PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
RomâneascăPORTII
10FEL
DesertBLAT:
- -200 g biscuiți
- -120 g unt topit
CREMĂ DE LĂMÂIE:
- -200 g lapte condensat
- -400 g crema de branza ( marca la alegere )
- -700 ml smantana pt frisca
- -180 ml suc de lămâie
- -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
- -1 lingurita esenta de cheesecake
JELEU DE LĂMÂIE:
- -80 ml suc de lamaie
- -200 g lapte condensat
- -coaja rasa de la 1 lamaie
- -colorant alimentar in gel galben (optional )
- -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )
DECOR:
- -fructe de pădure
- -căpșuni
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le-a placut la nebunie! Sper să încercați și voi și să vă placă la fel de mult. Aștept părerea voastră în comentarii. Mult spor!
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Pentru început vom zdrobi biscuiții într-un blender. Topim untul în cuptorul cu microunde și îl turnăm peste biscuiții zdrobiți. Punem compoziția în tava detașabilă cu diametrul de 25 de cm și nivelăm. Dăm tava la frigider și ne vom ocupa de cremă.
Mod de preparare cremă:
Se pune gelatina într-o farfurie, se acoperă cu apă rece și se lasă la hidratat pentru aproximativ 10 minute.
Vom pune în bolul mixerului crema Philadephia (aceasta trebuie să fie rece), apoi adăugăm laptele condensat. Vom mixa pentru aproximativ 2 minute. Se adăuga puțină esență de cheesecake, smântâna pentru frișcă (rece de la frigider) și vom începe să mixăm din nou, până vom obține o compoziție semi bătută. Scurgem gelatina de apă și o vom dizolva în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 10 secunde. Peste gelatină vom adăuga sucul de lămâie proaspăt. Turnăm această compoziție peste cremă și amestecăm bine. Vom pune crema peste cheesecake și vom nivela frumos cu ajutorul spatulei, după care îl lăsăm la frigider pentru o oră.
Mod de preparare jeleu de lămâie:
Se pune gelatina la hidratat într-o farfurie, se acoperă cu apă rece și o lăsăm la hidratat pentru aproximativ 10 minute. Scurgem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul de microunde pentru aproximativ 10 secunde. Peste gelatina hidratată adăugăm laptele condensat și vom amesteca. Turnăm apoi sucul de lămâie, punem și coaja de lămâie, iar pentru o culoare mai frumoasă, putem adăuga puțin colorant galben (opțional). Scoatem apoi cheesecake-ul din frigider și vom turna gelatina cu lămâie peste el. Dăm cheesecake-ul din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 h, sau chiar peste noapte.
Decor cheesecake cu lămâie fără coacere:
Scoatem tortul din formă cu ajutorul spatulei, pe care am încălzit-o în apă fierbinte și am șters-o, astfel cheesecake-ul se va desface foarte ușor. Îl puteți aranja puțin cu spatula dacă este nevoie. Cu ajutorul spray-ului cu gelatină de la Decora vom pulveriza căpșunile pentru a le da puțin luciu. Putem face la fel și cu zmeura, iar apoi dăm frâu liber imaginației și decorăm cheesecake-ul după bunul plac. Eu am folosit și picături de ciocolată albă plus câteva frunze de mentă, pentru un aspect mai elegant.
Acest tort l-am făcut cu ocazia zilei de naștere a fiului meu, Andrei. Vă recomand această rețetă cu drag și vă doresc multă sănătate!
Vezi rețeta video mai jos:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *