PREPARARE
40Gatire
50Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTBlat:
- -10 ouă
- -300 g zahăr
- -300 g făină
- -1 lingură ulei
- -1 lingură esența de vanilie
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -tavă cu diametrul de 37/27
Cremă:
- -600 g mascarpone
- -250 g de zahăr
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -zahăr după gustul fiecăruia
- -200 gr ciocolată albă
- -8 g gelatină (foițe)
- -colorant de care doriți (eu am folosit roz tip gel de la wilton)
Mod de preparare blat tort cifră:
Bateti albusurile cu praful de sare și zaharul, până devin lucioase. Adăugați gălbenușurile si omogenizati cu ajutorul unei spatule. Adăugați și făina împreună cu praful de copt, omogenizati, apoi adăugati esența de vanilie și lingura de ulei. Împărțiți compoziția în 4 părți egale. Coaceți foile pe rând la 150 de grade, pentru aproximativ 12 minute.
Mod de preparare cremă:
Puneți gelatina la hidratat, pentru aproximativ 10 minute. Rupeti ciocolata bucățele și o topiți pe baie de aburi, sau în cuptorul cu microunde, apoi o lăsați să ajungă la temperatura camerei. Într-un vas puneți mascarponele,smântana pentru frișcă, zaharul si mixati până obtineți o cremă consistentă și pufoasă. Peste cremă adăugați ciocolata topită, care a ajuns la temperatura camerei și o încorporați cu spatula. Colorați crema după gustul vostru (eu folosesc colorant Wilton. Stoarceți gelatina de apă si o puneti câteva secunde la microunde, pentru a se topi. Nu o lăsati să se incalzească, deoarece o să își piardă din putere. Turnați gelatina peste cremă și amestecați. Această cremă se foloseste imediat la decorarea tortului.
Mod de asamblare tort cifră:
Imprimați numere sau litere pe coala A4, apoi decupati. Aceste decupaje le puneti peste foi și cu ajutorul unui cutit bine ascutit dați forma. Puneti cu ajutorul unui poș crema pe prima foaie, apoi puneti cealalta foaie si decorati după bunul plac. Eu am însiropat foile cu sirop de zahăr.
Sper să vă placă rețeta mea. Vă îmbrățișez pe toți cu drag, Anyta!
Mai jos puteți urmări rețeta video:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *