Blat:
-6 ouă
-1/2 linguriță sare
-150 g zahăr
-40 ml apă
-40 ml ulei
-200 g de făină
-3 linguri de praf cacao
-1 linguriță praf de copt
-1 lingură esență de vanilie
Cremă (Ganache de ciocolată):
-600 g ciocolată cu lapte
-350 ml smântână pentru frișcă
-50 g de unt
Sirop:
-400 ml apă
-2 linguri praf de cappuccino
-5 ml esență rom
-8 linguri de zahăr
Glazură:
-150 g ciocolată amăruie
-150 ml frișcă lichidă
-30 g unt
Decor:
-150 ml smântână pentru frișcă
-1 lingură praf cacao
-50 g zahăr
Mod de preparare:
Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și lăsăm crema obținută la rece cel puțin două ore. (Până atunci ne ocupăm de blat.)
Mod de preparare blat:
Punem albușurile în bolul mixerului și batem spumă cu un vârf de cuțit de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până acesta se topește, iar într-o altă farfurie amestecăm gălbenușurile cu uleiul. În timp ce mixăm continuu, adăugăm gălbenușurile peste spuma de albușuri, esența de vanilie și mixăm mai departe. Punem făina în compoziție amestecând cu o spatulă, folosiți mișcări lente, circulare, să nu se lase spuma. La final, adăugăm praful de cacao, conținutul pliculețului de praf de copt și apa. Omogenizăm bine și turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni de 24×34 cm). Puneți compoziția în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 25 de minute.
Mod de preparare sirop:
Punem apa la fiert, adăugăm zahărul, praful de cappucino și esența de rom și le lăsăm aproximativ 5 minute. După aproximativ 5 minute când zaharul s-a topit, luăm de pe foc și lăsăm la rece.
Mod de preparare cremă:
Omogenizăm foarte bine ingredientele și le mixăm până avem o cremă pufoasă.
Adaugăm frișca lichidă (fierbinte) peste ciocolată și mixăm, iar la final punem și untul, omogenizând cu ciocolata.
Mod de preparare decor:
Batem smântâna pentru frișcă, adăugând zahărul și praful de cacao. Mixăm bine, până când obținem consistența dorită.
Asamblare:
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem cu atenție în două, așezăm pe un platou jumătate de blat și îl însiropăm bine. Ungem blatul cu cremă și întindem uniform, iar înainte de a așeza peste prăjitură și cealaltă jumătate de blat, o însiropăm. După aceea dăm prăjitura la frigider timp
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Retete Recente
Mod de preparare blat (instrucțiuni pas cu pas) Pune untul moale (la temperatura camerei) în bolul mixerului împreună cu zahărul. Mixează 2 minute, până obții o compoziție cremo ...
Mod de preparare: Încălzim bine smântâna pentru frișcă și turnăm peste bucățile de ciocolată. Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizăm ingredientele și ...
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Noutati
Electrocasnice Bucatarie
Roboti de Bucatarie / Mixere cu Bol
Produse Marca Anyta Cooking
Ciocolata
Materii Prime pentru Prajituri si Torturi
Produse de Craciun
Dulciuri Artizanale Anyta Cooking
Friteuza cu Aer Cald
Coloranți non-alimentari
Coloranti Alimentari
Fondant Pasta de Zahar
Imagini Comestibile si Vafe
Discuri si Tavi Torturi
Figurine Tort
Toppere Tort
Lumanari Tort
Decupatoare
Tavi si Forme Copt
Ustensile Decorare
Suporturi Torturi
Materiale Ciocolata
Produse de Sezon
Ambalaje si Cutii
Materiale Flori
DIVERSE PRODUSE
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *