Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking
Data:24-07-2021
PREPARARE
60Gatire
70Timp total
130Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8Calorii
1400FEL
DESERTBLAT DE BISCUIȚI
- – Tava detașabilă 25 cm diametru
- – 250 gr de biscuiți
- – 75 gr unt topit
CREMĂ CIOCOLATĂ ALBĂ
- – 300 gr cremă de brânză
- – 1 lingurita pudra vanilie
- – 50 gr lapte condensat
- – 200 gr ciocoata alba topita
- – 300 ml smantana pt frisca
PIURE DE AFINE
- -. 120 gr de afine
- – 25 ml suc sau zeama de lamaie
- – 50 gr zahar
CREMA DE AFINE:
- – 200 gr crema de branza philadelfia
- – 50 gr lapte condensat
- – 150 gr ciocolata alba topita
- – 1 lingurita pudra de vanilie
- – 200 gr smantana pt frisca
- – piureul de afine de la pasul 3
CREMA DE ZMEURĂ:
- – 300 ml smantana pt frisca rece
- – 2 linguri zahar
- – 1 lingura de pasta aromatizanta de Zmeura ( JoyPaste )
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai bun pentru ocazii speciale, cât și pentru a te îndulci într-o zi de vară! Încercați și voi această rețetă și nu veți regreta! Mult spor!
Mod de preparareMod de prepare blat:
Vom zdrobi biscuiții într-un blender. Apoi punem untul peste biscuiți și omogenizăm căt de bine putem. Compoziția de unt și biscuiți se va pune într-o tavă cu diametrul de 25 de cm. Nivelăm cât de bine putem, apoi vom da tava la frigider.
Mod de preparare strat 1:
Se pune crema de brânză în bol, se adaugă lapte condensat, smântâna pentru frișcă și puțin praf de vanilie. Se vor mixa toate, realizându-se o compoziție mai cremoasă, care nu este foarte consistentă, iar apoi se adaugă ciocolata albă topită. Nu se mai adaugă zahăr, deoarece ciocolata este îndeajuns de dulce, nici gelatină, deoarece crema se va întări de la sine, datorită ciocolății. Întindem bine crema peste compoziția de biscuiți, nivelăm cât de bine putem și o dăm la frigider.
Mod de preparare piure de afine:
Se pun afinele într-un blender și se vor zdrobi cu ajutorul acestuia. Se pune compoziția într-o oală, împreună cu sucul de lămâie, zahărul și o vom pune pe foc pentru a fierbe. Se lasă la fiert pentru aproximativ 1 minut, după care se va lua de pe foc și se lasă la răcit.
Mod de preparare cremă de afine:
Vom pune crema de brânză, laptele condensat, smântâna pentru frișcă și o linguriță de pudră de vanilie (se poate pune o linguriță sau chiar o jumătate) într-un bol. Setăm robotul de bucătărie la viteză medie și mixăm. Când crema este semi bătută, oprim robotul de bucătărie și continuăm cu spatula. Vom pune piureul de afine, ciocolata topită și vom amesteca cât de bine putem. În acest moment miroase delicios compoziția. Se toarnă compoziția peste cheesecake și nivelăm. Cheesecake-ul va avea un aspect minunat datorită afinelor. Îl vom lăsa la frigider peste noapte, iar ciocolata din compoziția cheesecake-ului îl va întări.
Mod de preparare cremă de zmeură:
Vom pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului, adăugăm zahărul și vom pune o lingură de JoyPaste de la Irca. Vom mixa toate ingredintele, până vom obține o compoziție foarte fermă (dulce-acrișoară la gust). Întindem crema deasupra cheesecake-ului și îl vom da la congelator pentru aproximativ 2 ore.
Decor cheesecake:
Vom decora tortul cu puțină frișcă (puteți crea ce forme doriți) și adăugăm puțină ciocolată – picături de ciocolată.
Tortul are o textură minunată și vi-l recomand din toată inima. Este un cheesecake răcoritor, numai bun pentru zilele de vară! Condiția cea mai importantă este să-l lăsați 2 ore la congelator înainte de servire. Vă doresc poftă bună!
Puteti sa urmariti reteta Video Aici

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Tava de Silicon Rotunda Detasabila cu Sticla Temperata - 25 CM - Anyta Cooking
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *