Grid star text-message

Prăjitură cu mac și smântână - Anyta Cooking

Data:10-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

40

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

20

FEL

DESERT

BLAT:

  • 160 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 100 g mac

CREMĂ:

  • 450 g smântână grasă
  • 160 g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 pliculeț foițe gelatină

Prăjitura cu mac și smântână este un desert fin, aromat și uimitor de delicios. Gustul de mac devine extraordinar în combinație cu crema de smântână. Sigur v-ar plăcea această prăjitură ”cochetă”. Este perfectă pentru a fi servită atât într-o după amiază cu prietenii, la o cină de familie, cât și la masa de sărbătoare. Această rețetă practică va ajunge în topul preferințelor voastre. Prăjitura cu mac și smântână oferă un nou sens conceptului de desert. Este moale, cremoasă, delicată, având un blat cu o textură ușor crocantă. Vă recomand să încercați și voi. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat prăjitură cu mac și smântână:
Prima dată ne vom ocupa de blat. Vom freca foarte bine untul(aflat deja la temperatura camerei), cu ajutorul unui mixer, cu zahărul. Adăugăm pe rând ouăle și apoi macul. Amestecăm apoi făina cu praful de copt, separat, apoi le vom încorpora în ingredientele umede. Gata cu mixerul, trecem la spatula de mână!

Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiuni de 25-35 cm, tapetată cu hârtie de copt (ca să putem scoate mai ușor apoi prăjitura). Nivelați aluatul frumos cu spatula. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C , timp de 30 de minute. Găsiți tavă reglabilă de la Patisse și la noi în magazin, care se ajustează de la 25 cm la 46 cm – latura mare și 17 cm la 32 cm – latura mica, având o înălțime de 5 cm.)

Mod de preparare cremă:
În primul rând, vom pune foițele de gelatină la înmuiat. Hidratăm gelatina în puțină apă rece, după care o punem câteva secunde la microunde, pentru a se dizolva. Amestecăm smântâna cu gelatina și zahărul, până se topește, apoi o vom aroma cu zahărul vanilat. Lăsăm pe urmă blatul să se răcească, înainte de a pune crema deasupra.

 

anytacooking.ro Felii de Prăjitură cu mac și smântână, o savoare aparte!

Carte Decor:
În final, decorați după gust prăjitura cu mac și smântână, de exemplu cu fulgi de nucă de cocos și lăsați prăjitura peste noapte la frigider, sau măcar 3-4 ore, înainte de a o servi.

Poftă bună!

Dacă doriți, urmați pașii de preparare din aceast video:

Carte

Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să vă uitați și alte variante de bunătăți de pe site.

Recenzii (4)

Recenzii

Liliana Camelia Gherman Stoica

26-06-2020

Madre mia vomo esta!!! Ce bine arată,după cum îmi place mie macul as putea-o mânca cu ochii.

24-06-2020

Multumesc pentru reteta!!!!

Nina

24-06-2020

Multumim pentru reteta. Nu va suparati,cata gelatina ar trebui? Pachetelul de 20 de g? Multumesc.

Cristina Vasi

24-06-2020

10 Foarfe frumos cred că ie gustos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: