PREPARARE
30Gatire
90Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTBlat:
- -6 albușuri de ou (temperatura camerei)
- -1 vârf cuțit de sare
- -3 lingurițe de almidon
- -350 g zahăr pudră
- -2 linguri suc de lamâie
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -350 ml smântână pentru frișcă
- -fructe la alegere
Tort Pavlova, desertul perfect de vară cu care îți poți surprinde familia într-un mod plăcut. Este o rețetă simplă de făcut, având în compoziție bezea, frișcă și multe fructe. Încercați și voi acest tort și spuneți-mi în comentarii părerea voastră. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat tort Pavlova:
Pe o hârtie de copt puneți fundul unei tăvi detașabile și de jur împrejur conturați forma rotundă, cu ajutorul unui creion. Diametrul tăvii mele este de 26 cm.
Puneți în bolul mixerului albușurile și praful de sare. Bateți până obțineți o spumă. Adăugați zahărul pudră și continuați să mixați până obțineți o bezea. Adăugați cele 3 lingurițe de amidon și sucul de lămâie.
Încorporați ingredientele cu ajutorul unei spatule. Turnați bezeaua în interiorul cercului conturat și îi dați forma rotundă, iar în mijloc faceți o mică adâncitură. Dați bezeaua la cuptorul preîncălzit la 100 de grade, timp de 1 oră jumate, după care o lăsați să se răcească complet în cuptor.
Decor:
Bateți smântâna pentru frișcă, o puneți în centrul bezelei și decorați cu fructe. Pentru a da luciu fructelor, eu am folosit un spray cu gelatină .

Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Cu drag, Anyta!
Recenzii (4)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *