PREPARARE
50Gatire
20Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTBlat:
- -4 ouă
- -200 ml lapte
- -120 ml ulei
- -150 g făină
- -200 g zahăr
- -50 g cacao
- -10 g praf de copt
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -100 g ciocolată albă
- -80 g nuca de cocos
- -400 ml lapte
- -2 gălbenușuri
- -1 lingură amidon
- -150 g zahăr
- -250 ml frișcă lichidă
- -10 g gelatină
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 g cireșe fără sâmburi
Prajitura cu nucă de cocos și cireșe este o combinație minunată pentru iubitorii de cocos. Încercați-o și voi și nu veți regreta. Totodată, aceasta este un deliciu mult iubit de copii, iar eu o asociez copilăriei. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat prăjitură cu nucă de cocos:
Vom separa ouăle. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până ce acesta se dizolvă, apoi se adaugă uleiul, laptele și vanilia. După omogenizare se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacao. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi se încorporează cu o spatulă, în cealaltă compozitie, amestecând prin rasturnare. Compozitia rezultata se imparte in doua boluri egale, pentru a se coace doua foi egale. Tava (dimensiune 24×24 cm) se unge cu unt, atat pe baza, cât si pe pereti si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia dintr-un bol si se introduce în cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute, la temperatură medie. Se lasa sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi se scoate din forma si se coace cealalta foaie.
Mod de preparare cremă:
Într-o cratiță se toarnă laptele și nuca de cocos și se pun pe foc, până dau în clocot. Se pun apoi într-o strecuratoare și se preseaza foarte bine, pana fulgii de cocos raman aproape uscati. Laptele se pune din nou in cratita, impreuna cu ciocolata, pana ce aceasta se topeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie si amidonul. La sfarsit se adauga amestecul de lapte, ciocolata și nuca de cocos. Compoziția rezultată se pune din nou în cratiță si se pune pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroașă. După aceea se lasa deoparte să se racorească.
Gelatina se hidratează în 2-3 linguri de apă rece, apoi se dizolvă pe bain-marie, sau câteva secunde la microunde. Gelatina dizolvata se incorporeaza în crema de cocos, amestecand energic. Frisca se bate spuma tare și se încorporează în crema de cocos, răcită.
Mod de asamblare:
Am asezat o foaie de blat, am insiropat-o cu sirop de zahar si am pus 1/3 din crema de cocos, cirese si inca 1/3 din crema de cocos, am nivelat, am pus a doua foaie si restul de crema. Tava se pune la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte. Se decoreaza cu nuca de cocos rumenita, ciocolata alba si visine.

Eu ador aceasta prăjitură cu nucă de cocos și cireșe și sper să vă placă și vouă. Dacă aveți întrebări vă rog să le lăsați în comentarii. Vă îmbrățișez cu drag, Anyta!
Recenzii (6)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *