PREPARARE
60Gatire
70Timp total
130Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat (potrivit pentru o tavă de 30×30):
- -2 ouã (pentru o foaie)
- -2 linguri de făinã
- -2 linguri de zahãr
- -20 g de unt topit și rãcit
- -un praf de sare
Cremă dobos:
- -800 g de unt
- -600 g de ciocolată
- -500 g de zahăr pudră
- -8 ouă
Cremă de zahăr ars:
- -250 g de zahăr
- -50 ml de apă
- -3-4 lin de oțet
Tort Doboș, o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vreți să iesiți din rutina prăjiturilor obișnuite. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat:
Separăm albușurile de gãlbenuşuri. Batem tare albuşurile cu zahărul si sarea, după care adăugăm gãlbenusurile, fãina și untul topit și rãcit. Coacem la foc potrivit cam 10 -15 minute. Eu am fãcut 6 blaturi. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel puțin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați.
Mod de preparere cremă:
Cele 8 ouă le spargem într-un bol. Adăugăm zahărul și batem cu mixerul până îşi dublează volumul. După asta, punem compoziția pe baie de aburi și o mai batem înca 15 minute. Trebuie să avem grijă să nu se întărească prea tare, textura potrivită pentru cremă fiind una mai moale. Adăugăm apoi în crema de ouă ciocolata și amestecăm până se topește și lãsãm la rece. Batem cu mixerul untul, iar când s-a răcit crema de ciocolată, amestecăm cele douã creme și umplem foile. Eu am mai adăugat un pic de esență de vanilie în cremă. Dacă vă place gustul mai concentrat, puteți adăuga și voi. Umplem 5 foi și ultima foaie o lăsăm pentru zaharul ars pe-deasupra.
Mod de preparare cremă de zahar ars:
Punem într-o cratiță toate ingredientele și caramelizam zahărul până obținem culoarea din poză. Turnăm zahărul ars pe foaie și nivelãm frumos. Tragem liniile cu cuțitul trecut prin unt, și după aceea tăiem câte felii dorim. Eu am aici 12 bucăți.
“Sper ca am reușit să vă motivez cu această rețetă și aștept comentariile voastre. Nu este deloc complicată și deși am făcut-o pentru prima dată, am primit doar complimente. Dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag!”– Izabella Kerekes de pe grupul Rețete Culinare Împreună. Mulțumim pentru această rețetă deosebită!

Multă sănătate!
Recenzii (3)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *