Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă

Data:03-05-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă, un tort elegant, răcoritor și delicios, ușor de făcut, perfect pentru zilele calde de vară și nu numai. Dacă nu aveți chef să dați drumul la cuptor, aceasta este o opțiune foarte bună. Cu siguranta nu o să dați greș. Mult spor!

Ingrediente

Blat:

  • -250 g biscuiți zdrobiți
  • -80 g de unt
  • -2,3 linguri de lapte

Mousse de căpșuni:

  • -400 g căpșuni tăiate mărunt
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -200 g de zahăr
  • -8 g gelatină neutră

Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă:
Amestecăm untul topit cu biscuiții zdrobiți și cu laptele. Întindem compoziția într-o formă rotundă de tort detașabilă cu diametrul de 23 de cm. Cu ajutorul unei linguri nivelăm blatul și îl dăm la frigider.

Mod de preparare mousse de căpșuni:
Punem gelatina în apă rece la hidratat. Batem apoi smântâna pentru frișcă. Vom mixa căpșunile cu zahărul, apoi le adăugăm peste frișcă și omogenizăm cu o spatulă. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă). Adăugăm gelatina dizolvată și răcită puțin peste frișcă și omogenizăm. Punem crema peste blatul de biscuiți, nivelăm foarte bine și o lăsăm la congelator pentru o oră.

Mod de preparare mousse de ciocolată:
Punem gelatina la hidratat în apă rece. Batem apoi 200 ml de smântâna pentru frișcă. Ciocolata o vom topi pe baine marie, împreună cu cei 200 ml de smântână rămași. Când ciocolata este rece, o punem peste frișcă și omogenizăm. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă) Adăugăm gelatina dizolvată peste compoziția de frișcă și ciocolată și omogenizăm. Punem mousse-ul de ciocolată peste cel de căpșuni, nivelăm bine și dăm tava la congelator, pentru cel puțin 4 ore.

Când timpul s-a scurs, vom scoate tortul și îl vom glazura și decora după bunul plac. Vă las rețeta video la glazura pe care am folosit-o eu.

 

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: