PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTBlat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar .
Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt o combinație perfectă. Este o rețetă foarte ușoară și rapidă. Sper să încercți și voi rețeta. Mult spor!
Mod de preparare blat negresă cu nuci:
Înainte de toate, vom cântări ingredientele cu ajutorul cântarului de bucătărie, pentru a obține cantități exacte și a nu da greș.
Vom pune ouăle în bolul mixerului, vom adăuga zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat și vom începe să mixăm, până când ouăle își vor dubla volumul. Punem apoi uleiul, laptele și amestecăm cu spatula. Se pune praful de copt peste făină și vom amesteca bine. Cernem apoi făina și cacao, cu ajutorul unei site, peste compoziția deja formată. Amestecăm cu miscări circulare, până integrăm bine în aluat toate ingredientele. Se adaugă nucile și continuăm să amestecăm.
Într-o tavă cu diametrul de 35X25 vom pune negresa și o vom introduce în cuptorul preîncălzit (la 150 de grade) pentru 30-35 minute. Apoi vom lăsa prăjitura la răcit.
Decor:
Încălzim nutella în cuptorul cu microunde și o vom turna peste negresă. Dacă nu aveți nutella puteți face și o glazură de ciocolată. Întindem bine nutella cu o spatulă, în timp ce savurăm mirosul delicios al prăjiturii. Lăsăm negresa pentru jumătate de ora pentru a se întări nutella. După acest timp, porționăm negresa în pătrate. Puteți folosi cuțitul Anyta Cooking, deoarece este foarte util la tăierea tuturor tipurilor de prăjituri.
Pentru decorarea negresei vom folosi, pe lângă glazura de nutella și căpșuni. Dacă nu le vom tăia frunza. ele vor da un aspect mai plăcut acestei prăjituri. Cu ajutorul spray-ului cu gelatină vom da un luciu aparte căpșunilor, pe care le-am tăiat înainte în jumate. Apoi vom decora negresa cu puțină ciocolată topită.
Poftă bună!
Puteti vedea rețeta video mai jos:

Recenzii (18)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *