Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day

Data:02-05-2023

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Căpșuni învelite în ciocolată belgiană, ce poate fi mai delicios? Cauti o reteta pentru Valentine´s day? Vrei să-ți surpinzi persoana iubită cu ceva special, făcut cu mâinile tale chiar de ziua îdrăgostiților? Aceste Căpșuni învelite în ciocolata pot fi supriza erfectă! Sper să vă placă ideea, folosindu-vă creativitatea cu siguranță va ieși ceva minunat! Mult spor!

Ingrediente

  • – 200 gr ciocolata neagra 65%
  • – 200 gr ciocolata cu lapte 41%
  • – 200 gr ciocolata alba 34%
  • – capsuni
  • – colorant alientar , perlute pentru decor


Mod de preparare

Mod de preparare glazură:
Pentru început, topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi. Ciocolata neagră și cea cu lapte trebuie să aibă temperatura de 31 de grade, iar ciocolata albă 29 de grade, pentru a obține un rezultat frumos(verificăm cu temometrul). Spălăm bine căpșunile, le lăsăm să se usuce și le întindem pe o foaie de copt.

Pentru decor eu încep cu ciocolata albă. Ținem căpșuna de frunzuliță și o scufundăm în ciocolata albă topită. Ștergem surplusul de ciocolată și cu ajutorul unei linguri realizăm un model în spirală pe căpșună, cu ciocolata neagră (din ciocolata care se prelinge de pe lingură). Facem așa cu fiecare căpșună, folosindu-ne creativitatea (pe unele le putem lăsa albe, la altele le putem crea cu ajutorul unei scobitori, o formă în zig-zag). Putem turna putina ciocolată albă în paharul cu ciocolată neagră și apoi vom introduce o capșună, realizându-i astfel un aspect deosebit. La final, putem alege să presărăm pe deasupra orice fel de perluțe pentru decor și căpșunile noastre vor arăta extraordinar.

Urmăriți rețeta video mai jos:

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: