Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Ruladă Diplomat

Data:25-05-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Ruladă diplomat, o dorință ce de mult timp nu-mi dă pace. Așa că, cu intenția de a încerca ceva ce nu fac toată ziua, dar să fie și delicios, mi-am pus dorința în practică. Deci, când aveți chef de ceva dulce, dar nu foarte, răcoros și cu fructe proaspete, vă recomand să faceți această ruladă. Nu e deloc complicată și se face ușor. Spor la gătit!

Ingrediente

Blat:

  • -5 ouă
  • -un praf de sare
  • -100 g de zahăr
  • -1 linguriță praf de copt
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -4 linguri făină

Umplutura:

  • -500 g smântână pentru frișcă
  • -75 g de zahăr
  • -1 kiwi
  • -1/2 portocală
  • -ananas (din compot)
  • -4 g de gelatină

Decor:

  • -colorant verde
  • -câteva cireșe

Mod de preparare

Mod de preparare blat ruladă Diplomat:
Pentru început, am separat gălbenușurile de albușuri. Vom începe să batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr și continuăm să mixăm. Într-un alt bol vom freca gălbenușurile cu zahărul rămas și le vom adăuga peste spuma de albușuri. În timp ce mixăm compoziția de albușuri, adăugăm esența de vanilie, făina puțin câte puțin și omogenizăm bine. În tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, turnăm compoziția și nivelăm bine. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 15 minute. Vom rula apoi blatul cald într-un prosop și îl lăsăm să se răcească.

Mod de preparare cremă:
Dizolvăm gelatina în apă rece, timp de 5 minute. Apoi o scurgem,turnăm apă călduță peste ea și o băgăm la microunde pentru 10 secunde. Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul. Separăm câteva linguri de cremă pentru a decora rulada. În frișca rămasă adăugăm gelatina, aflată la temperatura camerei și omogenizăm bine.

Când blatul s-a răcit, îl desfacem și îl umplem cu frișcă și cu fructele tăiate cuburi. Rulăm apoi blatul și îl decorăm cu frișcă cu ajutorul unui poș și pe exterior. Dacă doriți, puteți pune și cireșe ca decor și să faceți liniuțe din glazură (eu așa am făcut).

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta video mai jos:

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: