PREPARARE
40Gatire
20Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat:
- -250 g biscuiți oreo
- -50 g unt
- -150 g ciocolată cu lapte
- -100 ml smântână pentru frișcă
Cremă:
- -600 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr cremă de brânză Philadelphia
- -200 gr zahăr
- -16 gr gelatină
- -200 g biscuiți oreo
Cremă ganache:
- -150 g ciocolată cu lapte
- -150 g smântână pentru frișcă
- -30 g unt
Decor:
- -biscuiți oreo
- -200 ml smântână pentru frișcă
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor!
Mod de preparare blat cheesecake OREO:
Zdrobim biscuiții cât de fin putem. Punem peste ei untul topit, omogenizăm și turnăm compoziția într-o tavă de silicon cu diametrul de 25 cm. Nivelam bine și o dăm la rece, timp în care ne ocupăm de ganache. Punem smântâna pentru frișcă peste ciocolata ruptă bucățele și o topim în cuptorul cu microunde.
Când ciocolata ajunge la temperatura camerei, o turnăm peste blatul de biscuiți și dăm tava din nou la frigider, timp în care ne ocupam de cremă.
Mod de preparare cremă cheesecake OREO:
Punem apă rece peste gelatină, cât să o acopere și o lăsăm la hidratat timp de 10 minute. Punem în bolul mixerului crema de brânză, zahărul și începem să mixam. Adăugăm smântâna pentru frișcă și când vedem că crema este semi-batută, ne oprim. Stoarcem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 15 secunde. Adăugăm gelatina peste cremă și omogenizăm bine. Rupem biscuiții bucățele și omogenizăm crema. Turnăm crema în tavă și o dăm la frigider, pentru aproximativ 2-3 ore.
Mode de preparare cremă ganache (pentru glazură și decor):
Peste ciocolata ruptă bucațele, punem smântâna pentru frișcă și o topim în cuptorul cu microunde, iar la final omogenizăm bine. Jumătate din ciocolată o turnăm peste tort și decorăm frumos și pe margini. Cealaltă jumătate o dăm la frigider pentru 2 ore. Când cele două ore au trecut, scoatem ciocolata de la frigider și turnăm peste ea 200 ml de smântână pentru frișcă și mixăm. Pentru decor am folosit duza numărul 55050 din setul meu de duze. Acesta îl puteți achiziționa din magazinul meu online.
Sper să vă placă rețeta mea. Până la urmatoarea, vă doresc toate cele bune!!
Mai jos puteți accesa rețeta video a acestui cheesecake:

Recenzii (4)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *