Grid star text-message

Tort cifră cu cremă ganache și blat de cacao

Data:09-05-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

60

Timp total

110

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

8

FEL

DESERT

Blat(tavă 25×35 cm):

  • -14 ouă
  • -1 linguriță sare
  • -300 g zahăr
  • -80 ml apă
  • -80 ml ulei
  • -400 g făină
  • -4 linguri cacao
  • -2 lingurițe praf de copt
  • -2 lingurițe esență de vanilie

Sirop:

  • -200 ml apă
  • -1 lingură cappuccino
  • -4 linguri de zahăr
  • -5 ml esență de rom

Cremă:

  • -450 ml smântână pentru frișcă
  • -450 g ciocolată cu 50% cacao
  • -120 gr zahăr
  • -120 g unt cu 82% grăsime
  • -200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)

Tort cifră cu cremă ganache și blat de cacao, un deliciu aparte! Copii mei adoră crema ganache, astfel că îmi place să-i surprind adesea cu fel de fel de torturi sau prăjituri în care să o includ. Dacă ești și tu fan ganache, nu ezita să încerci această rețetă. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile cu sarea si jumate din zahar,pana de vine o spuma lucioasa. Mixati galbenusurile cu zaharul pana se schimb la culoare,apoi le adaugati peste albusurile batute. Cerneți făina puțin câte puțin și o încorporați în compoziție, împreună cu praful de copt și cacao. La final, adăugați esenta de vanilie, uleiul și apa.

Împartiti aluatul în 2 părți egale și coaceti 2 blaturi, în tava tapetata cu hartie de copt. Dați tava la cuptorul electric la 150 de grade cu ventilație, timp de aproximativ. Dacă nu aveți un robot bun de bucătărie, vă recomand sa faceti pe rand 2 blaturi, adică, faceti 7 oua, apoi alte 7, cu jumate din fiecare cantitate. Spun asta pentru că o să va fie greu să mixati 14 ouă odată. Când blaturile sunt reci, le taiati în două pe fiecare. Eu am imprimat numerele pe coala A4, apoi le-am am decupat.

Mod de preparare sirop:
Vom pune o cratiță pe foc, vom turna apa, lingura de capuccino, zahărul și esența de rom și vom amesteca, până se înfierbântă siropul și se topește zahărul. Vom lăsa apoi siropul la răcit și ne vom ocupa de cremă.

Mod de preparare cremă ganache:
Într-o oală pe foc puneți smântână pentru frișcă. Când dă în clocot, adăugați zahărul și ciocolata. Trageîi oala de pe foc, amestecați continuu până se topește, apoi adăugați untul și amestecați energic. Lăsați crema la frigider peste noapte sau cel puțin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați.

Carte Mod asamblare tort cifră cu cremă ganache:
Însiropați partea de jos a blatului, apoi cu ajutorul unui dui decorați cu cremă. După însiropați cealaltă parte și puneți peste primul blat. Decorați din nou cu cremă pe deasupra. Faceți la fel cu cealaltă cifră, apoi decorați cu ce va trece prin cap.

Dacă vreți să vedeți și mai multe rețete, care mai de care mai rapide și delicioase, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde postez săptămânal gustări creative și sper să vă fiu o inspirație.

Carte

Vă îmbrățișez pe toti cu drag, Anyta!

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: