Grid star text-message

Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas - Anyta Cooking

Data:30-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

40

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

12

FEL

DESERT

Blat:

  • – 150 g ciocolată neagră
  • – 2 lingurițe capuccino
  • – 5 ouă
  • – 150 g unt
  • – 3 linguri de ulei
  • – 160 g zahăr
  • – 1 lingurița de esență de vanilie
  • – 200 g făină
  • – 1 lingură de praf de cacao
  • – 1 plic praf de copt
  • – 1 praf de sare

Cremă:

  • – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
  • – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
  • – 600 ml frișcă lichidă
  • – zahăr după gustul fiecăruia
  • – 250 g ananas din compot
  • – 20 g gelatină
  • – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile

Glazură:

  • – 100 g ciocolată cu lapte
  • – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
  • – 1/2 linguriță de unt

O prăjitură super delicioasă! Eu o ador, este răcoritoare și gustoasă. Merită să o încercați, nu veți da greș!

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Rupem ciocolata în bucățele și o topim cu 50 g de unt, 2 lingurițe de capuccino, apoi o luăm de pe foc. Când se răcește puțin adăugăm gălbenușurile și amestecăm rapid până se omogenizează.

Separat, frecăm untul rămas cu cele 100 g de zahăr. Adăugăm ciocolata, în care am pus gălbenușuri și omogenizăm compoziția. Încorporăm făina amestecată cu cacao, apoi adăugăm cele 3 linguri de ulei. Mixăm albușurile spumă cu un pliculeț de praf de sare și cele 60 g de zahăr, apoi adăugăm esența de vanilie. Când devin o spumă tare, le adăugăm peste cealaltă compoziție, amestecând ușor-ușor.

Această compoziție o împărțim în 2 și o aranjăm într-o tavă de 24X34 cm. Coacem 2 blaturi, rând pe rând, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.

anytacooking.ro Mod de preparare cremă de ananas:

Începem să pregătim crema amestecând crema de brânza cu lapte condensat și frișcă mixată cu zahăr pudră după gust. Adăugăm ananasul tăiat bucățele. Dizolvăm gelatina în 50 ml suc din compot, apoi o topim și o adăugăm cremei, având grijă să mixăm imediat foarte bine.

Carte Mod asamblare prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas:
Însiropați fiecare blat cu suc de ananas. Atenție! Nu foarte mult. Puneți primul blat într-o tavă pe o hârtie de copt și turnați crema peste el, apoi acoperiți cu celălalt blat. Topiți ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecați energic și turnați peste ciocolată, finisați și puneți ciocolata la frigider peste noapte.

anytacooking.ro E gata prăjitura cu ciocolată și cremă de ananas!

Carte

POFTĂ BUNĂ!

Recenzii (5)

Recenzii

15-07-2020

Arata foarte bine felicitari!

18-06-2020

Super,cred că-i și gustoasă.

DorinaMicu

16-06-2020

Arata ff.bine cred ca este ff.delicioasa

Dana Tones

16-06-2020

Arata super

16-06-2020

Am sa o încerc negreșit.arata super.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: