Grid star text-message

Prăjitura Albinița glazurată - Anyta Cooking

Data:08-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

60

Timp total

110

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

20

FEL

DESERT

FOI:

  • -8 linguri de lapte
  • -4 linguri de miere
  • -60 gr unt
  • -2 ouă
  • -200 gr zahăr
  • -făină (cât cuprinde)
  • -1 linguriță de bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie sau praf de copt)

CREMĂ:

  • -1 l lapte
  • -8 linguri zahăr
  • 250 gr unt
  • -1/2 linguriță esență de vanilie
  • -200 gr griș
  • -200 gr (aproximativ) gem de caise

GLAZURĂ:

Prăjitura Albinița, cea mai iubită prăjitură de către familia mea! Cunoscută și ca prăjitura Dulcineea sau prăjitura Claudia, apare cu diferite nume, dar cu același gust apetisant, fiind una dintre favoritele prăjituri ale copilăriei mele. Încercați această rețetă și cu siguranță nu veți da greș la orice ocazie. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare foi prăjitură Albinița:
Puneți pe baie de aburi laptele, mierea, untul, ouăle, zahărul și lingurița de bicarbonat stins cu zeama de lamâie, apoi amestecați ușor timp de 4-5 minute, până se topește zahărul. Lăsați puțin compoziția, ca să se răcească. Când este crece, adăugați făina și frământați până obțineți un aluat omogen, care nu se lipește de degete/mână. Când aluatul este gata, împărțiți în patru părți egale.

Întindeți foi subțiri pe hârtia de copt, apoi coaceți-le pe dosul tăvii de la cuptor/aragaz, în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de aproximativ 10 minute.

Mod de preparare cremă:
Puneți laptele împreună cu zahărul pe foc, și lăsați până se dă în clocot. Adăugați în ploaie grișul și amestecați până se îngroașă. La urmă lăsați să se răcească. Peste grișul rece puneți bucata de unt și o lingură de esență de vanilie (puteți pune un sfert dacă este concentrată), apoi mixați până obțineți o cremă bine omogenizată.

Atenție! Nu faceți un griș foarte gros.

Mod de asamblare:
Întindeți crema de griș peste prima foaie. Așezați a doua și puneți peste ea gemul de caise (aici puteți folosi orice gem doriți). Așezați și a treia foaie, întindeți pe ea un alt strat de cremă, după care puneți ultima foaie. Ca să obțineți un rezultat cât mai gustos, trebuie să aveți răbdare și să lăsați prăjitura în frigider peste noapte. Observație! Cu cât stă mai mult, cu atât mai bună va fi.

Carte Decor:
Înainte să porționați, aveți posibilitatea de a decora puțin prăjitura albinița, de exemplu, cu zahăr pudră sau glazură. Ingredientele glazurii se pun pe baie de abur, până se topește ciocolata. Lăsați să se răcească un pic, iar când ajunge la temperatura camerei, puteți glazura peste prăjitură. Găsiți ciocolată cu lapte pentru glazură în magazinul nostru online.

Poftă bună!

Sper că va plăcut această rețetă de prăjitură Albinița! Încercați fără frică, faceți poze cu rezultatul și trimiteți-mi sau postați pe grupul meu, Rețete Culinare Împreună.

Gătiți cu pasiune, cu drag, Anyta!

Carte

Recenzii (2)

Recenzii

17-12-2021

Multumim sanatate si dumnezeu sa va binecuvânteze doamne ajuta La multi ani sărbători binecuvântate

Jakab Ibolya

29-04-2020

Forte buna toate retetele,incerc sa fac,ca sunt tare curios sa mincam familia !Multumesc mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: