Retete Anyta Cooking
Torturi
Cheesecake OREO fără coacere
Blat:
- -250 g biscuiți oreo
- -50 g unt
- -150 g ciocolată cu lapte
- -100 ml smântână pentru frișcă
Cremă:
- -600 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr cremă de brânză Philadelphia
- -200 gr zahăr
- -16 gr gelatină
- -200 g biscuiți oreo
Cremă ganache:
- -150 g ciocolată cu lapte
- -150 g smântână pentru frișcă
- -30 g unt
Decor:
- -biscuiți oreo
- -200 ml smântână pentru frișcă
02-05-2023
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking
BLAT DE BISCUIȚI
- – Tava detașabilă 25 cm diametru
- – 250 gr de biscuiți
- – 75 gr unt topit
CREMĂ CIOCOLATĂ ALBĂ
- – 300 gr cremă de brânză
- – 1 lingurita pudra vanilie
- – 50 gr lapte condensat
- – 200 gr ciocoata alba topita
- – 300 ml smantana pt frisca
PIURE DE AFINE
- -. 120 gr de afine
- – 25 ml suc sau zeama de lamaie
- – 50 gr zahar
CREMA DE AFINE:
- – 200 gr crema de branza philadelfia
- – 50 gr lapte condensat
- – 150 gr ciocolata alba topita
- – 1 lingurita pudra de vanilie
- – 200 gr smantana pt frisca
- – piureul de afine de la pasul 3
CREMA DE ZMEURĂ:
- – 300 ml smantana pt frisca rece
- – 2 linguri zahar
- – 1 lingura de pasta aromatizanta de Zmeura ( JoyPaste )
24-07-2021
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking
BLAT:
- -200 g biscuiți
- -120 g unt topit
CREMĂ DE LĂMÂIE:
- -200 g lapte condensat
- -400 g crema de branza ( marca la alegere )
- -700 ml smantana pt frisca
- -180 ml suc de lămâie
- -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
- -1 lingurita esenta de cheesecake
JELEU DE LĂMÂIE:
- -80 ml suc de lamaie
- -200 g lapte condensat
- -coaja rasa de la 1 lamaie
- -colorant alimentar in gel galben (optional )
- -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )
DECOR:
- -fructe de pădure
- -căpșuni
06-06-2021
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)
- – 8 oua medii
- – 400 gr faină
- – 300 gr zahar
- – 150 ml ulei
- – 150 ml apa
- – 1 lingurita praf de copt
- -1 lingurita extract vanilie
- – varf de cutit de sare
06-03-2021
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking
Strat ciocoaltă albă:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată alba
- – 10 gr gelatină
Strat ciocoalta cu lapte:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată cu lapte
- – 10 gr gelatina
Strat ciocolată neagră:
- – 300 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml lapte
- – 200 gr ciocolată neagră cu peste 50% cacao
- – 10 gr gelatină
14-11-2020
Tort diplomat - Anyta Cooking
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
03-11-2019
Tort Stracciatella - Anyta Cooking
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
02-11-2019
Tort cu fructe de pădure - fără coacere
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
13-07-2019
Cheesecake cu căpșuni fără coacere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
04-07-2019
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
21-04-2019
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
22-02-2019
Cheesecake Kinder Bueno Cremos
Blat:
- -200 g biscuiți simplii
- -100 g unt cu 82% grăsime
- -10 g cacao
Cremă:
- -250 g ciocolată kinder
- -500 ml cremă de brânză Philadelphia
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -8 batoane de napolitane cu ciocolată kinder
- -100 gr zahăr pudră
- -1 lingurița de esență de vanilie
Glazură:
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -150 g de ciocolată cu lapte
- -30 g de unt
Decor:
- -120 ml de smântână pentru frișcă
- -30 g zahăr pudră
- -4 batoane de napolitane cu ciocolată
- -bombonele de ciocolată – trei culori
- -50 g de ciocolată neagră topită
15-02-2019
Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză
Foi:
- -2 linguri de miere
- -90 gr de unt
- -170 gr de zahar
- -2 ouă
- -1 linguriță bicarbonat de sodiu
- -500 gr de faină
Cremă:
- -150 gr ciocolată albă
- -400 ml frișcă îndulcită
- -200 gr cremă de brânză Philadelphia
- -7 gr gelatină
Decor:
- -orice fel de fructe
08-02-2019
Tort Amandină
Blat:
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -8 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingura esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -2 linguri cacao
- -tavă de 26 cm
Sirop:
- -200 g zahăr
- -300 ml apă
- -1 sticluță esență rom
Crema ganache
- -450 ml smantână pentru frișcă
- -450 g ciocolată 50 %cacao
- -120 g zahăr
- -120 g unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
Ingrediente glazură
- -200 g ciocolată neagră (55 % cacao)
- -240 ml frișcă lichidă
- -50 g unt
25-01-2019
Tort Pavlova
Blat:
- -6 albușuri de ou (temperatura camerei)
- -1 vârf cuțit de sare
- -3 lingurițe de almidon
- -350 g zahăr pudră
- -2 linguri suc de lamâie
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -350 ml smântână pentru frișcă
- -fructe la alegere
24-07-2018
Tort Doboș
Blat (potrivit pentru o tavă de 30×30):
- -2 ouã (pentru o foaie)
- -2 linguri de făinã
- -2 linguri de zahãr
- -20 g de unt topit și rãcit
- -un praf de sare
Cremă dobos:
- -800 g de unt
- -600 g de ciocolată
- -500 g de zahăr pudră
- -8 ouă
Cremă de zahăr ars:
- -250 g de zahăr
- -50 ml de apă
- -3-4 lin de oțet
04-07-2018
Cheesecake japonez
Cheesecake:
- -4 ouă
- -200 g cremă de brânză
- -80 g zahăr
- -50 g făină
- -1/2 suc de lămâie
- -coaja de la o lămâie
Decor:
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -60 g zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -zmeură
- -coacăze
- -Kit Kat
21-06-2018
Tort cu cremă de Caramel
Blat :
- -7 ouă
- -7 linguri zahăr
- -7 linguri făină
- -3 linguri cacao
- -3 linguri ulei
- -1 praf de copt
- -o formă de ghiveci (sau orice altă tavă)
Sirop:
- -250 ml apă
- -zahăr după gust
- -esență de rom după gust
Cremă caramel:
- -200 g zahăr
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -100 g unt
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -100 g albușuri de ou( aprox 4 ouă)
- -200 gr zahăr
- -1 lingură zeamă de lâmăie
- -350 g unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)
Ciocolată decor:
- -100 g ciocolată
- -100 ml smântână pentru frișcă
21-06-2018
Blat de tort pufos de cacao
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -8 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingură esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -2 linguri cacao
09-06-2018
Tort Egiptean
Foi (Ingrediente pentru o foaie):
- -2 albușuri
- -2 linguri zahăr
- -1 lingura făină
- -40 g nucă macinată
- -1 vârf cuțit de sare
Cremă de vanilie:
- -8 gălbenușuri
- -10 linguri zahăr
- -350 ml lapte
- -2 linguri și jumătate făină
- -2 linguri amidon alimentar
- -2 plicuri zahăr vanilat /esență de vanilie
- -170 g unt
Cremă de friscă:
- -400 ml frișcă lichidă îndulcită
- -7 linguri de zahăr pentru caramel
- -350 g nucă întreagă
03-06-2018
Tort cu cremă de brânză, ciocolată albă și piersici
Blat:
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -9 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingură esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -colorant
Sirop:
- -250 ml suc de caise în care mai puneti zahăr după gust
Cremă:
- -500 g cremă de brânză Philadephia
- -300 ml frișcă lichidă
- -200 gr ciocolată albă
- -150 g lapte condensat (opțional)
- -250 g zahăr
- -1 lingură esență de vanilie
- -250 g piersici din compot tăiate mărunt
Cremă decor:
- -500 ml frișcă lichidă
- -200 gr ciocolată albă
- -zahăr după gust
- -colorant gel wilton
30-05-2018
Tort cifră cu cremă de mascarpone și ciocolată albă
Blat:
- -10 ouă
- -300 g zahăr
- -300 g făină
- -1 lingură ulei
- -1 lingură esența de vanilie
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -tavă cu diametrul de 37/27
Cremă:
- -600 g mascarpone
- -250 g de zahăr
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -zahăr după gustul fiecăruia
- -200 gr ciocolată albă
- -8 g gelatină (foițe)
- -colorant de care doriți (eu am folosit roz tip gel de la wilton)
11-05-2018
Blat de tort pufos de vanilie
- – 8 oua medii
- – 400 gr faină
- – 300 gr zahar
- – 150 ml ulei
- – 150 ml apa
- – 1 lingurita praf de copt
- -1 lingurita extract vanilie
- – varf de cutit de sare
11-05-2018
Tort cifră cu cremă ganache și blat de cacao
Blat(tavă 25×35 cm):
- -14 ouă
- -1 linguriță sare
- -300 g zahăr
- -80 ml apă
- -80 ml ulei
- -400 g făină
- -4 linguri cacao
- -2 lingurițe praf de copt
- -2 lingurițe esență de vanilie
Sirop:
- -200 ml apă
- -1 lingură cappuccino
- -4 linguri de zahăr
- -5 ml esență de rom
Cremă:
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 g ciocolată cu 50% cacao
- -120 gr zahăr
- -120 g unt cu 82% grăsime
- -200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
09-05-2018
Tiramisu cu cireșe
Blat:(tavă rotundă 23 cm)
- -8 ouă
- -400 g de făină
- -350 g zahăr
- -150 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 plic praf de copt
- -1 vârf cuțit de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -5 ouă
- -650 g mascarpone
- -800 g cireșe
- -10 linguri de zahăr
Sirop pentru blat:
- -siropul de la cireșe
- -200 ml apă
- -3 linguri de zahăr
Decor:
- -cireșe
- -pișcoturi
- -ciocolată
14-06-2017
Tort cu cireșe, frișcă și mascarpone
Blat: (tavă rotundă 23 cm)
- -8 ouă
- -400 g de făină
- -350 g zahăr
- -150 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 plic praf de copt
- -1 vârf de cuțit de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -1L smântână pentru frișcă
- -300 gr mascarpone
- -200 gr zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 g cireșe curățate
10-06-2017
Cheesecake cu ciocolată fără coacere
Blat:
- -250 g biscuiți petit beurre
- -80 g unt topit
Umplutură:
- -500 g cremă de brânză
- -180 g zahăr (cantitatea după preferință)
- -100 ml smântână pentru gătit
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -150 g ciocolată
- -14 g gelatină
Decor:
- -100 gr ciocolată
- -50 g smântână pentru frișcă
- -20 g unt
- -căpșuni
02-06-2017
Tort de morcovi și cremă de brânză
Blat (tavă diametru 23 cm):
- -250 g morcovi răzuiți fin
- -225 g zahăr brun
- -200 g făină
- -4 ouă
- -125 ml ulei
- -75 g fulgi de cocos
- -75 g ananas tăiat mărunt (din conservă)
- -75 g nuci tăiate mărunt
- -1/2 linguriță scorțișoară
- -1/2 linguriță sare
- -1 linguriță esență de vanilie
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -700 g cremă de brânză Philadelphia
- -150 g unt
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g zahărrun/alb b
Sirop:
- -sucul din conserva de ananas
05-05-2017
Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă
Blat:
- -250 g biscuiți zdrobiți
- -80 g de unt
- -2,3 linguri de lapte
Mousse de căpșuni:
- -400 g căpșuni tăiate mărunt
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -200 g de zahăr
- -8 g gelatină neutră
Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră
03-05-2017
Tort Diplomat cu fructe de pădure
Compoziție:
- -aproximativ 550 g pișcoturi
- -120 gr zahăr
- -250 ml lapte călduț
- -12 g gelatină neutră (fără gust)
- -700 ml smântână pentru frișcă
- -350 g dulceață de fructe de pădure (eu am folosit de zmeură)
Sirop:
- -100 ml apă
- -50 gr zahăr
- -5 g gelatină
Decor:
- -căpșuni
- -zmeură
- -mure
26-04-2017
Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană
Blat (tavă rotundă diametru 23 cm):
- -8 ouă
- -un vârf de cuțit de sare
- -7 linguri de zahăr
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -1 plic praf de copt
- -8 linguri de făină
- -2 linguri de ulei
- -3 linguri de cacao
Sirop:
- -300 ml apă
- -100 ml vin dulce (marca Sanson)
- -100 g zahăr
Cremă:
- -400 g brânză Philadelphia/ mascarpone
- -200 g cremă de ciocolată (Nutella)
- -300 g zahăr
- -250 ml smântână pentru frișcă
Bezea elvețiană:
- -400 g zahăr
- -colorant verde și albastru
- -200 g albușuri
- -20 ml zeamă de lămâie
Glazură:
- -50 g ciocolată
- -50 ml smântână pentru frișcă
- -10 g de unt
19-04-2017
Chec pufos cu portocale
- -4 ouă
- -225 g zahăr
- -250 g făină
- -zeama de la o portocală
- -coaja de la o portocală
- -100 ml ulei
- -1/2 pliculeț de praf de copt
- -un praf de sare
23-02-2017