Grid star text-message

Tort de morcovi și cremă de brânză

Data:05-05-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

30

Timp total

50

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

10

FEL

DESERT

Blat (tavă diametru 23 cm):

  • -250 g morcovi răzuiți fin
  • -225 g zahăr brun
  • -200 g făină
  • -4 ouă
  • -125 ml ulei
  • -75 g fulgi de cocos
  • -75 g ananas tăiat mărunt (din conservă)
  • -75 g nuci tăiate mărunt
  • -1/2 linguriță scorțișoară
  • -1/2 linguriță sare
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -1 linguriță praf de copt

Cremă:

  • -700 g cremă de brânză Philadelphia
  • -150 g unt
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g zahărrun/alb b

Sirop:

  • -sucul din conserva de ananas

Tort de morcovi și cremă de brânză este recomandarea mea, dacă vrei sa le faci o surpriza celor dragi, cu o rețetă delicioasă. Combinația de arome: morcovi, scorțișoară, nuci și cremă fină de brânză, m-a cucerit. Cu siguranță am să-l mai fac, cât de curând mai ales că și copii mei sunt fani CARROT CAKE!

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort de morcovi:
Batem ouăle cu zahărul brun, până obținem o cremă spumoasă. Adăugăm uleiul, puțin câte puțin. Adăugăm morcovul ras, ananasul cubulețe, cocosul, nucile măcinate, scorțișoara, sarea, esența de vanilie , toate pe rând în timp ce mixăm. Punem apoi făina, puțin câte puțin., praful de copt și omogenizăm. Punem compoziția într-o tavă rotundă detașabilă cu diametrul de 23 cm și dăm blatul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 40-45 de minute.

Mod de preparare cremă:
Punem într-un bol untul, crema de brânză, zahărul și esența de vanilie și batem, până se omogenizează bine.

Carte Mod de asamblare tort de morcovi:
Când blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți egale. Punem pe o farfurie pentru tort primul blat, pe care îl vom însiropa cu sucul din conserva de ananas. Apoi vom pune un strat de cremă, al doilea blat, pe care îl însiropăm și iar un strat de cremă. Însiropăm și ultimul blat și îl vom pune cu partea neînsiropată în sus. Cu crema rămasă îmbrăcăm tortul și îl decorăm după bunul plac. Eu l-am decorat cu nucă, morcov ras și cu ajutorul unui poș am făcut forme din frișcă.

Poftă buna!

Puteți urmări rețeta video mai jos:

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: