Grid star text-message

Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking

Data:12-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

40

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

20

FEL

DESERT
  • 70 g unt (grăsime 82%)
  • 150 g zahăr pudră
  • coajă de lămâie
  • esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 270 g făină
  • colorant alimentar (opțional)

Fursecuri cu lămâie, o rețetă simplă și super delicioasă cu un rezultat apetisant! Sper să încercați această rețetă aromată și parfumată. Această rețetă de fursecuri cu lămâie o puteți adapta după preferințele dumneavoastră, înlocuind lămâia cu portocale, clementină, sau chiar și cu ciocolată. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare aluat fursecuri cu lămâie:
În bolul mixerului punem untul cu zahărul, apoi mixăm timp de 3 minute la viteză medie. Continuăm pe treapta mică și adăugăm câte un ou pe rând. Mai mixăm 30 de secunde la aceeași viteză, până când ouăle se albesc la culoare. Adăugăm sucul, coaja de lămâie și esența de lămâie, împreună cu sarea. Omogenizăm praful de copt cu făina și începem să cernem peste compoziția obținută cu mixerul din bol.

Opțional! Dacă doriți, puteți pune puțin colorant galben, dar nu e obligatoriu. Pentru sărbători speciale, puteți folosi orice culoare vi se pare mai atrăgătoare sau creativă.

Compoziția de aluat obținută se toarnă pe o folie alimentară, și se lasă la frigider pentru aproximativ o oră.

Observație! Dacă compoziția de aluat se face mai moale, decât trebuie, NU vă faceți griji! În frigider o să se mai întărească.

După ce s-a întărit aluatul, îl scoatem din frigider, rupem din aluat bucățele mici și formăm biluțe pe care le rulăm prin zahăr pudră. Aluatul se lucrează foarte ușor și nu se lipește de mâini, deci aveți ocazia să gătiți puțin cu cei mici.

Atenție! Biluțele trebuie să aibă un strat gros de zahăr pudră.

Biluțele formate le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, având grijă, să lăsăm spațiu între ele. La coacere se vor lăsa puțin și au nevoie de spațiu.

Observație! Nu vă plac biluțele? Întindeți aluatul pe un blat tapetat cu făină într-o foaie subțire și tăiați figurine cu niște decupatoare.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de aproximativ 17-18 minute.

Atenție! Nu le lăsați mai mult, deoarece se vor întări, când se răcesc. Chiar dacă vi se par destul de moi după acest timp, vă asigur că sunt gata.

Aluatul rămas, îl păstrăm la frigider, până când se coc fursecurile din cuptor. La final, le lăsăm să se răcească, le decorăm și le păstrăm într-un recipient cu capac (puteți să încercați și capace de silicon).

Poftă bună! Sigur v-au iețit niște fursecuri cu lămâie delicioase!

Carte Mai jos puteți urmări rețeta video de preparare a fursecurilor cu lămâie:

 

Carte

Vă așteptăm cu drag în grupul nostru culinar Rețete Culinare împreună și să vă abonați la canalul meu de youtube. Dacă doriți produse de înaltă calitate(materie primă pentru prăjituri și torturi, cât și ustensile, care vă vor scurta timpul de gătire sî vă vor ușura muncă) puteți intra pe site-ul meu și să comandați produse la un preț foarte accesibil, raportat la nevoile dumneavoastră. Multă sănătate!

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Cornuri pufoase cu gem - Anyta Cooking

Aluat cornuri:

  • 550 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 30 g unt
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 vârf cuțit de sare
  • gem (de care doriți)
  • zahăr pudră (decor)

Sirop de zahăr:

  • 250 gr zahăr
  • 120 ml de apă

Vezi reteta
Bomboane Raffaello - Anyta Cooking

  • 100 g de unt topit
  • 100 g de lapte condensat
  • 100 g de mascarpone
  • 300 g de fulgi de cocos
  • 80 g de migdale
  • 1 lingură de miere

Vezi reteta
Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking

  • 70 g unt (grăsime 82%)
  • 150 g zahăr pudră
  • coajă de lămâie
  • esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 270 g făină
  • colorant alimentar (opțional)

Vezi reteta
Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking

  • 200 gr făină
  • 6 ouă
  • 180 gr zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de copt (opțional)

Vezi reteta
Marmeladă de gutui - Anyta Cooking

  • 3 kg de gutui
  • 2 kg de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day

Căpșuni învelite în ciocolată belgiană, ce poate fi mai delicios? Cauti o reteta pentru Valentine´s day? Vrei să-ți surpinzi persoana iubită cu ceva special, făcut cu mâinile t ...

Vezi reteta
MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ

Mucenici moldovenești cu nucă, rețeta pe care trebuie s-o încerci neapărat. Combinația de nucă și miere este foarte gustoasă. Sper săi vă placă la fel de mult și vouă. Mult spor! Mod de prepara ...

Vezi reteta
Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking

Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciu ...

Vezi reteta
CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking

Clătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și a ...

Vezi reteta
Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking

Fursecurile cu ciocolată și nutella sunt extrem de delicioase. Sunt foarte aromate, cu un gust intens de nutella si ciocolată. Le putem consuma la micul dejun, alături de o ceașcă de lapte sau chiar l ...

Vezi reteta
Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking

Rahat de casă, o rețetă care a făcut furori în grupul culinar: Rețete Culinare Împreună-Anyta Cooking. Zeci de gospodine au încercat-o, iar apoi au postat poze cu reușita lor, fiind ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: