Grid star text-message

Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Data:05-11-2020

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

30

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

24

FEL

DESERT

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de ciocolată) Mult spor!.

Mod de preparare

Mod de preparare aluat nuci:
Pentru nuci avem nevoie de un aluat fraged, la fel ca și cel de tartă.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem in bolul mixerului untul,ouale,sarea ,zaharul,coaja de lamaie si mixam pentru aproximativ 3 minute la viteza medie,daca nu aveți un robot de bucatarie va puteți achizitiona unul aici

Punem praful de copt peste faina cernuta si începem sa incorporam faina în compoziția mixata,framantam pana obținem un aluat elastic, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Mod de preparare cremă:
Intr-o oală puneți smantana pentru frisca, cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati continuu pana se topește, apoi adaugati si untul, amestecati energic. Lăsați crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp turnați smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati,facand toate acestea o sa aveți o crema super delicioasa. Va recomand aceasta frisca si ciocolata.

Mod de coacere nuci cu presa electrică:
Formăm biluțe din aluat de 5-7 gr. Dacă aveți nevoie de un cântar îl găsiți aici

Coacem cojile în presa electrica pentru aproximativ 2 minute .

Carte Asamblare nuci umplute:
După ce cojile s-au răcit, le curatam de surplusul de aluat de pe margine, vedeți în video cum am făcut eu. Acest aluat pe care îl curatați de pe nuci, îl adaugați în crema de ganache și amestecați. Puneți crema intr-un poș din silicon și umpleti nucile, apoi le pudrați cu zahăr pudră. Nucile umplute vor fi mai fragede după 1-2 zile. Fursecurile umplute cu crema de ciocolata se pastreaza foarte bine în camara răcoroasă, sau la frigider, închise în cutii de plastic cu capac. Le puteți prepara și cu o săptămână înainte de servire.

Sper că va placut rețeta mea de nuci umplute cu crema de ciocolata si o veți încerca si voi, mai ales ca vin sărbătorile. O să rămâneți surprinsi cât de delicioase sunt!! Distribuie această rețetă, dacă vrei să dăm idei și altor gospodine. Multă sănătate!

Mai jos puteți accesa rețeta video:

Carte

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:

Recenzii (2)

Recenzii

Blageanu Alina

25-10-2022

Felicitări! Cu siguranță voi încerca rețeta. Nucile sunt preferatele mele. Mulțumesc și mult succes în continuare!

Vali Marincia

05-01-2022

Felicitări Anita!Sigur o sa încerc reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: