Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort Egiptean

Data:03-06-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

40

Timp total

100

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

12

FEL

DESERT

Tort egiptean, un desert deosebit. Încercați rețeta și lăsați-mi în comentarii părerea voastră. Mult spor!

Ingrediente

Foi (Ingrediente pentru o foaie):

  • -2 albușuri
  • -2 linguri zahăr
  • -1 lingura făină
  • -40 g nucă macinată
  • -1 vârf cuțit de sare

Cremă de vanilie:

  • -8 gălbenușuri
  • -10 linguri zahăr
  • -350 ml lapte
  • -2 linguri și jumătate făină
  • -2 linguri amidon alimentar
  • -2 plicuri zahăr vanilat /esență de vanilie
  • -170 g unt

Cremă de friscă:

  • -400 ml frișcă lichidă îndulcită
  • -7 linguri de zahăr pentru caramel
  • -350 g nucă întreagă
Carte Mod de preparare

Mod de preparare foi tort egiptean:
Se mixează spumă albusurile cu un vârf de cutit de sare. Când am obtinut o spumă pufoasă, adăugăm zaharul și mixăm în continuare, până obținem o bezea. Adaugăm nuca măcinată și faina și omogenizăm amestecând de jos în sus. Punem amestecul într-o formă de tort rotundă (cu diametrul de 24 cm), tapetata cu hârtie pentru copt. Vom nivela și baga tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 min, la foc mediu(trebuie să prinda o culoare ușor aurie). Între timp, ne ocupăm de următoarea foaie. Se procedează la fel incă de trei ori. Trebuie să pregatim în total 4 foi. Nu se desprinde hartia pentru copt, o vom face la asamblarea tortului.

Mod de preparare cremă de vanilie:
Punem intr-un vas zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizăm. Adăugăm treptat laptele rece, amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase. Punem vasul pe foc si amestecăm continuu, pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Apoi vom mixa untul spuma, impreuna cu zaharul vanilat. Vom răci complet crema de vanilie, după aceea o vom pune peste unt și amestecăm ușor, usor, până încorporăm crema.

Mod de preparare cremă de frișcă:
Mixam frisca până devine pufoasa. Apoi vom carameliza zahărul intr-un vas. Se adaugă peste caramelul fierbinte nucile si amestecăm. Vom turna totul pe o hartie pentru copt, însă cu puțin ulei. Apoi vom lăsa sa se raceasca complet, rupem cu mana bucati, le punem intr-un tocator si le mixăm.

Mod asamblarea tort egiptean:
Asezăm una dintre foile cu nuca pe un platou, desprindem foaia de copt de pe ea si întindem un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presărăm nuci caramelizate. Se procedează la fel si cu restul de foi, cremă și friscă rămase. Cu putina friscă vom finisa tortul. Vom tapeta peretii tortului cu nuca tocată, iar cu frisca ramasa spritezi cu un poș niste moațe deasupra tortului. Eu am facut puțin caramel din 4 linguri de zahăr și l-am lasat sa se răcească pe o hartie de copt, după care l-am rupt bucățele și am decorat tortul. Voi îl puteti decora diferit, asta depinde de imaginația fiecăruia. Lăsăm tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore, apoi este gata de savurat.

Carte

Poftă bună! Va pup cu drag, Anyta!

Recenzii (12)

Recenzii

Mariana

17-07-2019

Felicitari Anyta, apreciez retetele pe care le postezi si ma bucur cand imi ies aproape ca ale tale!!!

Magdalena

08-04-2019

Felicitari Anyta esti o artista clasa I ! Apreciez toate retetele minunate pe care postezi❤

Camelyalarysa

08-04-2019

Superbe Felicitări Multumesc ptr. retete

Diana Strajan

08-04-2019

Anyta esti minunata ,am o virsta si am invatat multe amanunte de la tine care nu le stiam ..multumesc mult i-ti doresc multa sanatate si putere de munca !

Paula

01-02-2019

Foarte bine aratã tortul, ce vreau eu sã stiu , cum decorati tortu pe lateral cu nucã mãcinatã, mie nu îmi iese asa

Cserni Liliana

24-01-2019

Felicitări draga mea....ai o mână de artist. Incantane și pe mai departe cu creațiile tale!

Mihalescu Marioara

23-01-2019

Toatà stima, doamna Anyta!

Catalina

29-10-2018

Cele 4 blaturi din albuș nu ar trebui sa arate că o bezea, uscata..?!..mă întreb ,dacă cele 10minute recomandate pt copt, sunt suficiente pt că bezeaua sa se usuce complet..și dacă nu rămâne lipicios-cleios?!

Anyta Cooking

03-07-2018

Multumesc frumos :)

Anisoara

29-06-2018

Felicitări..foarte bine arata tot ce faci.

Anyta Cooking

28-06-2018

Multumesc frumos draga mea

Maria Nicula

27-06-2018

Toate aprecierile mele Anyta,..Ești minunată!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

BLAT:

  • -200 g biscuiți
  • -120 g unt topit

CREMĂ DE LĂMÂIE:

  • -200 g lapte condensat
  • -400 g crema de branza ( marca la alegere )
  • -700 ml smantana pt frisca
  • -180 ml suc de lămâie
  • -17 g gelatina ( arpox. 7 foi )
  • -1 lingurita esenta de cheesecake

JELEU DE LĂMÂIE:

  • -80 ml suc de lamaie
  • -200 g lapte condensat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -colorant alimentar in gel galben (optional )
  • -6 g gelatina ( aprox. 3 foi )

DECOR:

  • -fructe de pădure
  • -căpșuni

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: