PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTBlat pandișpan:
- -7 ouă
- -150 gr zahăr
- -170 gr făină
- -1 vârf cuîit de sare
Foi:
- -2 ouă
- -150 gr zahar
- -75 ml ulei
- -3 linguri cacao
- -1/2 praf de copt
- -500 gr făină
- -90 ml lapte
Cremă:
- -1 litru lapte
- -200 gr zahar
- -10 linguri faină
- -coaja de la o lămâie mare
- -1 lingură esență de vanilie
- -350 gr unt
Glazură:
- -3 linguri apă
- -3 linguri cacao
- -200 gr zahăr
- -50 gr unt
Prăjitură Televizor numită și Budapesta, pare o rețetă sofisticată, dar este foarte ușoară de făcut. Gustul ei fin ne-a cucerit, fiind un deliciu pentru papilele gustative. Trebuie neapărat să o încercați și voi. Mult spor!
Mod de preparare blat prăjitură Televizor:
Mixati ouale cu zahărul până compoziția devine cremoasă. Adăugați făina și încorporați. Turnați aluatul în tava (dimensiuni tavă: 32/35) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, până se rumenește ușor deasupra. Lăsați blatul deoparte să se răcească.
Mod de preparare foi:
Amestecați ingredientele lichide. Adăugați ingredientele uscate și frământați până obtineți un aluat, pe care îl împărțiți în două. Coaceți foile pe dosul tăvii(10 minute,150 grade), după care le lasați să se răcească.
Mod de preparare cremă:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se racească. Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati. Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri. Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema. Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa, iar la final ultima foaie de cacao.
Mod de preparare glazură:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot. Lasam glazura deoparte sa se racească puțin, apoi glazurăm prăjitura. Dați la frigider până se întărește.

Sper sa va placă această rețetă de prajitură, eu sunt super încântată de ea. Până la urmatoarea rețeta vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Recenzii (8)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *