Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Data:02-05-2023

Postat de Anyta Cooking

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu aparte și merită să o încercați, dacă sunteți persoane dornice să încerce lucruri noi! Mult spor!

Ingrediente

Blat:

  • -10 albușuri
  • -10 linguri zahăr pudră
  • -10 linguri pesmet
  • -10 linguri nucă măcinată

Crema:

  • -10 gălbenușuri
  • -250 g zahăr pudră
  • -350 g unt
  • -2 plicuri zahăr vanilat/esență de vanilie

Krantz:

  • -100 g zahăr
  • -100 g miez de nucă

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Pentru început, albușurile se vor bate spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul pudră și se mixează bine timp de 4-5 minute, până obținem o spumă lucioasă. Adăugăm pesmetul, nuca măcinată și amestecăm ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare de jos în sus. Apoi vom împărți compoziția în două, fiindcă vom coace pe rând două foi în tava de la aragaz. Întindem jumătate de compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem foile la 150 de grade pentru cca 20-25 de minute (în funcție de cuptor).

Atenție! După ce s-au copt, tăiem foile în două(ca și cum am tăia un blat) cât sunt calde. Lăsăm să se răcească și îndepărtăm hârtia de copt.

Mod de preparare cremă:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră și cel vanilat, până devin cremoase și albicioase. Compoziția o punem pe baie de abur și amestecăm continu până se îngroașă. Când este gata lăsăm să se răcească de tot. Peste crema rece adăugăm untul, omogenizăm cu mixerul și lăsăm crema la rece timp de 10 minute.

Mod de prepare krantz:
Pentru krantz se va topi zahărul la foc mic. Când acesta a devenit lichid și maroniu la culoare, adăugăm miezul de nucă și amestecăm bine. Răsturnăm compoziția pe o foaie de copt și așteptăm să se răcească foarte bine. După ce s-au răcit, punem o altă hărtie de copt peste și cu ajutorul unui tel le zdrobim ușor.

Mod asamblare prăjitură krantz:
Punem crema obținută între foi, astfel încât să obținem 3 straturi (folosim toate cele 4 jumătăți de foi). Deasupra ungem cu cremă și punem nucile zdrobite. Ulterior vom da prăjitura la frigider, pentru câteva ore înainte de consum.

Poftă bună! Sigur v-a ieșit delicioasă! Vă las mai jos rețeta video:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: