Grid star text-message

Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking

Data:21-08-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

40

Timp total

60

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

20

FEL

DESERT

Foi:

  • -3 ouă
  • -13 linguri ulei
  • -13 linguri lapte
  • -10 linguri zahăr
  • -15 linguri făină
  • -1 plic praf de copt
  • -2 plicuri zahăr vanilat

Umplutură:

  • -800 gr brânză dulce
  • -5 linguri zahăr
  • -2 ouă
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri griș
  • -coaja rasă de la o lămâie
  • -50 g stafide
  • -25 ml esență rom

Decor:

  • – zahăr pudră cu aromă de vanilie

Prajitură cu brânză dulce și stafide, o rețetă aromata și rapidă! Pe lângă mirosul apetisant pe care ți-l lasă în bucătărie, aceasta se și topeste-n gură! Poftă bună!

Mod de preparare

Mod de preparare foi prăjitură cu brânză:
Stafidele se pun in esenta de rom. Adăugăm intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adăugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade și se coace aproximativ 8-10 min.(tava 24×30)

Carte Mod de umplere:
Pregătim umplutura cât timp se coace foaia. Brânza se amesteca cu zahăr, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adăugam umplutura.

Întindem umplutura în strat uniform, apoi turnam în tavă și restul de compozitie pentru foi. Introducem din nou la cuptor – pentru 30-35 min. Când prăjitura capătă o culoare ușor aurie, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet înainte de consumare. Poftă bună!

Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Sper ca v-a placut aceasta rețeta și vă invit să postați rezultatul pe grupul meu culinar – >RETETE CULINARE IMPREUNĂ. Până la următoarea rețetă, să aveti spor la treabă! Cu drag, Anyta!

Mai jos puteți accesa rețeta video pentru această prăjitură cu brânză:

Carte

Recenzii (3)

Recenzii

feliciatatarusanu

03-04-2021

Am făcut această prăjitură si mă declar 100% multumită de rezultat,entraordinar de delicioasă dar şi foarte usor de preparat.Mulțumesc frumos Anyta si multă sănătate îti doresc

Doina Isache

22-10-2020

Nota 10 cu felicitari sanatate multa

ceuca irina

28-07-2019

Buna seara. Cu ce pot inlocuii grisul din acesta reteta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: