Blat:
250 gr unt (82% grăsime)
300 gr de zahăr
5 ouă
200 gr faina
2 linguri praf de cacao
1 praf de copt
Cremă:
600 gr cremă de brânză
250 gr unt (82% grăsime)
250 gr zahăr pudră
1 lingură esență vanilie
Glazură:
800 ml suc de portocale
2 linguri amidon de porumb
10 linguri de zahăr
Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas)-
Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremoasă.
-
Adaugă ouăle unul câte unul, continuând mixarea după fiecare ou, pentru o încorporare uniformă.
-
Într-un bol separat amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și praful de cacao.
-
Încorporează treptat ingredientele uscate în compoziția cu unt și ouă, mixând până obții un aluat omogen.
-
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul și nivelează-l.
-
Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15–20 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Mod de preparare cremă
-
Adaugă untul moale în bolul mixerului, împreună cu zahărul pudră. Mixează 2–3 minute, până devine pufos.
-
Adaugă crema de brânză și esența de vanilie.
-
Mixează încă 3–4 minute, până când crema capătă o textură fină, aerată, perfectă pentru întins.
Mod de preparare glazură cu suc de portocale
-
Toarnă sucul de portocale într-o crăticioară și pune-l la încălzit pe foc.
-
Într-un bol mic dizolvă praful de budincă și zahărul cu câteva linguri de suc de portocale, până obții o pastă fără cocoloașe.
-
Când sucul din oală începe să fiarbă, adaugă amestecul de budincă și amestecă continuu până se îngroașă.
-
Lasă glazura să se răcească complet până ajunge la temperatura camerei.
Asamblare prăjitură
-
Pune blatul complet răcit pe un platou.
-
Întinde uniform crema de brânză peste blat.
-
Toarnă glazura de portocale (la temperatura camerei) peste cremă și nivelează.
-
Lasă prăjitura la frigider 2–3 ore pentru a se seta și pentru a obține felii perfecte la tăiere.
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Retete Recente
Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas) Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremo ...
Mod de preparare: Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și ...
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Noutati
Electrocasnice Bucatarie
Roboti de Bucatarie / Mixere cu Bol
Produse Marca Anyta Cooking
Ciocolata
Materii Prime pentru Prajituri si Torturi
Produse de Craciun
Dulciuri Artizanale Anyta Cooking
Friteuza cu Aer Cald
Coloranți non-alimentari
Coloranti Alimentari
Fondant Pasta de Zahar
Imagini Comestibile si Vafe
Discuri si Tavi Torturi
Figurine Tort
Toppere Tort
Lumanari Tort
Decupatoare
Tavi si Forme Copt
Ustensile Decorare
Suporturi Torturi
Materiale Ciocolata
Produse de Sezon
Ambalaje si Cutii
Materiale Flori
DIVERSE PRODUSE
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *