Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cheesecake OREO fără coacere

Data:02-05-2023

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor!

Ingrediente

Blat:

  • -250 g biscuiți oreo
  • -50 g unt
  • -150 g ciocolată cu lapte
  • -100 ml smântână pentru frișcă

Cremă:

  • -600 ml smântână pentru frișcă
  • -450 gr cremă de brânză Philadelphia
  • -200 gr zahăr
  • -16 gr gelatină
  • -200 g biscuiți oreo

Cremă ganache:

  • -150 g ciocolată cu lapte
  • -150 g smântână pentru frișcă
  • -30 g unt

Decor:

  • -biscuiți oreo
  • -200 ml smântână pentru frișcă


Mod de preparare

Mod de preparare blat cheesecake OREO:
Zdrobim biscuiții cât de fin putem. Punem peste ei untul topit, omogenizăm și turnăm compoziția într-o tavă de silicon cu diametrul de 25 cm. Nivelam bine și o dăm la rece, timp în care ne ocupăm de ganache. Punem smântâna pentru frișcă peste ciocolata ruptă bucățele și o topim în cuptorul cu microunde.

Când ciocolata ajunge la temperatura camerei, o turnăm peste blatul de biscuiți și dăm tava din nou la frigider, timp în care ne ocupam de cremă.

Mod de preparare cremă cheesecake OREO:
Punem apă rece peste gelatină, cât să o acopere și o lăsăm la hidratat timp de 10 minute. Punem în bolul mixerului crema de brânză, zahărul și începem să mixam. Adăugăm smântâna pentru frișcă și când vedem că crema este semi-batută, ne oprim. Stoarcem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 15 secunde. Adăugăm gelatina peste cremă și omogenizăm bine. Rupem biscuiții bucățele și omogenizăm crema. Turnăm crema în tavă și o dăm la frigider, pentru aproximativ 2-3 ore.

Mode de preparare cremă ganache (pentru glazură și decor):
Peste ciocolata ruptă bucațele, punem smântâna pentru frișcă și o topim în cuptorul cu microunde, iar la final omogenizăm bine. Jumătate din ciocolată o turnăm peste tort și decorăm frumos și pe margini. Cealaltă jumătate o dăm la frigider pentru 2 ore. Când cele două ore au trecut, scoatem ciocolata de la frigider și turnăm peste ea 200 ml de smântână pentru frișcă și mixăm. Pentru decor am folosit duza numărul 55050 din setul meu de duze. Acesta îl puteți achiziționa din magazinul meu online.

Sper să vă placă rețeta mea. Până la urmatoarea, vă doresc toate cele bune!!

Mai jos puteți accesa rețeta video a acestui cheesecake:

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: