Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort cifră cu cremă de mascarpone și ciocolată albă

Data:11-05-2018

Postat de Anyta Cooking

Ingrediente

Blat:

  • -10 ouă
  • -300 g zahăr
  • -300 g făină
  • -1 lingură ulei
  • -1 lingură esența de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -1 praf de copt
  • -tavă cu diametrul de 37/27

Cremă:

  • -600 g mascarpone
  • -250 g de zahăr
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -zahăr după gustul fiecăruia
  • -200 gr ciocolată albă
  • -8 g gelatină (foițe)
  • -colorant de care doriți (eu am folosit roz tip gel de la wilton)

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort cifră:
Bateti albusurile cu praful de sare și zaharul, până devin lucioase. Adăugați gălbenușurile si omogenizati cu ajutorul unei spatule. Adăugați și făina împreună cu praful de copt, omogenizati, apoi adăugati esența de vanilie și lingura de ulei. Împărțiți compoziția în 4 părți egale. Coaceți foile pe rând la 150 de grade, pentru aproximativ 12 minute.

Mod de preparare cremă:
Puneți gelatina la hidratat, pentru aproximativ 10 minute. Rupeti ciocolata bucățele și o topiți pe baie de aburi, sau în cuptorul cu microunde, apoi o lăsați să ajungă la temperatura camerei. Într-un vas puneți mascarponele, smântana pentru frișcă, zaharul si mixati până obtineți o cremă consistentă și pufoasă. Peste cremă adăugați ciocolata topită, care a ajuns la temperatura camerei și o încorporați cu spatula. Colorați crema după gustul vostru (eu folosesc colorant Wilton). Stoarceți gelatina de apă si o puneti câteva secunde la microunde, pentru a se topi. Nu o lăsati să se incalzească, deoarece o să își piardă din putere. Turnați gelatina peste cremă și amestecați. Această cremă se foloseste imediat la decorarea tortului.

Mod de asamblare tort cifră:
Imprimați numere sau litere pe coala A4, apoi decupati. Aceste decupaje le puneti peste foi și cu ajutorul unui cutit bine ascutit dați forma. Puneti cu ajutorul unui poș crema pe prima foaie, apoi puneti cealalta foaie si decorati după bunul plac. Eu am însiropat foile cu sirop de zahăr.

Sper să vă placă rețeta mea. Vă îmbrățișez pe toți cu drag, Anyta!

Mai jos puteți urmări rețeta video:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: