PREPARARE
30Gatire
15Timp total
45Bucatarie
RomâneascăPORTII
10Blat:
- -120 g făină
- -4 ouă
- -120 g zahăr
- -coaja de la o lămâie
- -1 vârf cuțit de sare
Cremă:
- -200 g mascarpone
- -300 ml smântână pentru frișcă
- -60 g zahăr
- -coaja de la o lămâie
Glazură:
- -240 ml lapte condensat
- -100 ml suc de lămâie
- -4 foi de gelatină
- -colorant galben
Ruladă cu cremă de mascarpone și lămâie, un deliciu deosebit. Aceasta este numai bună, atât pentru a satisface dorințele celor mici, cât și pentru ocazii speciale! Vă recomand cu drag să încercați această rețetă și să dați frâu liber imaginației, atunci când vine vorba de decorat! Mult spor!
Mod de preparare blat ruladă cu cremă de mascarpone:
Separati galbenusurile de albusuri. Puneti sarea si bateti 5 minute, dupa care puneti si zaharul. Adaugati galbenusurile peste albusurile batute spuma, coaja de lamaie si faina. Întindeti compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie. Coaceti blatul la 150 grade, timp de 12 min. Când blatul e copt, îl rulati intr-un prosop de bucatarie si-l lasati sa se raceasca.
Mod de preparare cremă:
Într-un vas puneti mascarponele, smantana pentru frisca, coaja de lamaie si mixati pana obtineti crema. Cu aceasta crema umpleti rulada, dar nu inainte de a însiropa blatul. Puteti face un sirop de zahar.
Mod de preparare glazură:
Pentru început, puneți gelatina la hidratat în apă rece(50-60ml). Puneți într-un vas laptele condensat, împreună cu sucul de lămâie și amestecati bine. Scurgeți gelatina de apă, lăsați 1 lingură de apă pe ea și o introduceți câteva secunde(10) să se topească, dupa care o puneți peste laptele condensat, omogenizați bine și adăugați colorant după preferințe. Scoateti rulada din frigider si o glazurati. Eu am decorat-o cum vedeti in poza.
Sper să vă placa și vouă, eu o ador! Vă îmbrățișez cu drag, Anyta!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Retete Recente
Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas) Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremo ...
Mod de preparare: Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și ...
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Noutati
Electrocasnice Bucatarie
Roboti de Bucatarie / Mixere cu Bol
Produse Marca Anyta Cooking
Ciocolata
Materii Prime pentru Prajituri si Torturi
Produse de Craciun
Dulciuri Artizanale Anyta Cooking
Friteuza cu Aer Cald
Coloranți non-alimentari
Coloranti Alimentari
Fondant Pasta de Zahar
Imagini Comestibile si Vafe
Discuri si Tavi Torturi
Figurine Tort
Toppere Tort
Lumanari Tort
Decupatoare
Tavi si Forme Copt
Ustensile Decorare
Suporturi Torturi
Materiale Ciocolata
Produse de Sezon
Ambalaje si Cutii
Materiale Flori
DIVERSE PRODUSE
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *