Grid star text-message

Prăjitura Amandina

Data:18-11-2025

Postat de Anyta Cooking

Blat:

-6 ouă

-1/2 linguriță sare

-150 g zahăr

-40 ml apă

-40 ml ulei

-200 g de făină

-3 linguri de praf cacao

-1 linguriță praf de copt

-1 lingură esență de vanilie

 

Cremă (Ganache de ciocolată):

-600 g ciocolată cu lapte

-350 ml smântână pentru frișcă

-50 g de unt

 

Sirop:

-400 ml apă

-2 linguri praf de cappuccino

-5 ml esență rom

-8 linguri de zahăr

 

Glazură:

-150 g ciocolată amăruie

-150 ml frișcă lichidă

-30 g unt

 

Decor:

-150 ml smântână pentru frișcă

-1 lingură praf cacao

-50 g zahăr

Mod de preparare:

Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și lăsăm crema obținută la rece cel puțin două ore. (Până atunci ne ocupăm de blat.)

 

Mod de preparare blat:

Punem albușurile în bolul mixerului și batem spumă cu un vârf de cuțit de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până acesta se topește, iar într-o altă farfurie amestecăm gălbenușurile cu uleiul. În timp ce mixăm continuu, adăugăm gălbenușurile peste spuma de albușuri, esența de vanilie și mixăm mai departe. Punem făina în compoziție amestecând cu o spatulă, folosiți mișcări lente, circulare, să nu se lase spuma. La final, adăugăm praful de cacao, conținutul pliculețului de praf de copt și apa. Omogenizăm bine și turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni de 24×34 cm). Puneți compoziția în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 25 de minute.

 

Mod de preparare sirop:

Punem apa la fiert, adăugăm zahărul, praful de cappucino și esența de rom și le lăsăm aproximativ 5 minute. După aproximativ 5 minute când zaharul s-a topit, luăm de pe foc și lăsăm la rece.

 

Mod de preparare cremă:

Omogenizăm foarte bine ingredientele și le mixăm până avem o cremă pufoasă.

 

Carte Mod de preparare glazură:

Adaugăm frișca lichidă (fierbinte) peste ciocolată și mixăm, iar la final punem și untul, omogenizând cu ciocolata.

 

Mod de preparare decor:

Batem smântâna pentru frișcă, adăugând zahărul și praful de cacao. Mixăm bine, până când obținem consistența dorită.

 

Asamblare:

După ce blatul s-a răcit, îl tăiem cu atenție în două, așezăm pe un platou jumătate de blat și îl însiropăm bine. Ungem blatul cu cremă și întindem uniform, iar înainte de a așeza peste prăjitură și cealaltă jumătate de blat, o însiropăm. După aceea dăm prăjitura la frigider timp

 

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta
NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Prajitura FANTA

Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas) Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremo ...

Vezi reteta
Prăjitura Amandina

Mod de preparare: Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și ...

Vezi reteta
Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: