Grid star text-message

Tort Doboș

Data:04-07-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

70

Timp total

130

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

12

FEL

DESERT

Blat (potrivit pentru o tavă de 30×30):

  • -2 ouã (pentru o foaie)
  • -2 linguri de făinã
  • -2 linguri de zahãr
  • -20 g de unt topit și rãcit
  • -un praf de sare

Cremă dobos:

  • -800 g de unt
  • -600 g de ciocolată
  • -500 g de zahăr pudră
  • -8 ouă

Cremă de zahăr ars:

  • -250 g de zahăr
  • -50 ml de apă
  • -3-4 lin de oțet

Tort Doboș, o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vreți să iesiți din rutina prăjiturilor obișnuite. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Separăm albușurile de gãlbenuşuri. Batem tare albuşurile cu zahărul si sarea, după care adăugăm gãlbenusurile, fãina și untul topit și rãcit. Coacem la foc potrivit cam 10 -15 minute. Eu am fãcut 6 blaturi. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel puțin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați.

Mod de preparere cremă:
Cele 8 ouă le spargem într-un bol. Adăugăm zahărul și batem cu mixerul până îşi dublează volumul. După asta, punem compoziția pe baie de aburi și o mai batem înca 15 minute. Trebuie să avem grijă să nu se întărească prea tare, textura potrivită pentru cremă fiind una mai moale. Adăugăm apoi în crema de ouă ciocolata și amestecăm până se topește și lãsãm la rece. Batem cu mixerul untul, iar când s-a răcit crema de ciocolată, amestecăm cele douã creme și umplem foile. Eu am mai adăugat un pic de esență de vanilie în cremă. Dacă vă place gustul mai concentrat, puteți adăuga și voi. Umplem 5 foi și ultima foaie o lăsăm pentru zaharul ars pe-deasupra.

Carte Mod de preparare cremă de zahar ars:
Punem într-o cratiță toate ingredientele și caramelizam zahărul până obținem culoarea din poză. Turnăm zahărul ars pe foaie și nivelãm frumos. Tragem liniile cu cuțitul trecut prin unt, și după aceea tăiem câte felii dorim. Eu am aici 12 bucăți.

“Sper ca am reușit să vă motivez cu această rețetă și aștept comentariile voastre. Nu este deloc complicată și deși am făcut-o pentru prima dată, am primit doar complimente. Dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag!”– Izabella Kerekes de pe grupul Rețete Culinare Împreună. Mulțumim pentru această rețetă deosebită!

Carte

Multă sănătate!

Recenzii (3)

Recenzii

Miron Rodica

24-07-2019

Adevăratul doboș.Multumim pt rețetă.

Anyta Cooking

06-07-2018

Multumim

grecu

05-07-2018

Este intr-un fel, ceea ce eu stiam ca "originalul" retetei de Dobos. Nu multe gospodine il prepara astfel. Ma bucur pt.publicitate, deoarece asa este foarte foarte gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: