Grid star text-message

Ruladă Diplomat

Data:25-05-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

20

Timp total

50

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

10

FEL

DESERT

Blat:

  • -5 ouă
  • -un praf de sare
  • -100 g de zahăr
  • -1 linguriță praf de copt
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -4 linguri făină

Umplutura:

Decor:

Ruladă diplomat, o dorință ce de mult timp nu-mi dă pace. Așa că, cu intenția de a încerca ceva ce nu fac toată ziua, dar să fie și delicios, mi-am pus dorința în practică. Deci, când aveți chef de ceva dulce, dar nu foarte, răcoros și cu fructe proaspete, vă recomand să faceți această ruladă. Nu e deloc complicată și se face ușor. Spor la gătit!

Mod de preparare

Mod de preparare blat ruladă Diplomat:
Pentru început, am separat gălbenușurile de albușuri. Vom începe să batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr și continuăm să mixăm. Într-un alt bol vom freca gălbenușurile cu zahărul rămas și le vom adăuga peste spuma de albușuri. În timp ce mixăm compoziția de albușuri, adăugăm esența de vanilie, făina puțin câte puțin și omogenizăm bine. În tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, turnăm compoziția și nivelăm bine. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 15 minute. Vom rula apoi blatul cald într-un prosop și îl lăsăm să se răcească.

Carte Mod de preparare cremă:
Dizolvăm gelatina în apă rece, timp de 5 minute. Apoi o scurgem,turnăm apă călduță peste ea și o băgăm la microunde pentru 10 secunde. Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul. Separăm câteva linguri de cremă pentru a decora rulada. În frișca rămasă adăugăm gelatina, aflată la temperatura camerei și omogenizăm bine.

Când blatul s-a răcit, îl desfacem și îl umplem cu frișcă și cu fructele tăiate cuburi. Rulăm apoi blatul și îl decorăm cu frișcă cu ajutorul unui poș și pe exterior. Dacă doriți, puteți pune și cireșe ca decor și să faceți liniuțe din glazură (eu așa am făcut).

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta video mai jos:

Carte

Recenzii (1)

Recenzii

Stroie Doina

29-12-2022

Îmi plac f. mult rețetele tale și cum le explici și te urmăresc cu mare drag! Sărbători binecuvântate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Cornuri pufoase cu gem - Anyta Cooking

Aluat cornuri:

  • 550 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 30 g unt
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 vârf cuțit de sare
  • gem (de care doriți)
  • zahăr pudră (decor)

Sirop de zahăr:

  • 250 gr zahăr
  • 120 ml de apă

Vezi reteta
Bomboane Raffaello - Anyta Cooking

  • 100 g de unt topit
  • 100 g de lapte condensat
  • 100 g de mascarpone
  • 300 g de fulgi de cocos
  • 80 g de migdale
  • 1 lingură de miere

Vezi reteta
Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking

  • 70 g unt (grăsime 82%)
  • 150 g zahăr pudră
  • coajă de lămâie
  • esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 270 g făină
  • colorant alimentar (opțional)

Vezi reteta
Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking

  • 200 gr făină
  • 6 ouă
  • 180 gr zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de copt (opțional)

Vezi reteta
Marmeladă de gutui - Anyta Cooking

  • 3 kg de gutui
  • 2 kg de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day

Căpșuni învelite în ciocolată belgiană, ce poate fi mai delicios? Cauti o reteta pentru Valentine´s day? Vrei să-ți surpinzi persoana iubită cu ceva special, făcut cu mâinile t ...

Vezi reteta
MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ

Mucenici moldovenești cu nucă, rețeta pe care trebuie s-o încerci neapărat. Combinația de nucă și miere este foarte gustoasă. Sper săi vă placă la fel de mult și vouă. Mult spor! Mod de prepara ...

Vezi reteta
Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking

Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciu ...

Vezi reteta
CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking

Clătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și a ...

Vezi reteta
Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking

Fursecurile cu ciocolată și nutella sunt extrem de delicioase. Sunt foarte aromate, cu un gust intens de nutella si ciocolată. Le putem consuma la micul dejun, alături de o ceașcă de lapte sau chiar l ...

Vezi reteta
Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking

Rahat de casă, o rețetă care a făcut furori în grupul culinar: Rețete Culinare Împreună-Anyta Cooking. Zeci de gospodine au încercat-o, iar apoi au postat poze cu reușita lor, fiind ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: