Copiii au dorit să mănânce clătite, mama le-a îndeplinit dorința.
Vă las rețeta mea mai jos, dacă vă place, o puteți încerca și voi.
Ingrediente:
4 ouă
300 grame de făină
500 ml de lapte
200 ml de apă minerală (sau apă plată)
50 gr de unt topit
1 praf de sare
opțional: 1-3 linguri de zahăr sau după gust (eu nu am pus)
arome: 1 linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat
ulei pentru prăjit
Apa minerală sau laptele se pot înlocui și cu apă simplă, însă clătitele nu vor ieși la fel de pufoase.
Mod de preparare:
Se sparg ouăle într-un castron și se bat cu un tel cu praful de sare.
Se adaugă făina toată, extractul de vanilie, zahărul, dacă se folosește, și se amestecă bine cu telul, mixerul sau o lingură de lemn.
Insistați asupra cocoloașelor să se desfacă bine.
Când compoziția începe să fie greu de amestecat, începeți să adăugați treptat lichidele și untul topit, care trebuie să fie rece, amestecând insistent.
În final, aluatul trebuie să fie precum smântâna pentru frișcă.
Încingeți bine o tigaie, ungeți suprafața cu ulei și, ținând tigaia ridicată de pe foc, turnați cu polonicul aluatul de clătite în tigaia bine încinsă, în timp ce rotiți tigaia astfel încât aluatul să alunece pe toată suprafața, formând un strat uniform.
Așezați tigaia deasupra focului, care trebuie să fie potrivit.
Când suprafața vizibilă a aluatului își pierde luciul și devine opacă, iar marginile clătitei încep să devină aurii, e semn că trebuie întoarsă clătita pe partea cealaltă.
Acestea se întorc cu o spatulă de lemn sau se pot arunca în sus cu tigaia, răsucindu-se în aer, dacă vă descurcați.
Eu mai încerc din când în când, e distractiv, mai ales dacă aveți și copii - veți râde împreună sau pot face chiar și ei.
Le puteți umple cu gem, Nutella sau brânză.
Dacă doriți să faceți cu brânză, vă recomand, după ce întoarceți clătita, să puneți pe o parte brânza, lăsați 30 de secunde, apoi o închideți... exact cum am făcut eu, vedeți în poze.
Vă doresc poftă bună!!
Puteti vedea reteta video aici:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *