PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERT- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
Bomboane Raffaello cu nucă de cocos şi migdale delicioase se prepară ușor, chiar la tine acasă.Timp puțin, ingrediente puține, gust extraordinar! Până acum ai cumpărat de la magazin bomboanele Raffaello? Acest desert este mult mai sănătos preparat în casă. După această rețetă poți să le prepari chiar tu, doar câteva ingrediente care se găsesc în bucărăria ta. Pun pariu că și familia va fi mulțumită de rezultatul delicios Mult spor!.
Mod de preparare
Mod de preparare bomboane Raffaello:
Punem untul la topit. Adăugăm laptele condensat și amestecăm bine. În timp ce așteptăm, ca untul să se răcească, omogenizăm cu atenție lingura cu miere și porția de mascarpone. Compoziția obținută se amestecă cu aluatul obținut din untul topit și laptele condensat. Adaugăm puțin, câte puțin, partea mai mare fulgii de cocos (aproximativ 200 g de nucă de cocos), amestecând până obțin o textură tare.
Aluatul îl punem în frigider, timp de aproximativ o jumătate de oră. Așteptăm să obținem o textură mai tare, se vede în videoul înserat mai jos în articol.
Începe partea de joacă, să zicem așa. Cu răbdare, formăm bomboanele, sub formă de biluțe micuțe, iar în mijloc vom pune câte o migdală. Tăvălim bomboanele Raffaello în restul de nucă de cocos rămas, și le lăsăm la frigider până la servire.
Poftă bună!
Desert ideal și bun de savurat cu o rețetă simplă, doar pentru tine!
Dacă doriți, puteți să urmăriți și rețeta video de mai jos:
Dacă v-a plăcut această rețetă, vă așteptăm cu drag în grupul meu de Facebook, Retete Culinare Împreună, pentru a mai găsi rețete simple, dar și delicioase în același timp, pe gustul fiecăruia.
Eu ador fulgii de cocos, așa că vă arăt două rețete, pe care poate doriți să le încercați și voi:
Ruladă cu fulgi de cocos
Batoane Bounty de casă

Vă reamintesc să vă uitați peste produsele Anyta Cooking din magazinul nostru online, unde puteți găsi decorațiuni, ingrediente, decupătoare și nu numai. Vă așteptăm cu drag!
Recenzii (3)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *