PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTBlat cacao:
- -6 ouă
- -6 linguri de zahăr
- -4 linguri făină
- -2 linguri cacao
- -1 linguriță praf de copt
- -1 praf de sare
Blat de bezea și cocos:
- -4 albușuri
- -6 linguri de zahăr
- -120 g fulgi de cocos
Cremă:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 g amidon alimentar
- -200 ml frișcă lichidă îndulcită
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 g ananas din compot, tăiat bucățele
- -200 g unt
Sirop:
- -150 ml apă
- -3 linguri zahăr
Prajitura floare de colț este o prajitură cremoasă și foarte parfumată. Dacă vă place ananasul și cocosul, vă recomand din suflet această prăjitură. Nu veți mai uita aroma ei. Mult spor!
Mod de preparare blat 1:
Separati galbenusurile de albușuri, adaugati praful de sare, zaharul și mixati până obțineți o bezea. Când aveți bezeaua formată, adăugați gălbenușurile și mixati foarte puțin, adăugați praful de cacao, făina, praful de copt și omogenizați bine. Turnati compozitia într-o tava tapetată cu hartie de copt(tava 25/35) și coaceti blatul in cuptorul preîncalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare blat de bezea si cocos:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea. Turnati fulgii de cocos peste bezea si omogenizati bine cu miscari circulare de sus in jos. Scoateti blatul de cacao din cuptor si intindeti bezeaua peste el, cat de bine puteti. Dati blatul din nou in cuptorul preancalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare cremă:
Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert, puneti in lapte esenta de vanilie. Intre timp, amestecati energic galbenusurile cu zaharul, pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. In acest amestec adaugati amidonul dizolvat si amestecati bine. Luati laptele de pe foc, lasati sa se raceasca putin si turnati laptele caldut peste galbenusuri, in fir subtrire, amestecand neincetat. Puneti compozitia obtinuata inapoi pe foc și lasați-o la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata o puneti într-un bol, acoperiti crema cu folie de plastic si o lăsați sa se raceasca. Când crema este rece, adaugati untul, aflat la temperatura camerei și mixati. Puneti bucatile de ananas peste crema si omogenizati. Insiropati prajitura si intindeti crema peste ea. Bateti cei 200 ml de frișcă si o întindeți apoi peste cremă.
Decorați prăjitura cu ciocolata alba răzuită și o lasati la frigider peste noapte.
Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți urmări rețeta video a acestei prăjituri:

Recenzii (12)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *