PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
5FEL
DESERT- -150 g fulgi de cocos
- -720 ml lapte
- -9 gălbenușuri
- -150 g zahăr
- -75 g amidon de porumb
- -180 ml lapte condensat
- -90 ml zeamă de lămâie
- -coaja de la o lămâie
Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lămâie. Eu am pus și cocos, fiindcă aveam nevoie pentru rețeta pe care o preparam. Mult spor!
Mod de prepararePentru început, vom pune puțin lapte peste amidonul de porumb. Apoi vom pune într-o oală la fiert laptele, coaja de la o lămâie, fulgii de cocos și vom amesteca energic. Separat într-un bol, vom pune cele 9 gălbenușuri (albușurile le puteți folosi la alte prăjituri, bezea), zahărul și vom amesteca energic cu ajutorul unui tel, până când compoziția se va deschide la culoare.
Revenim la oala cu lapte și cocos de pe foc și turnăm zeama de lămâie, continuând să amestecăm. Punem apoi laptele condensat, amestecăm și scoatem coaja de lămâie. Adăugăm amidonul de porumb dizolvat anterior, peste compoziția de gălbenușuri. Turnăm apoi compoziția de gălbenușuri peste laptele de pe foc și amestecăm, până se formează o cremă destul de consistentă. Lăsăm crema la răcit și ulterior o putem folosi pentru a umple/decora diferite torturi și prăjituri.
Puteți urmări rețeta video mai jos:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Cremă ganache de ciocolata, o cremă ce nu trebuie sa lipseasca din caietul de rețete al oricărei gospodine. Este o rețetă rapidă, crema având o textură fină și delicioasă. Pot spune că este aleg ...
Crema de mascarpone este o rețetă rapidă, fiind o cremă foarte fină care merge perfect la torturi și prăjituri. Combinația cu fructele este genială. Încercați-o și voi. Mult spor! Mod de prepar ...
Rețeta de glazură efect oglindă o am de la un cofetar-patiser profesional. Dacă îți place și ție, dă te rog un share și mai departe. Mult spor! Mod de preparare Puneți gelatina la hidratat &ic ...
Cremă de lămâie și cocos, ideală pentru prăjituri, torturi, cornuri, etc. Este o cremă foarte, foarte delicioasă. Puteți omite cocosul, dacă nu vă place sau doriți să obțineți doar o cremă de lă ...
Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această r ...
Retete Recente
Crema de unt cu ciocolata pentru umplut sau decorat prajituri si torturi ,este versiunea cu ciocolata a renumitei creme buttercream. Aceasta cremă de ciocolată cu unt este una dintre p ...
Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor! &nb ...
Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta f ...
Rețetă de cremă ganache de ciocolată albă pentru torturi, prajituri și ornamente. Sper să vă placă și vă doresc mult spor! Mod de preparare Ciocolata albă trebuie să fie de calitate, cu conținut mar ...
Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă est ...
Crema bezea elvețiană cu unt este ideală pentru decorarea torturilor. Puteți folosi orice tip de duză, decorurile vor ieși ferme și foarte frumoase! Mult spor! Mod de preparare Punți un bol de inox ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *