Grid star text-message

Prăjitură Televizor sau Budapesta

Data:22-08-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

30

Timp total

90

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

25

FEL

DESERT

Blat pandișpan:

  • -7 ouă
  • -150 gr zahăr
  • -170 gr făină
  • -1 vârf cuîit de sare

Foi:

  • -2 ouă
  • -150 gr zahar
  • -75 ml ulei
  • -3 linguri cacao
  • -1/2 praf de copt
  • -500 gr făină
  • -90 ml lapte

Cremă:

  • -1 litru lapte
  • -200 gr zahar
  • -10 linguri faină
  • -coaja de la o lămâie mare
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -350 gr unt

Glazură:

  • -3 linguri apă
  • -3 linguri cacao
  • -200 gr zahăr
  • -50 gr unt

Prăjitură Televizor numită și Budapesta, pare o rețetă sofisticată, dar este foarte ușoară de făcut. Gustul ei fin ne-a cucerit, fiind un deliciu pentru papilele gustative. Trebuie neapărat să o încercați și voi. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat prăjitură Televizor:
Mixati ouale cu zahărul până compoziția devine cremoasă. Adăugați făina și încorporați. Turnați aluatul în tava (dimensiuni tavă: 32/35) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, până se rumenește ușor deasupra. Lăsați blatul deoparte să se răcească.

Mod de preparare foi:
Amestecați ingredientele lichide. Adăugați ingredientele uscate și frământați până obtineți un aluat, pe care îl împărțiți în două. Coaceți foile pe dosul tăvii(10 minute,150 grade), după care le lasați să se răcească.

Mod de preparare cremă:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se racească. Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati. Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri. Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema. Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa, iar la final ultima foaie de cacao.

Carte Mod de preparare glazură:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot. Lasam glazura deoparte sa se racească puțin, apoi glazurăm prăjitura. Dați la frigider până se întărește.

Carte

Sper sa va placă această rețetă de prajitură, eu sunt super încântată de ea. Până la urmatoarea rețeta vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!

Recenzii (8)

Recenzii

Adriana

20-12-2021

Foarte buna!! Am mai mancat aceasta prajitura,dar n-am facut-o, o voi face acum,de Craciun! Multumesc pentru reteta!Sarbatori fericite!

Vaduva Adriana

19-12-2021

Super ..ce mi a plăcut la d voastră este modul de a accesa foarte repede prăjitura și am putut sa o trimit mai departe!!

Mariana

18-12-2021

Este foarte bună eu am făcut-o

18-12-2021

Este foarte buna . Va multumesc.

18-12-2021

Arată super ,am s o fac de Crăciun !

Carmen

04-08-2021

Am sa o incerc Multumesc

Dina

19-10-2020

Daaaa

19-10-2020

Sa o încerc apoi va pot da steluțe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: