puneți cele 250 g biscuiți zdrobiți într-un bol, împreună cu praful de cacao, apoi amestecați ușor cu untul topit. Aranjați compoziția într-o tavă rotundă cu ajutorul unei lingure sau spatule. Din magazinul nostru online puteți cumpăra tăvi de silicon rotunde, care rezistă la temperaturi între – 40 până la + 230 de grade și fiecare are diametrul de 25 cm. Lăsăm tava la frigider până pregătim restul ingredientelor.

Mod de preparare cremă:
Hidratăm în apă rece cele 25 g de gelatină. Așteptăm până se hidratează bine, apoi introducem gelatina în 100 ml de lapte cald. Punem smântâna pentru frișcă (500 ml) în bolul mixerului și mixăm puțin la treapta mică, apoi la treapta mare, până primește o consistență cremoasă. Adăugăm zahărul și mixăm mai departe până se face o frișcă tare.

Turnăm iaurtul de stracciatella într-un bol împreună cu gelatina dizolvată. Adăugăm compoziția de iaurt în frișcă și amestecăm încet cu mișcări circulare și lente, să nu scoatem aerul din compoziție. La urmă adăugăm și ciocolata tăiată mărunt. Punem crema preparată peste blat. Lăsăm tortul la frigider în timp de 4-5 ore.

Mod de preparare glazură:
Punem ciocolata în smântâna pentru frișcă, amestecăm bine și adaugăm untul, amestecând continuu. Turnăm glazura peste tort și lăsăm la frigider până se răcește bine.

Decorare:
Puteți folosi bucăți/fulgi de ciocolată, sau bucăți de fructe. Pentru un aspect și mai atrăgător puteți folosi setul profesional de duze din magazinul meu.

GATA! Tortul Stracciatella este gata de servit! POFTĂ BUNĂ!

anytacooking.ro

Rețetă de la cremă folosită la tortul Straciatella :

Rețeta video Tort Stracciatella :

✔ VIZITEAZĂ SITE-UL MEU

✔ ABONEAZĂ-TE AICI la canalul meu de Youtube

✔ URMĂREȘTE-MĂ și pe FACEBOOK

✔ TE INVIT ȘI ÎN GRUPUL meu de Facebook (unde zilnic lumea postează rețete făcute acasă, suntem mai mult de 1,2 milioane de membrii )

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: