Retete Anyta Cooking
Dulciuri
CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day
- – 200 gr ciocolata neagra 65%
- – 200 gr ciocolata cu lapte 41%
- – 200 gr ciocolata alba 34%
- – capsuni
- – colorant alientar , perlute pentru decor
02-05-2023
MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ
Mucenici:
- -550 g făină 000
- -1 pliculeț drojdie uscată(10gr)
- -250 ml lapte
- -60 g unt
- -2 galbenușuri
- -5 linguri de zahăr
- -1 praf de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
- -coaja de la o portocală
Sirop:
- -200 ml apă
- -100 g zahăr
- -1 lingură esență de vanilie
Decor:
- -4 linguri de miere pentru uns mucenicii
- -150 g nucă măcinată
02-05-2023
Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking
Aluat:
- – 1 ou
- – 400 g făină
- -2 lingurite ghimbir macinat
- -2 lingurițe scorțișoară măcinată
- -1 linguriță bicarbonat
- -1/2 lingurița cuișoare măcinate
- – 1 praf de sare
- – 170 g unt 80%
- – 150 g zahăr brun
- – 80 ml miere
Glazură:
- -370 g zahar pudră
- -2 lingurițe zeamă de lămâie
- – 2 albușuri
- –decupatoare
12-12-2020
CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking
- – 5 ouă
- – 300 gr de făină
- – 500 ml lapte
- – 200 ml apa minerală
- – 50 gr unt topit
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – puțin ulei pentru prăjit
14-11-2020
Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking
- 360 gr. făină
- 115 gr. nutella
- 150 gr. ciocolată
- 115 gr. unt
- 100 gr. zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
02-01-2020
Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking
- 140 gr amidon de porumb
- 250 ml suc de portocale (proaspăt)
- 300 gr de zahăr
- 380 ml apă
- zeama de la o lâmăie
- 1 linguriță esență de portocale
20-12-2019
Eclere - Anyta Cooking
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
07-11-2019
Cornuri pufoase cu gem - Anyta Cooking
Aluat cornuri:
- 550 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte călduț
- 30 g unt
- coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 vârf cuțit de sare
- gem (de care doriți)
- zahăr pudră (decor)
Sirop de zahăr:
- 250 gr zahăr
- 120 ml de apă
21-10-2019
Bomboane Raffaello - Anyta Cooking
- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
14-10-2019
Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking
- 70 g unt (grăsime 82%)
- 150 g zahăr pudră
- coajă de lămâie
- esență de lămâie
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 270 g făină
- colorant alimentar (opțional)
12-10-2019
Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking
- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
08-10-2019
Ciocolată de casă, rețetă ușoară - Anyta Cooking
- -700 gr lapte praf
- -250 ml apă
- -250 gr unt de 82% grasime
- -200 gr arahide
- -80 gr. cacao
- -600 gr. zahăr
- -tavă de 25×35 de cm
27-09-2019
Rețetă Lapte prăjit
- – 2 l de lapte
- – 200g de amidon
- – 200g zahăr (sau cât de dulce doriți)
- – scorțișoară
- – 2 ouă
- – făină(în funcție de nevoie)
- – pesmet (în funcție de nevoie)
- – ulei pentru prăjit
27-08-2019
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
21-04-2019
Papanași cu brânză de vaci
- -500 g brânză grasă de vaci
- -100 g zahăr
- -2 ouă
- -1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- -1 lingură zeamă de lămâie
- -1 plic zahăr vanilat
- -1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- -1 vârf de cuţit de sare
- -200 g făină (plus 1-2 linguri)
- -300 g smântână
- -200 g dulceaţă (de care doriți)
- -100 g zahăr pudră (preferabil vanilat)
- -500-700 ml ulei pentru prăjit
10-04-2019
Gomboți cu prune
- -300 g cartofi
- -sare
- -30 ml ulei
- -1 ou
- -100 g făină
- -12 prune mici
- -50 g unt
- -50 g pesmet
- -zahăr pudră
- -scorţişoară pisată
- -zahăr vanilat
17-04-2018
Cornulețe fragede cu rahat de post
- -500 ml apă minerală
- -5 linguri zahăr
- -50 g drojdie proaspătă
- -200 ml ulei
- -1 linguriță sare
- -arome (coaja de lămâie, portocală, esență de vanilie sau ce vreti voi)
- -1 kg făină 000
- -300 gr rahat (puteti umple cornulețele și cu gem, nucă sau cu ce doriți)
15-03-2018
Batoane Bounty de casă
- -150 g fulgi de cocos
- -150 ml lapte condensat
- -25 g de unt
- -250 g de ciocolată
- -puțină apă
04-03-2018
Ruladă cu fulgi de cocos
- -60 g de zahăr
- -400 g de biscuiți
- -4 linguri cacao
- -200 ml de lapte
- -180 g fulgi de cocos
- -170 g de unt (la temperatura camerei)
- -100 g zahăr pudră
- -1 linguriță esență de vanilie
13-09-2017
Ruladă Diplomat
Blat:
- -5 ouă
- -un praf de sare
- -100 g de zahăr
- -1 linguriță praf de copt
- -1 linguriță esență de vanilie
- -4 linguri făină
Umplutura:
- -500 g smântână pentru frișcă
- -75 g de zahăr
- -1 kiwi
- -1/2 portocală
- -ananas (din compot)
- -4 g de gelatină
Decor:
- -colorant verde
- -câteva cireșe
25-05-2017
Brioșe cu banane, capșuni și ciocolată
- -3 banane
- -115 g miere
- -125 g iaurt de banane
- -180 gr făină
- -1 linguriță esență de vanilie
- -1 linguriță praf de copt
- -căpșuni
- -o ciocolată
- -2 ouă
13-03-2017
Chec pufos cu portocale
- -4 ouă
- -225 g zahăr
- -250 g făină
- -zeama de la o portocală
- -coaja de la o portocală
- -100 ml ulei
- -1/2 pliculeț de praf de copt
- -un praf de sare
23-02-2017
Orez cu lapte cremos
- -5L de lapte
- -un praf de sare
- -coaja de la o lămâie și jumătate
- -5 rulouri de scorțișoară
- -200 g orez
- -125 g unt
- -250 ml smântână pentru gătit
- -230 g zahăr
22-10-2016
Cornuri în două culori, umplute cu cremă de vanilie
Aluat:
- -35 g drojdie
- -3 ouă
- -100 g zahăr
- -250 ml ulei
- -1 kg făină
- -o llinguriță de sare
- -440 ml lapte
- -3 linguri cacao
Sirop:
- -300 g zahăr
- -100 g apă
20-07-2016