Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort Diplomat cu fructe de pădure

Data:26-04-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

40

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

15

FEL

DESERT

Tort Diplomat cu fructe de pădure (Charlotte), făcut cu mult drag pentru o domnișoară de ziua ei. Pot spune doar atât: toți invitații au fost încântați! Este un tort foarte ușor de pregătit, gustos și cu un aspect de neuitat. Merită încercat! Mult spor!

Ingrediente

Compoziție:

  • -aproximativ 550 g pișcoturi
  • -120 gr zahăr
  • -250 ml lapte călduț
  • -12 g gelatină neutră (fără gust)
  • -700 ml smântână pentru frișcă
  • -350 g dulceață de fructe de pădure (eu am folosit de zmeură)

Sirop:

  • -100 ml apă
  • -50 gr zahăr
  • -5 g gelatină

Decor:

  • -căpșuni
  • -zmeură
  • -mure
Carte Mod de preparare

Mod de preparare cremă tort diplomat cu fructe de pădure:
Hidratăm gelatina în apă rece, timp de 5 minute. Apoi o vom scurge, adăugăm un pic de apă calduță și o dăm 10 secunde la microunde. Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul. Adăugăm dulceața, gelatina dizolvată în puțină apă caldă (sau lapte) și omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.

Mod de asamblare:
Urmează să așezăm pișcoturile în tava rotundă detașabilă cu diametrul de 23 cm. Tăiem 1 cm din pișcoturi, așa le vom putea așeza mai bine în formă. Pișcoturile pentru lateral le vom înmuia doar pe o parte în lapte și le vom așeza în picioare, cu partea înmuiată spre interior. Pișcoturile pe care le punem la bază le înmuiem de tot în lapte. Punem apoi un strat de cremă și nivelăm bine. Peste cremă vom pune un rând de pișcoturi înmuiate în lapte, apoi iar un strat de cremă. Netezim vărful tortului și îl vom da la frigider pentru 6 ore.

Când tortul s-a înmuiat, îl decorăm deasupra cu căpșuni tăiate în jumate, zmeură și coacăze. Poftă bună!

Puteți urmări rețeta video mai jos:

 

Carte

 

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

BLAT:

  • -200 g biscuiți
  • -120 g unt topit

CREMĂ DE LĂMÂIE:

  • -200 g lapte condensat
  • -400 g crema de branza ( marca la alegere )
  • -700 ml smantana pt frisca
  • -180 ml suc de lămâie
  • -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
  • -1 lingurita esenta de cheesecake

JELEU DE LĂMÂIE:

  • -80 ml suc de lamaie
  • -200 g lapte condensat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -colorant alimentar in gel galben (optional )
  • -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )

DECOR:

  • -fructe de pădure
  • -căpșuni

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: