PREPARARE
30Gatire
20Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
16FEL
DESERTBlat:
- -10 albușuri
- -10 linguri zahăr pudră
- -10 linguri pesmet
- -10 linguri nucă măcinată
Crema:
- -10 gălbenușuri
- -250 g zahăr pudră
- -350 g unt
- -2 plicuri zahăr vanilat/esență de vanilie
Krantz:
- -100 g zahăr
- -100 g miez de nucă
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu aparte și merită să o încercați, dacă sunteți persoane dornice să încerce lucruri noi! Mult spor!
Mod de preparare blat:
Pentru început, albușurile se vor bate spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul pudră și se mixează bine timp de 4-5 minute, până obținem o spumă lucioasă. Adăugăm pesmetul, nuca măcinată și amestecăm ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare de jos în sus. Apoi vom împărți compoziția în două, fiindcă vom coace pe rând două foi în tava de la aragaz. Întindem jumătate de compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem foile la 150 de grade pentru cca 20-25 de minute (în funcție de cuptor).
Atenție! După ce s-au copt, tăiem foile în două(ca și cum am tăia un blat) cât sunt calde. Lăsăm să se răcească și îndepărtăm hârtia de copt.
Mod de preparare cremă:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră și cel vanilat, până devin cremoase și albicioase. Compoziția o punem pe baie de abur și amestecăm continu până se îngroașă. Când este gata lăsăm să se răcească de tot. Peste crema rece adăugăm untul, omogenizăm cu mixerul și lăsăm crema la rece timp de 10 minute.
Mod de prepare krantz:
Pentru krantz se va topi zahărul la foc mic. Când acesta a devenit lichid și maroniu la culoare, adăugăm miezul de nucă și amestecăm bine. Răsturnăm compoziția pe o foaie de copt și așteptăm să se răcească foarte bine. După ce s-au răcit, punem o altă hărtie de copt peste și cu ajutorul unui tel le zdrobim ușor.
Mod asamblare prăjitură krantz:
Punem crema obținută între foi, astfel încât să obținem 3 straturi (folosim toate cele 4 jumătăți de foi). Deasupra ungem cu cremă și punem nucile zdrobite. Ulterior vom da prăjitura la frigider, pentru câteva ore înainte de consum.
Poftă bună! Sigur v-a ieșit delicioasă! Vă las mai jos rețeta video:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *