Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Data:21-08-2018
PREPARARE
20Gatire
40Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTFoi:
- -3 ouă
- -13 linguri ulei
- -13 linguri lapte
- -10 linguri zahăr
- -15 linguri făină
- -1 plic praf de copt
- -2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură:
- -800 gr brânză dulce
- -5 linguri zahăr
- -2 ouă
- -1 plic zahar vanilat
- -3 linguri griș
- -coaja rasă de la o lămâie
- -50 g stafide
- -25 ml esență rom
Decor:
- – zahăr pudră cu aromă de vanilie
Prajitură cu brânză dulce și stafide, o rețetă aromata și rapidă! Pe lângă mirosul apetisant pe care ți-l lasă în bucătărie, aceasta se și topeste-n gură! Poftă bună!
Mod de preparare foi prăjitură cu brânză:
Stafidele se pun in esenta de rom. Adăugăm intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adăugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade și se coace aproximativ 8-10 min.(tava 24×30)
Mod de umplere:
Pregătim umplutura cât timp se coace foaia. Brânza se amesteca cu zahăr, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adăugam umplutura.
Întindem umplutura în strat uniform, apoi turnam în tavă și restul de compozitie pentru foi. Introducem din nou la cuptor – pentru 30-35 min. Când prăjitura capătă o culoare ușor aurie, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet înainte de consumare. Poftă bună!
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Sper ca v-a placut aceasta rețeta și vă invit să postați rezultatul pe grupul meu culinar – >RETETE CULINARE IMPREUNĂ. Până la următoarea rețetă, să aveti spor la treabă! Cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru această prăjitură cu brânză:

Recenzii (3)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *