PREPARARE
10Gatire
40Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
6FEL
PRINCIPAL- -1 pui de 2 kg
- -ulei (aproximativ 100 ml)
- -sucul de la o lămâie
- -piper
- -boia
- -sare
- -vegeta
- -rozmarin
Vom spăla puiul bine, apoi îl lăsăm să se scurgă de apă 15 minute. Într-o farfurie am pus uleiul și toate celalalte ingrediente după gust. Am uns puiul peste tot cu compoziția creată și l-am pus pe o sticla de bere (de 1 litru). În sticlă vom lăsa 2 pahare de bere și o vom umple cu apă (aceasta va rămâne făra capac).
Punem sticla în tava de la aragaz. Tot în tavă vom pune și câțiva cartofi, pe care îi vom condimenta și stropi cu ulei + 1 pahar de apă (250 ml). Lăsăm puiul la cuptor la 180 de grade timp de 1 oră jumate. Din când în când mai deschidem și ungem puiul cu sos din tavă (cu ajutorul unei pensule). Când cartofii sunt copți, îi scoatem. Eu i-am scos cu 20 de minute înaintea puiului. Dacă doriți, puteți face și mujdei de usturoi, eu una am făcut, deoarece la noi se mănăncă des mujdeiul.
Sper că v-a ieșit un adevărat deliciu. Vă îmbrățișez cu drag, Anyta!

Dacă nu v-ați abonat până acum la canalul meu de Youtube, vă încurajez să o faceți și totodată puteți să mă urmăriți și pe pagina mea de Facebook, sau să vă înscrieți în grupul meu culinar, unde suntem peste 1,2 mil de membrii. Multă sănătate vă doresc!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
- 1 ou
- 1 linguriță piper
- 2 lingurițe praf de ustruroi
- 2 lingurițe boia dulce
- 1 linguriță chimion
- sos picant (după gust)
- 250 ml lapte
- sare (după gust)
- 1/2 lămâie – zeamă de lămâie
- 1.5 kg aripioare
- 400 g făină
- 1 linguriță rozmarin
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță mărar
- 1 linguriță curry
- 1 linguriță boia dulce
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- + alte condimente după preferințe
Ingrediente: (pentru 3-4 persoane)
- -1 pulpă de miel de aprox. 1 kg
- -3 sau 4 cartofi medii
- -1 ceapă
- -2 capete de usturoi
- -1 pahar de vin alb
- -1 pahar de ulei de măsline
- -1 pahar de apă
- -sare
- -piper negru
- -1 pui de 2 kg
- -ulei (aproximativ 100 ml)
- -sucul de la o lămâie
- -piper
- -boia
- -sare
- -vegeta
- -rozmarin
Retete Recente
Mod de preparare: 1. Sparge ouăle într-un bol și bate-le bine cu o furculiță. 2. Adaugă brânza sfărâmată cu mâna sau răzuită, după gust. 3. Încinge o tigaie an ...
Instrucțiuni: 1. Fierberea pastelor: Fierbe tagliatellele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. După ce sunt fiert ...
Sarmale in oala de lut. Ingrediente: 600 gr carne de porc 600 gr carne de vita 200 gr orez 150 gr pasta de rosii 2 cepe mari Sare Piper Condimente pentru sarmale Cimbru 750 gr bulion 3 foi ...
Fasole scăzută cu cârnați, o mâncare delicioasă, ieftină și la îndemâna oricui. Ingrediente: 500 g cârnați afumați 500 g fasole boabe uscată 1 ceapă mare 2-3 căței ...
Ciuperci în sos de usturoi, încă un fel de mâncare care dispare din farfurie în doar 5 minute. Trebuie neapărat să încercați și voi! Mai jos vă las lista ingredientelor. ...
Mamaliga in straturi,cu cascaval și cârnați,încă o mancare care ma duce cu gândul spre copilarie,mai jos va las lista ingredientelor. Ingrediente: pentru mamaliga: 1 l apa 6 ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *