PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
22FEL
DESERTCoji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi veți da dreptate, e un adevărat deliciu! Mult spor!
Mod de preparare compoziție eclere:
Punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță și lăsăm până începe să fiarbă apa. Când apa fierbe oprim focul, adaugăm toată făina odată și amestecăm bine, până obținem un aluat omogen, care se desprinde de pe marginile vasului. Lăsăm compoziția să se răcească bine.
Când aluatul s-a răcit, adaugăm ouăle pe rând și amestecăm bine. Punem aluatul într-un poș. Formăm eclere de aproximativ 12 cm lungime, pe care le vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la coacere.
Introducem în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 40 de minute.
IMPORTANT: NU DESCHIDEM UȘA CUPTORULUI!
După ce au trecut cele 40 de minute, oprim cuptorul și le mai lăsăm în cuptor timp de 10 minute, apoi deschidem ușa cuptorului și le mai lăsăm în cuptor încă 10 minute, înainte de a le scoate. Lăsăm să se răcească, după care tăiem eclerele în două și le umplem cu crema de vanilie.
Mod de preparare cremă de vanilie:
Diluăm amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Punem restul de lapte la fiert și adăugăm esența de vanilie(un sfert de linguriță dacă este concentrată).
Între timp amestecăm energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm bine.
Luăm laptele de pe foc, lăsăm să se răcească puțin și turnăm laptele călduț peste gălbenușuri, în fir subțire, amestecând neîncetat. Punem compoziția obținută înapoi pe foc, lăsăm la foc mediu și amestecăm neîncetat, până se îngroașă crema.
Când crema este gata, o punem într-un bol, acoperim cu folie de plastic și o lăsăm să se răcească. Între timp batem smântâna pentru frișca cu zahărul și esența de vanilie. Când crema de vanilie este rece, punem frișca bătuta peste ea și amestecăm până se omogenizează bine.
Cu această cremă vom umple pe rând eclerele.
V-am pus mai jos rețeta video de la crema de vanilie:
Mod de preparare glazură de ciocolată:
Amestecăm bine ciocolata cu frișca lichidă foarte caldă, până se topește ciocolata și obținem o glazură uniformă. Puteți adăuga și cele 25 g de unt în glazură, dacă doriți. Glazurăm eclerele și apoi le putem servi. Sunt cele mai bune pe care le-am încercat.
Poftă bună!
Am pus mai jos rețeta video pentru eclerele cu cremă de vanilie:
Sper că va plăcut această rețetă de eclere! Încercați fără frică, faceți poze la rezultat și încurajați și alte gospodine.

Gătiți cu pasiune, cu drag, Anyta!
Recenzii (1)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *