PREPARARE
20Gatire
10Timp total
30Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTBlat:(tavă rotundă 23 cm)
- -8 ouă
- -400 g de făină
- -350 g zahăr
- -150 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 plic praf de copt
- -1 vârf cuțit de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -5 ouă
- -650 g mascarpone
- -800 g cireșe
- -10 linguri de zahăr
Sirop pentru blat:
- -siropul de la cireșe
- -200 ml apă
- -3 linguri de zahăr
Decor:
- -cireșe
- -pișcoturi
- -ciocolată
Tiramisu cu cireșe este varianta cu fructe a clasicului desert italienesc, o variantă potrivită și pentru copii, neavând cafea, nici cacao. Acesta este pur și simplu un deliciu! La noi se mănâncă cât ai clipi, deci vi-l recomand și vouă și să vă placă! Eu l-am făcut cu mult drag, pentru cea mai dulce vlogeriță de Beauty&Makeup, este vorba de Georgiana Dumitra. La mulți ani, draga mea!
Acesta este un tiramisu mai deosebit, deoarece eu folosesc și un blat de tort.
Mod de preparare blat:
Vom tapeta tava cu diametrul de 25 de cm cu hârtie de copt. Vom unge tava cu un spray antilipire sau cu unt. Separăm gălbenușurile de albușuri. Vom mixa albușurile cu un praf de sare la viteză medie, timp de 2-3 minute, până se desfac și formează bule. Vom adăuga peste ele jumătate din cantitatea de zahăr și vom bate albușurile la viteză maximă până se fac bezea. Zahărul rămas îl vom pune peste gălbenușuri, împreună cu amestecul de apă și ulei. Turnăm apoi o linguriță de esență de vanilie și cu ajutorul unui tel vom amesteca energic, până când compoziția va deveni cremoasă.
Într-un bol vom amesteca făina cu praful de copt și le vom cerne peste compoziția de gălbenușuri. În același timp vom amesteca până obținem o masă omogenă. Transferăm aluatul moale obținut într-un vas mai mare. și vom încorpora bezeaua cu mișcări circulare. Trebuie să avem grijă să nu distrugem bulele de aer. Turnăm compoziția în tavă și o vom pune în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de o oră. Vom lăsa blatul la răcit înainte de utilizare și îl putem întoarce invers, pentru o forma mai frumoasă (eu așa îl prefer).
Mod de preparare cremă de mascarpone:
Separăm gălbenușurile de albușuri și batem gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr, până se deschid la culoare. Adăugăm mascarponele și continuăm să batem până omogenizăm bine. Batem albușurile separat cu un praf de sare și alte 5 linguri de zahăr. Vom încorpora apoi spuma de albușuri în crema mascarpone și omogenizăm cu grijă cu o spatulă. (Nu mai folosim mixerul acum!).
Mod de preparare sirop:
Vom pune siropul de cireșe, apa și zahărul pe foc și vom amesteca bine pâna când, acesta din urmă se va topi.
Mod de asamblare Tiramisu cu cireșe:
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți egale și vom începe asamblarea. Într-o tavă rotundă detașabilă de silicon vom așeza primul blat și îl vom însiropa bine cu sirop. Punem apoi un strat de cremă și netezim. Peste cremă vom pune cireșe cât de multe dorim. Punem al doilea blat deasupra și repetăm procesul. Al treilea blat îl vom însiropa pe o parte și apoi îl vom pune cu fața însiropată în jos. În vârf punem crema rămasă, îmbrăcând cu grijă și pe margine tortul.
Decor:
Tot pe marginea tortului vom așeza rând pe rând, unul lângă celalalt, pișcoturile. Cu ajutorul unui poș, puteți decora în orice fel doriți tortul și chiar să mai adăugați și cireșe în vârf. Poftă bună!
Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă invit cu drag să o faceți și totodată puteți accesa magazinul meu online, unde veți găsi ustensile și materii prime pentru cofetărie/patiserie, la prețuri foarte avantajoase. Nu ratați ofertele noastre. Vă doresc numai bine!

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *