PREPARARE
50Gatire
30Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
24FEL
DESERTCoji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de ciocolată) Mult spor!.
Mod de preparareMod de preparare aluat nuci:
Pentru nuci avem nevoie de un aluat fraged, la fel ca și cel de tartă.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem in bolul mixerului untul,ouale,sarea ,zaharul,coaja de lamaie si mixam pentru aproximativ 3 minute la viteza medie,daca nu aveți un robot de bucatarie va puteți achizitiona unul aici
Punem praful de copt peste faina cernuta si începem sa incorporam faina în compoziția mixata,framantam pana obținem un aluat elastic, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Mod de preparare cremă:
Intr-o oală puneți smantana pentru frisca, cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati continuu pana se topește, apoi adaugati si untul, amestecati energic. Lăsați crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp turnați smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati,facand toate acestea o sa aveți o crema super delicioasa. Va recomand aceasta frisca si ciocolata.
Mod de coacere nuci cu presa electrică:
Formăm biluțe din aluat de 5-7 gr. Dacă aveți nevoie de un cântar îl găsiți aici
Coacem cojile în presa electrica pentru aproximativ 2 minute .
Asamblare nuci umplute:
După ce cojile s-au răcit, le curatam de surplusul de aluat de pe margine, vedeți în video cum am făcut eu. Acest aluat pe care îl curatați de pe nuci, îl adaugați în crema de ganache și amestecați. Puneți crema intr-un poș din silicon și umpleti nucile, apoi le pudrați cu zahăr pudră. Nucile umplute vor fi mai fragede după 1-2 zile. Fursecurile umplute cu crema de ciocolata se pastreaza foarte bine în camara răcoroasă, sau la frigider, închise în cutii de plastic cu capac. Le puteți prepara și cu o săptămână înainte de servire.
Sper că va placut rețeta mea de nuci umplute cu crema de ciocolata si o veți încerca si voi, mai ales ca vin sărbătorile. O să rămâneți surprinsi cât de delicioase sunt!! Distribuie această rețetă, dacă vrei să dăm idei și altor gospodine. Multă sănătate!
Mai jos puteți accesa rețeta video:

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (2)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *