Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitură Televizor sau Budapesta

Data:22-08-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

30

Timp total

90

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

25

FEL

DESERT

Prăjitură Televizor numită și Budapesta, pare o rețetă sofisticată, dar este foarte ușoară de făcut. Gustul ei fin ne-a cucerit, fiind un deliciu pentru papilele gustative. Trebuie neapărat să o încercați și voi. Mult spor!

Ingrediente

Blat pandișpan:

  • -7 ouă
  • -150 gr zahăr
  • -170 gr făină
  • -1 vârf cuîit de sare

Foi:

  • -2 ouă
  • -150 gr zahar
  • -75 ml ulei
  • -3 linguri cacao
  • -1/2 praf de copt
  • -500 gr făină
  • -90 ml lapte

Cremă:

  • -1 litru lapte
  • -200 gr zahar
  • -10 linguri faină
  • -coaja de la o lămâie mare
  • -1 lingură esență de vanilie
  • -350 gr unt

Carte Glazură:

  • -3 linguri apă
  • -3 linguri cacao
  • -200 gr zahăr
  • -50 gr unt
Mod de preparare

Mod de preparare blat prăjitură Televizor:
Mixati ouale cu zahărul până compoziția devine cremoasă. Adăugați făina și încorporați. Turnați aluatul în tava (dimensiuni tavă: 32/35) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, până se rumenește ușor deasupra. Lăsați blatul deoparte să se răcească.

Mod de preparare foi:
Amestecați ingredientele lichide. Adăugați ingredientele uscate și frământați până obtineți un aluat, pe care îl împărțiți în două. Coaceți foile pe dosul tăvii(10 minute,150 grade), după care le lasați să se răcească.

Mod de preparare cremă:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se racească. Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati. Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri. Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema. Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa, iar la final ultima foaie de cacao.

Mod de preparare glazură:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot. Lasam glazura deoparte sa se racească puțin, apoi glazurăm prăjitura. Dați la frigider până se întărește.

Carte

Sper sa va placă această rețetă de prajitură, eu sunt super încântată de ea. Până la urmatoarea rețeta vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!

Recenzii (8)

Recenzii

Adriana

20-12-2021

Foarte buna!! Am mai mancat aceasta prajitura,dar n-am facut-o, o voi face acum,de Craciun! Multumesc pentru reteta!Sarbatori fericite!

Vaduva Adriana

19-12-2021

Super ..ce mi a plăcut la d voastră este modul de a accesa foarte repede prăjitura și am putut sa o trimit mai departe!!

Mariana

18-12-2021

Este foarte bună eu am făcut-o

18-12-2021

Este foarte buna . Va multumesc.

18-12-2021

Arată super ,am s o fac de Crăciun !

Carmen

04-08-2021

Am sa o incerc Multumesc

Dina

19-10-2020

Daaaa

19-10-2020

Sa o încerc apoi va pot da steluțe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: