Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană
Data:19-04-2017
PREPARARE
50Gatire
40Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTBlat (tavă rotundă diametru 23 cm):
- -8 ouă
- -un vârf de cuțit de sare
- -7 linguri de zahăr
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -1 plic praf de copt
- -8 linguri de făină
- -2 linguri de ulei
- -3 linguri de cacao
Sirop:
- -300 ml apă
- -100 ml vin dulce (marca Sanson)
- -100 g zahăr
Cremă:
- -400 g brânză Philadelphia/ mascarpone
- -200 g cremă de ciocolată (Nutella)
- -300 g zahăr
- -250 ml smântână pentru frișcă
Bezea elvețiană:
- -400 g zahăr
- -colorant verde și albastru
- -200 g albușuri
- -20 ml zeamă de lămâie
Glazură:
- -50 g ciocolată
- -50 ml smântână pentru frișcă
- -10 g de unt
Acest tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană, l-am facut cu mult drag prietenei mele Monica, de ziua ei. A fost foarte incântată. Sper să-l încercați și voi, este foarte, foarte delicios! Mult spor!
Mod de preparare blat tort cu blat umed de ciocolată:
Bateți albusurile cu praful de sare și zahărul, până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Apoi se adaugă făina, împreuna cu praful de copt si praful de cacao, iar la final turnați uleiul.
Într-o tava cu diametrul 26 cm turnati compozitia si o dați la cuptor la 150 de grade, timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideți cuptorul și lăsați blatul acolo până se răcește.
Mod de preparare cremă de brânză:
Mixăm crema de brânză cu 200 g de zahăr, apoi adăugăm crema de ciocolată și omogenizăm. Punem frișca pe care am bătut-o înainte peste crema de brânză și omogenizăm bine, cu ajutorul unei spatule. Vom lăsa apoi crema la frigider.
Mod de preparare sirop:
Într-o oală pe foc, vom pune apa, vinul dulce, zahărul și vom lăsa pe foc, până se dizolvă acesta din urmă. Apoi dăm oala de pe foc și o lăsăm să se răcească.
După ce blatul s-a răcit, îl vom tăia în 3 părți egale. Însiropăm blaturile și le umplem cu cremă de brânză și ciocolată.
Mod de preparare bezea elvețiană:
Pe baie de aburi punem albușurile, zahărul, sucul de lămâie și amestecăm energic, până se dizolvă tot zahărul. Apoi vom transfera compoziția în bolul mixerului, care trebuie să fie cald și mixăm până când compoziția se răcește și obținem o bezea fermă. Vom colora apoi bezeaua în următorul mod: 3 linguri(mari) de bezea în albastru, 1 lingură(mare) în verde, iar cu restul (partea care rămâne albă) îmbrăcăm tortul și decorăm.
Vom înveli tortul cu bezeaua albă și netezim.
Mod de preparare glazură:
Încălzim bine smântâna pentru frișcă, o adăugăm peste ciocolată și omogenizăm bine.
Decor tort cu blat umed de ciocolată:
Vom pune glazura cu atenție pe marginea tortului, lăsând să se prelingă estetic în jos. Cu ajutorul unui poș vom crea forme deasupra tortului.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta video mai jos:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *