PREPARARE
60Gatire
50Timp total
110Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTBlat:
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -8 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingura esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -2 linguri cacao
- -tavă de 26 cm
Sirop:
- -200 g zahăr
- -300 ml apă
- -1 sticluță esență rom
Crema ganache
- -450 ml smantână pentru frișcă
- -450 g ciocolată 50 %cacao
- -120 g zahăr
- -120 g unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
Ingrediente glazură
- -200 g ciocolată neagră (55 % cacao)
- -240 ml frișcă lichidă
- -50 g unt
Tort Amandină, soluția perfectă dacă doriți un tort simplu, aromat, cu un blat de cacao pufos și cremă de ciocolată. Mult spor!
Mod de preparare blat tort Amandină:
Bateti albusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o spuma lucioasa. Adaugati galbenusurile, esenta de vanilie si le incorporati cu o spatula. Adaugati faina impreuna cu praful de copt si praful de cacao iar la final adaugati si uleiul. Intr-o tava cu diametrul 26 cm turanati compozitia si o dati la 150 de grade timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideti cuptorul și lăsați blatul acolo, până se raceste.
Mod de preparare sirop:
Puneți toate ingredientele intr-un vas pe foc. Când zaharul s-a dizolvat, opriti focul și lăsați să se racească, apoi puteți folosi siropul format.
Mod de preparare cremă ganache:
Într-o oala pe foc puneți smântâna pentru frișcă. Când dă în clocot, adăugati zahărul și ciocolata, trageți oala de pe foc și amestecați continuu, până se topește. Adăugați apoi și untul și amestecați energic. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă rece (cei 200 ml) peste ciocolată și mixati. Făcând toate acestea, o să vă iasă o crema super delicioasă!
Mod de preparare glazură:
Intr-un vas pe foc puneti frisca lichida, iar când vedeți că a ajuns la punctul de fierbere, opriti focul, adăugati ciocolata rupta bucățele și amestecati energic. Adaugati untul, iar după ce acesta s-a topit, lăsați compoziția să ajunga la temperatura camerei și apoi puteți folosi glazura.
Mod de asamblare tort Amandină:
Tăiati blatul in 3 parti egale pe orizontal. Însiropati fiecare parte și umpleti tortul cu crema ganache. Cu crema rămasă, finisați fumos tortul și il decorați. Eu am folosit fructul physalis pentru decor, acesta găsindu-se în supermarket. Marginile de jos le-am decorat cu nucă zdrobită. Florile de pe tort sunt facute cu duză 2D din setul de 38 de piese profesionale, pe care îl gasiți in magazinul meu online.
Puteți urmări mai jos rețeta video a acestui tort Amandină:

Recenzii (11)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *