PREPARARE
20Gatire
10Timp total
30Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
5FEL
DESERT- -6 gălbenușuri
- -100 g zahăr
- -500 ml lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 lingurițe esență de vanilie
Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această rețetă și cu siguranță va fi printre cremele voastre preferate. Mult spor!
Mod de prepararePunem amidonul de porumb într-un vas, adăugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem galbenușurile, împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm apoi amidonul peste ouă. Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere. Când laptele începe să fiarbă, îl oprim și cu grija îl turnam peste oua, amestecând energic. Punem peste aceasta compoziție o păstaie / extract de vanilie si dăm la foc mic până se îngroașă. Lăsăm crema la răcit înainte de utilizare.
Dacă v-am ajutat cu această rețetă nu uitați să dați share și să vă abonați la canalul meu de Youtube, pentru a viziona rețete creative și noi, publicate săptămânal. Multă sănătate!
Vezi rețeta video aici:

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (5)
Recenzii
Retete recomandate
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr ciocolată 50 % cacao
- -120 gr zahăr
- -20 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe langă cei 450 ml)
- -75 g apă
- -10 g gelatină
- -150 g zahăr
- -150 g glucoză lichidă
- -150 g ciocolată albă
- -150 g lapte condensat
- -colorant alimentar la alegere
- -150 g fulgi de cocos
- -720 ml lapte
- -9 gălbenușuri
- -150 g zahăr
- -75 g amidon de porumb
- -180 ml lapte condensat
- -90 ml zeamă de lămâie
- -coaja de la o lămâie
- -6 gălbenușuri
- -100 g zahăr
- -500 ml lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 lingurițe esență de vanilie
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *