PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat:
- – 150 g ciocolată neagră
- – 2 lingurițe capuccino
- – 5 ouă
- – 150 g unt
- – 3 linguri de ulei
- – 160 g zahăr
- – 1 lingurița de esență de vanilie
- – 200 g făină
- – 1 lingură de praf de cacao
- – 1 plic praf de copt
- – 1 praf de sare
Cremă:
- – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
- – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
- – 600 ml frișcă lichidă
- – zahăr după gustul fiecăruia
- – 250 g ananas din compot
- – 20 g gelatină
- – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile
Glazură:
- – 100 g ciocolată cu lapte
- – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
- – 1/2 linguriță de unt
O prăjitură super delicioasă! Eu o ador, este răcoritoare și gustoasă. Merită să o încercați, nu veți da greș!
Mod de preparare blat:
Rupem ciocolata în bucățele și o topim cu 50 g de unt, 2 lingurițe de capuccino, apoi o luăm de pe foc. Când se răcește puțin adăugăm gălbenușurile și amestecăm rapid până se omogenizează.
Separat, frecăm untul rămas cu cele 100 g de zahăr. Adăugăm ciocolata, în care am pus gălbenușuri și omogenizăm compoziția. Încorporăm făina amestecată cu cacao, apoi adăugăm cele 3 linguri de ulei. Mixăm albușurile spumă cu un pliculeț de praf de sare și cele 60 g de zahăr, apoi adăugăm esența de vanilie. Când devin o spumă tare, le adăugăm peste cealaltă compoziție, amestecând ușor-ușor.
Această compoziție o împărțim în 2 și o aranjăm într-o tavă de 24X34 cm. Coacem 2 blaturi, rând pe rând, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.
Mod de preparare cremă de ananas:
Începem să pregătim crema amestecând crema de brânza cu lapte condensat și frișcă mixată cu zahăr pudră după gust. Adăugăm ananasul tăiat bucățele. Dizolvăm gelatina în 50 ml suc din compot, apoi o topim și o adăugăm cremei, având grijă să mixăm imediat foarte bine.
Mod asamblare prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas:
Însiropați fiecare blat cu suc de ananas. Atenție! Nu foarte mult. Puneți primul blat într-o tavă pe o hârtie de copt și turnați crema peste el, apoi acoperiți cu celălalt blat. Topiți ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecați energic și turnați peste ciocolată, finisați și puneți ciocolata la frigider peste noapte.
E gata prăjitura cu ciocolată și cremă de ananas!

POFTĂ BUNĂ!
Recenzii (5)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *