PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTBLAT:
- 160 g zahăr
- 3 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 150 g unt
- 150 g făină
- 100 g mac
CREMĂ:
- 450 g smântână grasă
- 160 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 pliculeț foițe gelatină
Prăjitura cu mac și smântână este un desert fin, aromat și uimitor de delicios. Gustul de mac devine extraordinar în combinație cu crema de smântână. Sigur v-ar plăcea această prăjitură ”cochetă”. Este perfectă pentru a fi servită atât într-o după amiază cu prietenii, la o cină de familie, cât și la masa de sărbătoare. Această rețetă practică va ajunge în topul preferințelor voastre. Prăjitura cu mac și smântână oferă un nou sens conceptului de desert. Este moale, cremoasă, delicată, având un blat cu o textură ușor crocantă. Vă recomand să încercați și voi. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat prăjitură cu mac și smântână:
Prima dată ne vom ocupa de blat. Vom freca foarte bine untul(aflat deja la temperatura camerei), cu ajutorul unui mixer, cu zahărul. Adăugăm pe rând ouăle și apoi macul. Amestecăm apoi făina cu praful de copt, separat, apoi le vom încorpora în ingredientele umede. Gata cu mixerul, trecem la spatula de mână!
Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiuni de 25-35 cm, tapetată cu hârtie de copt (ca să putem scoate mai ușor apoi prăjitura). Nivelați aluatul frumos cu spatula. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C , timp de 30 de minute. Găsiți tavă reglabilă de la Patisse și la noi în magazin, care se ajustează de la 25 cm la 46 cm – latura mare și 17 cm la 32 cm – latura mica, având o înălțime de 5 cm.)
Mod de preparare cremă:
În primul rând, vom pune foițele de gelatină la înmuiat. Hidratăm gelatina în puțină apă rece, după care o punem câteva secunde la microunde, pentru a se dizolva. Amestecăm smântâna cu gelatina și zahărul, până se topește, apoi o vom aroma cu zahărul vanilat. Lăsăm pe urmă blatul să se răcească, înainte de a pune crema deasupra.
Felii de Prăjitură cu mac și smântână, o savoare aparte!
Decor:
În final, decorați după gust prăjitura cu mac și smântână, de exemplu cu fulgi de nucă de cocos și lăsați prăjitura peste noapte la frigider, sau măcar 3-4 ore, înainte de a o servi.
Poftă bună!
Dacă doriți, urmați pașii de preparare din aceast video:

Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să vă uitați și alte variante de bunătăți de pe site.
Recenzii (4)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *