Grid star text-message

Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană

Data:19-04-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

40

Timp total

90

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

10

FEL

DESERT

Blat (tavă rotundă diametru 23 cm):

  • -8 ouă
  • -un vârf de cuțit de sare
  • -7 linguri de zahăr
  • -2 plicuri zahăr vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -8 linguri de făină
  • -2 linguri de ulei
  • -3 linguri de cacao

Sirop:

  • -300 ml apă
  • -100 ml vin dulce (marca Sanson)
  • -100 g zahăr

Cremă:

Bezea elvețiană:

Glazură:

  • -50 g ciocolată
  • -50 ml smântână pentru frișcă
  • -10 g de unt

Acest tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană, l-am facut cu mult drag prietenei mele Monica, de ziua ei. A fost foarte incântată. Sper să-l încercați și voi, este foarte, foarte delicios! Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort cu blat umed de ciocolată:
Bateți albusurile cu praful de sare și zahărul, până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Apoi se adaugă făina, împreuna cu praful de copt si praful de cacao, iar la final turnați uleiul.

Într-o tava cu diametrul 26 cm turnati compozitia si o dați la cuptor la 150 de grade, timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideți cuptorul și lăsați blatul acolo până se răcește.

Mod de preparare cremă de brânză:
Mixăm crema de brânză cu 200 g de zahăr, apoi adăugăm crema de ciocolată și omogenizăm. Punem frișca pe care am bătut-o înainte peste crema de brânză și omogenizăm bine, cu ajutorul unei spatule. Vom lăsa apoi crema la frigider.

Mod de preparare sirop:
Într-o oală pe foc, vom pune apa, vinul dulce, zahărul și vom lăsa pe foc, până se dizolvă acesta din urmă. Apoi dăm oala de pe foc și o lăsăm să se răcească.

După ce blatul s-a răcit, îl vom tăia în 3 părți egale. Însiropăm blaturile și le umplem cu cremă de brânză și ciocolată.

Carte Mod de preparare bezea elvețiană:
Pe baie de aburi punem albușurile, zahărul, sucul de lămâie și amestecăm energic, până se dizolvă tot zahărul. Apoi vom transfera compoziția în bolul mixerului, care trebuie să fie cald și mixăm până când compoziția se răcește și obținem o bezea fermă. Vom colora apoi bezeaua în următorul mod: 3 linguri(mari) de bezea în albastru, 1 lingură(mare) în verde, iar cu restul (partea care rămâne albă) îmbrăcăm tortul și decorăm.

Vom înveli tortul cu bezeaua albă și netezim.

Mod de preparare glazură:
Încălzim bine smântâna pentru frișcă, o adăugăm peste ciocolată și omogenizăm bine.

Decor tort cu blat umed de ciocolată:
Vom pune glazura cu atenție pe marginea tortului, lăsând să se prelingă estetic în jos. Cu ajutorul unui poș vom crea forme deasupra tortului.

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta video mai jos:

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: