Grid star text-message

Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă

Data:03-05-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

30

Timp total

70

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

12

FEL

DESERT

Blat:

  • -250 g biscuiți zdrobiți
  • -80 g de unt
  • -2,3 linguri de lapte

Mousse de căpșuni:

Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră

Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă, un tort elegant, răcoritor și delicios, ușor de făcut, perfect pentru zilele calde de vară și nu numai. Dacă nu aveți chef să dați drumul la cuptor, aceasta este o opțiune foarte bună. Cu siguranta nu o să dați greș. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă:
Amestecăm untul topit cu biscuiții zdrobiți și cu laptele. Întindem compoziția într-o formă rotundă de tort detașabilă cu diametrul de 23 de cm. Cu ajutorul unei linguri nivelăm blatul și îl dăm la frigider.

Mod de preparare mousse de căpșuni:
Punem gelatina în apă rece la hidratat. Batem apoi smântâna pentru frișcă. Vom mixa căpșunile cu zahărul, apoi le adăugăm peste frișcă și omogenizăm cu o spatulă. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă). Adăugăm gelatina dizolvată și răcită puțin peste frișcă și omogenizăm. Punem crema peste blatul de biscuiți, nivelăm foarte bine și o lăsăm la congelator pentru o oră.

Carte Mod de preparare mousse de ciocolată:
Punem gelatina la hidratat în apă rece. Batem apoi 200 ml de smântâna pentru frișcă. Ciocolata o vom topi pe baine marie, împreună cu cei 200 ml de smântână rămași. Când ciocolata este rece, o punem peste frișcă și omogenizăm. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă) Adăugăm gelatina dizolvată peste compoziția de frișcă și ciocolată și omogenizăm. Punem mousse-ul de ciocolată peste cel de căpșuni, nivelăm bine și dăm tava la congelator, pentru cel puțin 4 ore.

Când timpul s-a scurs, vom scoate tortul și îl vom glazura și decora după bunul plac. Vă las rețeta video la glazura pe care am folosit-o eu.

Carte

 

Recenzii (3)

Recenzii

Ioana Vucescu

10-05-2020

Mira Lacramioara

05-05-2020

Bună ziua as dori rețeta la tortul monsse de căpșuni și ciocolata alba

mihaela

12-07-2019

Buna ziua, as dori sa incerc acest tort se poate reteta? Tort cu mousse de capșuni și ciocolată alba. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: