PREPARARE
20Gatire
10Timp total
30Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
5FEL
DESERT- -200 g zahăr
- -350 ml. smântână pentru frișcă
- -100 g unt (82% grăsime)
Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă este suficientă pentru umplerea unui tort diametrul de 25 cm. Mult spor!
Mod de preparareÎncepem prin a carameliza zahărul. După ce acesta s-a caramelizat, se dă deoparte și se toarnă 200 ml frișcă lichidă (aveti griijă să nu vă ardeți cu aburi). Punem din nou pe foc și amestecăm continuu până se topește caramelul. Când compoziția incepe să se îngroașe adăugăm untul, amestecând continuu. Lăsați crema de caramel să se racească de tot înainte de utilizare. Turnați smântâna pentru frișcă peste ea și mixati.
Sper să vă fie de folos această rețetă, este ideală pentru torturi și prăjituri!
VEZI REȚETA VIDEO AICI:

Recenzii (33)
Recenzii
Retete recomandate
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr ciocolată 50 % cacao
- -120 gr zahăr
- -20 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe langă cei 450 ml)
- -75 g apă
- -10 g gelatină
- -150 g zahăr
- -150 g glucoză lichidă
- -150 g ciocolată albă
- -150 g lapte condensat
- -colorant alimentar la alegere
- -150 g fulgi de cocos
- -720 ml lapte
- -9 gălbenușuri
- -150 g zahăr
- -75 g amidon de porumb
- -180 ml lapte condensat
- -90 ml zeamă de lămâie
- -coaja de la o lămâie
- -6 gălbenușuri
- -100 g zahăr
- -500 ml lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 lingurițe esență de vanilie
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *