Grid star text-message

Prajitura FANTA

Data:20-11-2025

Postat de Anyta Cooking

Blat:

250 gr unt (82% grăsime)

300 gr de zahăr

5 ouă

200 gr faina

2 linguri praf de cacao

1 praf de copt

Cremă:

600 gr cremă de brânză

250 gr unt (82% grăsime)

250 gr zahăr pudră

1 lingură esență vanilie

Glazură:

800 ml suc de portocale

2 linguri amidon de porumb

10 linguri de zahăr

Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas)
  1. Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremoasă.

  2. Adaugă ouăle unul câte unul, continuând mixarea după fiecare ou, pentru o încorporare uniformă.

  3. Într-un bol separat amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și praful de cacao.

  4. Încorporează treptat ingredientele uscate în compoziția cu unt și ouă, mixând până obții un aluat omogen.

  5. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul și nivelează-l.

  6. Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15–20 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.


Mod de preparare cremă
  1. Adaugă untul moale în bolul mixerului, împreună cu zahărul pudră. Mixează 2–3 minute, până devine pufos.

  2. Adaugă crema de brânză și esența de vanilie.

  3. Mixează încă 3–4 minute, până când crema capătă o textură fină, aerată, perfectă pentru întins.


Mod de preparare glazură cu suc de portocale
  1. Toarnă sucul de portocale într-o crăticioară și pune-l la încălzit pe foc.

  2. Într-un bol mic dizolvă praful de budincă și zahărul cu câteva linguri de suc de portocale, până obții o pastă fără cocoloașe.

  3. Când sucul din oală începe să fiarbă, adaugă amestecul de budincă și amestecă continuu până se îngroașă.

  4. Lasă glazura să se răcească complet până ajunge la temperatura camerei.


Carte Asamblare prăjitură
  1. Pune blatul complet răcit pe un platou.

  2. Întinde uniform crema de brânză peste blat.

  3. Toarnă glazura de portocale (la temperatura camerei) peste cremă și nivelează.

  4. Lasă prăjitura la frigider 2–3 ore pentru a se seta și pentru a obține felii perfecte la tăiere.

Carte

 

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta
NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Prajitura FANTA

Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas) Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremo ...

Vezi reteta
Prăjitura Amandina

Mod de preparare: Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și ...

Vezi reteta
Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: