CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking
Data:14-11-2020
PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERT- – 5 ouă
- – 300 gr de făină
- – 500 ml lapte
- – 200 ml apa minerală
- – 50 gr unt topit
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – puțin ulei pentru prăjit
Clătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și abia așteptam să facă mama plăcinte (așa mai sunt denumite la noi în Ardeal). Astăzi după atâția ani, copii mei le adoră și cumva regăsesc în entuziasmul lor mirosul clătitelor din copilărie. Eu le-am umplut cu brânză, dar fiecare poate alege orice compoziție dorește (gem, cremă de ciocolată).Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare aluat:
Într-un bol punem făina, sarea, coaja de lamaie și amestecăm. Adaugăm cele 5 ouă, amestecăm puțin și începem să adăugăm laptele puțin cate puțin, amestecând continuu. Turnăm apoi apa minerală, untul topit, esența de vanilie și amestecăm.
Mod de coacere clătite:
Punem la incins tigaia (a mea are 25 cm diametru), dacă tigaia este antiaderenta nu trebuie să folosiți ulei, eu pun întotdeauna foarte puțin, căci așa am invatat de la mama, fiind totodată și mai sănătos. Le prajesc pe o parte și apoi pe cealaltă. Eu folosesc o paletă pentru a le intoarce, deși țin minte că mama și bunica le întorceau cu un cuțit.
Mod de umplere:
Am întors clatita, după care am pus brânza pe o parte și am dublat-o ( puteți vedea în videoul meu de pe youtube). Sper să vă placă rețeta mea de clătite pufoase cu brânză, căci noi le adorăm! Poftă bună!
Puteți accesa rețeta video mai jos:

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Aluat cornuri:
- 550 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte călduț
- 30 g unt
- coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 vârf cuțit de sare
- gem (de care doriți)
- zahăr pudră (decor)
Sirop de zahăr:
- 250 gr zahăr
- 120 ml de apă
- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
- 70 g unt (grăsime 82%)
- 150 g zahăr pudră
- coajă de lămâie
- esență de lămâie
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 270 g făină
- colorant alimentar (opțional)
- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *