PREPARARE
20Gatire
30Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTBlat (tavă diametru 23 cm):
- -250 g morcovi răzuiți fin
- -225 g zahăr brun
- -200 g făină
- -4 ouă
- -125 ml ulei
- -75 g fulgi de cocos
- -75 g ananas tăiat mărunt (din conservă)
- -75 g nuci tăiate mărunt
- -1/2 linguriță scorțișoară
- -1/2 linguriță sare
- -1 linguriță esență de vanilie
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -700 g cremă de brânză Philadelphia
- -150 g unt
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g zahărrun/alb b
Sirop:
- -sucul din conserva de ananas
Tort de morcovi și cremă de brânză este recomandarea mea, dacă vrei sa le faci o surpriza celor dragi, cu o rețetă delicioasă. Combinația de arome: morcovi, scorțișoară, nuci și cremă fină de brânză, m-a cucerit. Cu siguranță am să-l mai fac, cât de curând mai ales că și copii mei sunt fani CARROT CAKE!
Mod de preparare blat tort de morcovi:
Batem ouăle cu zahărul brun, până obținem o cremă spumoasă. Adăugăm uleiul, puțin câte puțin. Adăugăm morcovul ras, ananasul cubulețe, cocosul, nucile măcinate, scorțișoara, sarea, esența de vanilie , toate pe rând în timp ce mixăm. Punem apoi făina, puțin câte puțin., praful de copt și omogenizăm. Punem compoziția într-o tavă rotundă detașabilă cu diametrul de 23 cm și dăm blatul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 40-45 de minute.
Mod de preparare cremă:
Punem într-un bol untul, crema de brânză, zahărul și esența de vanilie și batem, până se omogenizează bine.
Mod de asamblare tort de morcovi:
Când blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți egale. Punem pe o farfurie pentru tort primul blat, pe care îl vom însiropa cu sucul din conserva de ananas. Apoi vom pune un strat de cremă, al doilea blat, pe care îl însiropăm și iar un strat de cremă. Însiropăm și ultimul blat și îl vom pune cu partea neînsiropată în sus. Cu crema rămasă îmbrăcăm tortul și îl decorăm după bunul plac. Eu l-am decorat cu nucă, morcov ras și cu ajutorul unui poș am făcut forme din frișcă.
Poftă buna!
Puteți urmări rețeta video mai jos:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *