Grid star text-message

Cremă de lămâie și cocos

Data:29-09-2016

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

20

Timp total

40

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

5

FEL

DESERT
  • -150 g fulgi de cocos
  • -720 ml lapte
  • -9 gălbenușuri
  • -150 g zahăr
  • -75 g amidon de porumb
  • -180 ml lapte condensat
  • -90 ml zeamă de lămâie
  • -coaja de la o lămâie

Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lămâie. Eu am pus și cocos, fiindcă aveam nevoie pentru rețeta pe care o preparam. Mult spor!

Mod de preparare

Pentru început, vom pune puțin lapte peste amidonul de porumb. Apoi vom pune într-o oală la fiert laptele, coaja de la o lămâie, fulgii de cocos și vom amesteca energic. Separat într-un bol, vom pune cele 9 gălbenușuri (albușurile le puteți folosi la alte prăjituri, bezea), zahărul și vom amesteca energic cu ajutorul unui tel, până când compoziția se va deschide la culoare.

Revenim la oala cu lapte și cocos de pe foc și turnăm zeama de lămâie, continuând să amestecăm. Punem apoi laptele condensat, amestecăm și scoatem coaja de lămâie. Adăugăm amidonul de porumb dizolvat anterior, peste compoziția de gălbenușuri. Turnăm apoi compoziția de gălbenușuri peste laptele de pe foc și amestecăm, până se formează o cremă destul de consistentă. Lăsăm crema la răcit și ulterior o putem folosi pentru a umple/decora diferite torturi și prăjituri.

Puteți urmări rețeta video mai jos:

Carte

 

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Cremă ganache de ciocolată

Cremă ganache de ciocolata, o cremă ce nu trebuie sa lipseasca din caietul de rețete al oricărei gospodine. Este o rețetă rapidă, crema având o textură fină și delicioasă. Pot spune că este aleg ...

Vezi reteta
Cremă de mascarpone

Crema de mascarpone este o rețetă rapidă, fiind o cremă foarte fină care merge perfect la torturi și prăjituri. Combinația cu fructele este genială. Încercați-o și voi. Mult spor! Mod de prepar ...

Vezi reteta
Rețetă glazură efect oglindă

Rețeta de glazură efect oglindă o am de la un cofetar-patiser profesional. Dacă îți place și ție, dă te rog un share și mai departe. Mult spor! Mod de preparare Puneți gelatina la hidratat &ic ...

Vezi reteta
Cremă de lămâie și cocos

Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lă ...

Vezi reteta
Cremă de Vanilie (fără unt)

Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această r ...

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CREMA DE UNT CU CIOCOLATA (Buttercream pt umplut si decorat)cu doar 4 ingrediente by Anyta Cooking

  Crema de unt cu ciocolata pentru umplut sau decorat prajituri si torturi ,este versiunea cu ciocolata a renumitei creme buttercream. Aceasta cremă de ciocolată cu unt este una dintre p ...

Vezi reteta
GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking

Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor! &nb ...

Vezi reteta
Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking

Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta f ...

Vezi reteta
Cremă ganache de ciocolată albă - Anyta Cooking

Rețetă de cremă ganache de ciocolată albă pentru torturi, prajituri și ornamente. Sper să vă placă și vă doresc mult spor! Mod de preparare Ciocolata albă trebuie să fie de calitate, cu conținut mar ...

Vezi reteta
Cremă caramel cu frișcă

Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă est ...

Vezi reteta
Cremă de bezea elvețiană cu unt

Crema bezea elvețiană cu unt este ideală pentru decorarea torturilor. Puteți folosi orice tip de duză, decorurile vor ieși ferme și foarte frumoase! Mult spor! Mod de preparare Punți un bol de inox ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: