PREPARARE
40Gatire
20Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTAluat:
- – 1 ou
- – 400 g făină
- -2 lingurite ghimbir macinat
- -2 lingurițe scorțișoară măcinată
- -1 linguriță bicarbonat
- -1/2 lingurița cuișoare măcinate
- – 1 praf de sare
- – 170 g unt 80%
- – 150 g zahăr brun
- – 80 ml miere
Glazură:
- -370 g zahar pudră
- -2 lingurițe zeamă de lămâie
- – 2 albușuri
- –decupatoare
Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciun și puțină răbdare și te poți apuca de treabă. Sigur vei avea parte de un rezultat uimitor. Mult spor!
MOD DE PREPARARE ALUAT TURTĂ DULCE DE CASĂ:
Într-un vas punem toate ingredientele, făină, scorțișoară, ghimbirul, cuișoarele măcinate, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare. Separat, batem untul cu zaharul pentru 2-3 minute. Adaugăm oul și mierea, apoi frământăm până obținem un aluat.
Punem aluatul obținut pe blatul presărat cu făină. Frământăm câteva secunde aluatul, apoi îi dăm o formă rotundă, îl învelim în folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru minim o oră. Aluatul poate fi făcut și cu o zi înainte și lăsat la frigider până la rulare (dar îl scoateți din frigider cu o jumatate de oră înainte de a începe modelarea) .
Odată racit aluatul, îl intindem cu sucitorul între doua foi de copt presarate usor cu faina, pana cand ajungi la o grosime de cca 0.5 cm. Decupam turta dulce cu formele speciale si le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Restul de aluat îl poți trece din nou prin acelasi procedeu, dupa ce il framanti si rulezi din nou. Dam turta dulce la cuptor pentru 10-12 minute la 170 de grade, sau pana cand devin usor aurii.
Combinăm toate cele 3 ingrediente în bolul mixerului și amestecăm aproximativ 5-7 minute, până când obținem o consistență omogenă și groasă, similară lipiciului.
În acest fel puteți separa diferite cantități, dacă le preferați colorate, eu însă am colorat o parte verde pentru braduleți. Vă recomand să folosiți colorant gel sau pastă, pentru a nu afecta consistența glazurii. Puteți de asemenea să le adăugați diferite arome.
Diluăm apoi glazura regală cu câte 1 linguriță de apă rece, treptat, până când consistența glazurii este în continuare groasă, dar curge fluid din lingură, iar urmele lăsate de firul de glazură dispar complet în compoziție în 10 secunde.
Folosește un pos cu vârful cat mai mic, pentru a avea un control mai bun al glazurii. Glazură regală gata pregatită se găsește la un preț accesibil direct pe site-ul meu.
Diferite decoratiuni din zahar, materii prime cât și ustensile, menite pentru a vă ușura munca puteți găsi în magazinul meu online.
Nu uitați să îmi trimiteți poze cu turta dulce, vă îmbrățișez si vă doresc sărbători fericite!!!

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Aluat cornuri:
- 550 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte călduț
- 30 g unt
- coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 vârf cuțit de sare
- gem (de care doriți)
- zahăr pudră (decor)
Sirop de zahăr:
- 250 gr zahăr
- 120 ml de apă
- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
- 70 g unt (grăsime 82%)
- 150 g zahăr pudră
- coajă de lămâie
- esență de lămâie
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 270 g făină
- colorant alimentar (opțional)
- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *