Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking

Data:07-02-2021

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor!

Ingrediente


Mod de preparare

Mod de preparare ganache:
Punem la foc smântâna pentru frișcă, împreună cu glucoza lichidă și amestecăm pentru a le omogeniza, după care lăsăm până când smântâna începe să fiarbă. Când a început să fiarbă, luăm de pe foc și turnăm intr-un bol de inox.

Începem să caramelizam zaharul. Într-o oală punem jumătate din cele 180 de grame de zahăr, și lăsăm la foc mediu până când începe să se caramelizeze. Mișcăm între timp oala ca să evităm să se ardă zahărul, când zaharul s-a topit și s-a caramelizat, adăugăm și restul de zahăr, amestecăm și lăsăm până când totul se caramelizează .

Când s-a caramelizat zahărul, oprim focul, cu mare grijă turnăm smântâna pentru frișcă peste el și amestecăm aproximativ 2 minute. Topim ciocolata cu lapte și peste ciocolată turnăm comopoziția ce am obținut-o adineaori, adică caramelul.

Lăsăm să ajungă comopozitia la 40 de grade celsius, după care incorporam untul, care este la temperatura camerei și cu blenderul de mână omogenizam bine totul . Acoperim caramelul cu folie amimentară și lăsăm la frigider până la utilizare. Poftă bună!

Puteți să urmăriti rețeta video pas cu pas mai jos :

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: