Grid star text-message

Tiramisu cu cireșe

Data:14-06-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

10

Timp total

30

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

8

FEL

DESERT

Blat:(tavă rotundă 23 cm)

  • -8 ouă
  • -400 g de făină
  • -350 g zahăr
  • -150 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -1 vârf cuțit de sare
  • -1 linguriță esență de vanilie

Cremă:

  • -5 ouă
  • -650 g mascarpone
  • -800 g cireșe
  • -10 linguri de zahăr

Sirop pentru blat:

  • -siropul de la cireșe
  • -200 ml apă
  • -3 linguri de zahăr

Decor:

  • -cireșe
  • -pișcoturi
  • -ciocolată

Tiramisu cu cireșe este varianta cu fructe a clasicului desert italienesc, o variantă potrivită și pentru copii, neavând cafea, nici cacao. Acesta este pur și simplu un deliciu! La noi se mănâncă cât ai clipi, deci vi-l recomand și vouă și să vă placă! Eu l-am făcut cu mult drag, pentru cea mai dulce vlogeriță de Beauty&Makeup, este vorba de Georgiana Dumitra. La mulți ani, draga mea!

Mod de preparare

Acesta este un tiramisu mai deosebit, deoarece eu folosesc și un blat de tort.

Mod de preparare blat:
Vom tapeta tava cu diametrul de 25 de cm cu hârtie de copt. Vom unge tava cu un spray antilipire sau cu unt. Separăm gălbenușurile de albușuri. Vom mixa albușurile cu un praf de sare la viteză medie, timp de 2-3 minute, până se desfac și formează bule. Vom adăuga peste ele jumătate din cantitatea de zahăr și vom bate albușurile la viteză maximă până se fac bezea. Zahărul rămas îl vom pune peste gălbenușuri, împreună cu amestecul de apă și ulei. Turnăm apoi o linguriță de esență de vanilie și cu ajutorul unui tel vom amesteca energic, până când compoziția va deveni cremoasă.

Într-un bol vom amesteca făina cu praful de copt și le vom cerne peste compoziția de gălbenușuri. În același timp vom amesteca până obținem o masă omogenă. Transferăm aluatul moale obținut într-un vas mai mare. și vom încorpora bezeaua cu mișcări circulare. Trebuie să avem grijă să nu distrugem bulele de aer. Turnăm compoziția în tavă și o vom pune în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de o oră. Vom lăsa blatul la răcit înainte de utilizare și îl putem întoarce invers, pentru o forma mai frumoasă (eu așa îl prefer).

Mod de preparare cremă de mascarpone:
Separăm gălbenușurile de albușuri și batem gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr, până se deschid la culoare. Adăugăm mascarponele și continuăm să batem până omogenizăm bine. Batem albușurile separat cu un praf de sare și alte 5 linguri de zahăr. Vom încorpora apoi spuma de albușuri în crema mascarpone și omogenizăm cu grijă cu o spatulă. (Nu mai folosim mixerul acum!).

Mod de preparare sirop:
Vom pune siropul de cireșe, apa și zahărul pe foc și vom amesteca bine pâna când, acesta din urmă se va topi.

Carte Mod de asamblare Tiramisu cu cireșe:
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți egale și vom începe asamblarea. Într-o tavă rotundă detașabilă de silicon vom așeza primul blat și îl vom însiropa bine cu sirop. Punem apoi un strat de cremă și netezim. Peste cremă vom pune cireșe cât de multe dorim. Punem al doilea blat deasupra și repetăm procesul. Al treilea blat îl vom însiropa pe o parte și apoi îl vom pune cu fața însiropată în jos. În vârf punem crema rămasă, îmbrăcând cu grijă și pe margine tortul.

Decor:
Tot pe marginea tortului vom așeza rând pe rând, unul lângă celalalt, pișcoturile. Cu ajutorul unui poș, puteți decora în orice fel doriți tortul și chiar să mai adăugați și cireșe în vârf. Poftă bună!

Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă invit cu drag să o faceți și totodată puteți accesa magazinul meu online, unde veți găsi ustensile și materii prime pentru cofetărie/patiserie, la prețuri foarte avantajoase. Nu ratați ofertele noastre. Vă doresc numai bine!

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: