PREPARARE
20Gatire
45Timp total
65Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTChec pufos cu cacao și vanilie, o rețetă de chec simplă, economică, dar și rapidă. În cazul în care preferați alte gusturi, sau pur și simplu sunteți pasionați de checuri și doriți să încercați cât mai multe, nu vă mai căutați alte rețete. Această rețetă o puteți adapta după preferințe: chec în două culori (ai cărui pași de preparare apar și în articol), chec zebra (un strat de cacao, și unul de vanilie, până se umple tava), chec cu nuci, chec cu ciocolată, chiar și un chec foarte sănătos cu fructe uscate.
O rețetă deosebită și ușor de pregătit, cu care îi veți impresiona pe cei dragi. Este perfect pentru momentele speciale din familie și pentru a fi lăudat de către vizitatorii neașteptați. Încercați și voi, promit că n-o să vă pară rău. Mult spor!
Ingrediente- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
Încă din copilărie, checul era o bunătate, care nu lipsea în familia noastră. Era ușor de realizat, iar mamei îi venea la îndemână să pună de un chec, atunci când poftele noastre erau mai greu sau mai ușor de stăpânit. Acum îi și dau dreptate, fiind nevoie de puține ingrediente, îmi vine și mie ca o primă idee în prezent, când vine vorba de o alegere gustoasă.
Deși cu siguranță toată lumea știe de chec, nu oricui îi crește, având o textură pufoasă și elastică. Vă las mai jos secretele mele pentru un chec excepțional și cu siguranță veți reveni la această rețetă, când vă veți simți în pană de idei.
Mod de preparare blat chec pufos:
În primul rând, separăm albușurile de gălbenușuri, iar albușul punem în bolul mixerului, împreună cu praful de sare. Apoi începem să mixăm la o viteză medie. Adăugăm zahărul puțin câte puțin, și mixăm până obținem o spumă lucioasă. Punem esența de vanilie și mixăm în continuare, până când vedem că spuma este destul de tare și lucioasă precum o bezea.
Mixăm mai departe pe treapta mică și adăugăm câte un ou pe rând. Mai mixăm 30 de secunde la aceeași viteză. Omogenizăm praful de copt cu făina și începem să cernem peste spuma obținută cu mixerul, apoi încorporăm cu ajutorul unei spatule.
Atenție! Amestecăm cu mișcări lente și circulare de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din aluat. În acest fel, checul cu cacao va fi extrem de pufos.
La urmă, adăugăm și uleiul, apoi omogenizăm.
Mod de coacere:
Vom coace checul într-o tavă de silicon, cu dimensiuni de 26 pe 10 cm(da-ți click pe link și o puteți cumpăra rapid, chiar din magazinul meu). Ungem tava cu unt, dar folosim și putină făină. Punem 70% din compoziție în tavă, iar peste cea rămasă cernem cacao și omogenizăm.
Aluatul de cacao vine peste cel de vanilie, și ca să avem un rezultat mai frumos și creativ, cu ajutorul unui băț vom îmbina puțin culorile. Apoi vom coace checul la 150 de grade, timp de 35-40 de minute.
După ce se răcește puțin, checul nostru pufos cu cacao e numai bun de gustat.
Poftă bună!
Pe baza acestei rețete puteți face mai multe feluri de checuri, doar creativitatea și fantezia vă stabilesc limitele (iată niște idei: chec simplu, chec cu ciocolată, chec cu stafide, chec cu nuci, chec zebra). Toate vor fi delicioase, frumoase, dar în primul rând pufoase.
Mai jos aveți rețeta video a acestui chec pufos:
Dacă v-a plăcut rețeta și sunteți mulțumiți de rezultat, puteți distribui acest chec, poate că va fi de folos și pentru prietenii dumneavoastră. Iar dacă aveți o rețetă personală, pe care obișnuiți să o faceți ca tradiție de familie, înscrieți-vă în grupul meu de pe Facebook, Rețete Culinare Împreună și împărtășiți-o cu noi. Totodată, vă puteți abona și la canalul meu de Youtube, unde postez regulat rețete noi, motivându-vă să gătiți împreună cu mine. Multă sănătate!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *