PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
15FEL
DESERTCompoziție:
- -aproximativ 550 g pișcoturi
- -120 gr zahăr
- -250 ml lapte călduț
- -12 g gelatină neutră (fără gust)
- -700 ml smântână pentru frișcă
- -350 g dulceață de fructe de pădure (eu am folosit de zmeură)
Sirop:
- -100 ml apă
- -50 gr zahăr
- -5 g gelatină
Decor:
- -căpșuni
- -zmeură
- -mure
Tort Diplomat cu fructe de pădure (Charlotte), făcut cu mult drag pentru o domnișoară de ziua ei. Pot spune doar atât: toți invitații au fost încântați! Este un tort foarte ușor de pregătit, gustos și cu un aspect de neuitat. Merită încercat! Mult spor!
Mod de preparare cremă tort diplomat cu fructe de pădure:
Hidratăm gelatina în apă rece, timp de 5 minute. Apoi o vom scurge, adăugăm un pic de apă calduță și o dăm 10 secunde la microunde. Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul. Adăugăm dulceața, gelatina dizolvată în puțină apă caldă (sau lapte) și omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.
Mod de asamblare:
Urmează să așezăm pișcoturile în tava rotundă detașabilă cu diametrul de 23 cm. Tăiem 1 cm din pișcoturi, așa le vom putea așeza mai bine în formă. Pișcoturile pentru lateral le vom înmuia doar pe o parte în lapte și le vom așeza în picioare, cu partea înmuiată spre interior. Pișcoturile pe care le punem la bază le înmuiem de tot în lapte. Punem apoi un strat de cremă și nivelăm bine. Peste cremă vom pune un rând de pișcoturi înmuiate în lapte, apoi iar un strat de cremă. Netezim vărful tortului și îl vom da la frigider pentru 6 ore.
Când tortul s-a înmuiat, îl decorăm deasupra cu căpșuni tăiate în jumate, zmeură și coacăze. Poftă bună!
Puteți urmări rețeta video mai jos:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *